Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ministerul a suplimentat locurile bugetate

Ședința Senatului Universității din Oradea de luni, 29 septembrie

Ministerul a suplimentat locurile bugetate

Comisia de Relații Interne și Internaționale vă informează despre subiectele discutate în ședința Senatului Universității din Oradea de luni, 29 septembrie 2014.

Debutul în condiții optime a noului an de învățământ
Reunit în ședință plenară, Senatul universitar a analizat și aprobat un set de documente indispensabile debutului în condiții optime a noului an de învățământ superior: statele de funcții, repartizarea locurilor bugetate, rezultatele concursului de ocupare a posturilor pentru cadrele didactice, reducerea taxei de școlarizare cu 50% pentru al doilea program de studii, completarea procedurii bugetului de venituri și cheltuieli cu unele propuneri avansate de Departamentul pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului Didactic, cu referință directă la activitățile didactice prestate de cadrele didactice din învățământul preuniversitar desemnate să conducă și să îndrume practica pedagogică a studenților.
Locurile bugetate, suplimentate de minister
Ca urmare a demersurilor conducerii Universității din Oradea, Ministerul Educației Naționale a suplimentat locurile bugetate alocate în iunie instituției orădene de învățământ superior cu 30 pentru programele universitare de licență, 15 pentru master și 4 pentru studii de doctorat, a precizat rectorul Constantin Bungău în informarea prezentată luni în cadrul ședinței Senatului universitar. În anul de învățământ 2014-2015, Universitatea din Oradea beneficiază de 1.604 locuri pentru ciclul de licență, 750 pentru masterat și 21 aferente studiilor de doctorat.
DHC pentru un membru al academiei de științe tehnice din România
Membrii Senatului universitar au aprobat propunerea Facultății de Construcții și Arhitectură de a acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului prof.univ.dr.ing. Alexandru Cătărig, profesor emerit, consultant la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice. Începând din 1993 și până în prezent, prof.univ.dr.ing. Alexandru Cătărig a susținut programele de studii din domeniul Inginerie Civilă la Universitatea din Oradea.
12 absolvenți de la Universitatea din Oradea, între cei 120 calificați pentru probele practice la INM
În numele Senatului universitar, președintele Sorin Curilă a adresat felicitări Facultății de Drept pentru performanța din acest an. La concursul de admitere organizat de Institutul Național al Magistraturii, 12 candidați, absolvenți ai Facultății de Drept din Oradea, au promovat cu succes examenul scris și testul de raționament logic. Este un rezultat foarte bun dacă se ia în considerare că numărul de înscriși s-a ridicat la 4.000, iar numărul reușiților a fost de 120. Rezultatele plasează facultatea orădeană pe o poziție onorantă, care devansează centre universitare de tradiție.
Omagierea unui universitar orădean
Președintele Senatului, Sorin Curilă, a înmânat luni d-lui conf.univ.dr. Zoltan Carol Pasztai, de la Facultatea de Geografie, Turism și Sport, diploma de onoare și o plachetă a Universității din Oradea pentru rezultatele obținute în cercetarea științifică și implicarea în activitatea Senatului. Zoltan Carol Pasztai a asigurat interimatul la conducerea Senatului universitar până la organizarea instituției conform Legii educației naționale nr. 1/2011 și alegerea președintelui celui  mai important for decizional din Universitatea din Oradea. Universitarul orădean este inițiatorul și promotorul unui concept de Kinetoterapie „Step by step spre viitor cu lădița Zoli", marcă înregistrată la OSIM București în 2011. A publicat 167 de articole, numele său regăsindu-se pe coperta mai multor cărți de specialitate din aria Kinetoterapiei.
Prof.univ.dr. Lia Pop,
președintele Comisiei Relații Interne și Internaționale a Senatului Universității din Oradea

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 23:22:17 Ora de vară a Europei de Est