Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Doamna profesor Florea Camelia Simona a câștigat și a ajuns la Bruxelles

De la Școala Gimnazială Nr. 1 Remetea, la Comisia Europeană

Doamna profesor Florea Camelia Simona a câștigat și a ajuns la Bruxelles

„Europa, casa noastră” și-a premiat câștigătorii pentru activitățile derulate în cadrul campaniei, pentru componența a minimum două activități pe teme europene.

În acest sens, au fost trimise 229 de rapoarte. Criteriile luate în calcul la evaluare au fost: impactul campaniei, originalitatea activităților realizate și mediatizarea acestora. Activitățile derulate de doamna prof. Florea Camelia Simona de la Școala Gimnazială Nr. 1 Remetea, județul Bihor au fost jurizate cu 22 de puncte și s-au situat pe locul 8 la nivel național. Profesorii câștigători au vizitat Comisia Europeană de la Bruxelles, în perioada 8-10 septembrie 2014.
Pentru Școala Gimnazială Nr. 1 Remetea a fost o cinste deosebită să aibă un reprezentant  în capitala europeană, acolo unde se hotărăsc destinele Europei. Delegația profesorilor români a fost însoțită de doamna Claudia Oprescu din partea Reprezentanței Comisiei Europene în România și de doamna Isabella Malaise-Weckerle, din partea Comisiei Europene de la Bruxelles. În data de 9 septembrie, profesorii români s-au întâlnit cu dl Simon Pascoe, atașat al Direcției Generale de Comunicare, cu dl Lambert Schulze Wessel (Directorate-General Communication), cu doamna Daphne DE WIT (Directorate-General „Education and Culture"), dl Ionuț Sasu (Directorate-General „Employment, Social Affairs and Inclusion") și dl Mihail Dumitru (Deputy Director General at Directorate-General Agriculture).
Vizita la Comisia Europeană a fost pentru cei 24 de profesori români o experiență unică. Au avut ocazia să afle care sunt direcțiile europene 2014-2020, să discute și să pună întrebări cu privire la sistemele de educație din diverse țări și să înțeleagă care este locul și rolul sistemului de învățământ românesc în context european.
Bruxelles s-a dovedit un oraș primitor, iar obiectivele turistice vizitate de grupul de profesori au fost unele dintre cele mai impresionante. Atomium-ul le-a dat ocazia să admire orașul de la înălțime și să înțeleagă că în capitala europeană modernul și tradiționalul se îmbină cu adevărat și te fac să realizezi că futurismul nu este nicăieri mai acasă ca aici. „Mini-Europe", expoziția  unde s-au adunat monumentele reprezentative din fiecare țară a Uniunii Europene a fost  punctul de atracție pentru profesorii români.
Zilele de neuitat au răsplătit cu adevărat efortul celor care au înțeles că școala românească se poate dezvolta și evolua doar prin participarea și implicarea în evenimente europene și prin promovarea educației pentru înțelegerea internațională și culturală.
Școala Gimnazială Nr. 1 Remetea, prin activitățile derulate, își dorește să devină o „școală europeană", iar vizita doamnei prof. Florea Camelia Simona la Bruxelles se înscrie în șirul de activități și proiecte europene care sperăm să o califice pentru obținerea certificatului  râvnit. (C.D.)
Felicitări, doamna Camelia!
Sunteți mândria Bihorului și a României! (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Doamna profesor Florea Camelia Simona a câștigat și a ajuns la Bruxelles. 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:02:48 Ora de vară a Europei de Est