Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

La Biserica „Sf. Apostol Andrei”, am avut parte de o Liturghie specială

Astăzi, duminică, 5 octombrie

La Biserica „Sf. Apostol Andrei”, am avut parte de o Liturghie specială

Părinții parohi ai Bisericii Ortodoxe cu hramul „Sfântul Apostol Andrei" din Oradea, părintele vicar Vasile Bota și părintele dr. Ion Alexandru Mizgan, au avut astăzi (duminică, 5 octombrie 2014) invitați speciali: pe părintele Pavel Daniel, de la Satu Mare, iar la stană, a cântat, alături de protopsaltul Mihai, grupul psaltic „Tronos" (parte din grupul psaltic „Tronos"), al Patriarhiei Române; grupul a fost condus de părintele diacon Adrian Stolnicu, dimpreună cu alți trei psalți de la Catedrala Patriarhală.

„Le mulțumim pentru frumoasele cântări, pentru înălțarea duhovnicească ce ne-au creat-o în cadrul Sfintei Liturghii. De asemenea, îi mulțumim părintelui Pavel Daniel de la Satu Mare, un apropiat, prieten al lui Mihai, care a slujit împreună cu noi și ne-a transmis un cuvânt de învățătură", ne-a spus părintele vicar Vasile Bota.
„Iubiți pe vrăjmașii voștri"
În cuvântul de învățătură, părintele Daniel ne-a pus la suflet învățătura cuprinsă în „Predica de pe munte".
„Pericopa de astăzi este un fragment din capitolul VI din Evanghelia după Luca. Foarte repede, încă din primul verset, evanghelistul ne trimite la miezul acestei Pericope evanghelice. În versetul 31 spune Mântuitorul Hristos mulțimilor: „Precum voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi asemenea!" Acest îndemn al Mântuitorului Hristos ne duce cu gândul la un proverb românesc: „Ce ție nu-ți place altuia nu face!" Cele două seamănă între ele, dar diferența este foarte mare. Dacă proverbul românesc ne sfătuiește să nu faci altuia ce ție nu-ți place. În mintea mea, acest proverb se leagă foarte strâns cu Legea Veche, Legea Vechiului Testament. Or noi știm că am rămas la Legea Veche. Chiar Sfântul Pavel ne spune că a trecut vremea: să nu faci, să nu spui, să nu atingi...În „Predica de pe munte", vedem foarte clar diferența pe care Domnul Hristos o face între Legea Veche și Legea Nouă; practic, Legea Veche a fost doar o pregătire pentru venirea lui Hristos în lume. Adevărata valoare a vieții creștine, în legătură și în contact nemijlocit, strâns și personal cu Dumnezeu, este dată de Legea cea Nouă. Deci, dacă proverbul românesc și dimpreună cu el toată Legea Vechiului Testament ne interzice să facem rău, nu putem rămâne la acest stadiu. Nu-i suficient să stăm ca și leguma. Nu-i suficient să ignorăm pe cel din jurul nostru. Nu-i suficient să nu-i facem rău. Dacă facem asta nu avem nimic la plus. Atâta că nu avem minusuri, dar nu-i suficient...Domnul Hristos ne lansează o provocare spre a trăi la modul pozitiv viața ta cu celălalt. Să-i arăți celuilalt că tu ești creștin. Să-i arăți celuilalt că tu nu ești un om obișnuit, că tu ești fiul lui Dumnezeu. Suntem chemați la a fi niște creștini lucrători; la a arăta dragostea noastră față de Dumnezeu și față de aproapele prin fapte, prin cuvintele noastre, prin gesturile noastre...Și acum vine cheia: „Iubiți pe vrăjmașii voștri. Faceți bine și dați cu împrumut fără să nădăjduiți nimic în schimb și răsplata voastră va fi multă și veți fi Fiii Celui PreaÎnalt", adică vom fi fii ai lui Dumnezeu", a concluzionat părintele Daniel Pavel.
Protopsaltul Mihai și Alina se cunună, astăzi, în fața lui Dumnezeu
Protopsaltul Mihai și Alina vor păși astăzi în fața sfântului altar pentru a primi binecuvântarea lui Dumnezeu prin taina cununiei.
„Îi dorim, în numele dumneavoastră, protopsaltului Mihai și Alinei, ani mulți și binecuvântare de la Dumnezeu", a spus în încheierea cuvântului său părintele vicar Vasile Bota.
La mulți și fericiți ani, Mihai și Alina, și din partea noastră, a credincioșilor acestei parohii!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Biserica „Sf. Apostol Andrei”, am avut parte de o Liturghie specială.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 29 ianuarie 2022