Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Spectacolul caritabil „Muzică și surprize”

Pe 12 noiembrie, la Teatrul „Regina Maria”

Spectacolul caritabil „Muzică și surprize”

În data de 12 noiembrie 2014, cu începere de la ora 17.00, Teatrul „Regina Maria" găzduiește spectacolul extraordinar pe care marea soprană Felicia Filip îl susține alături de Opera Comică pentru Copii din București.

Sprijinirea proiectului „Școala de dimineață"
Evenimentul, intitulat „Muzică și surprize", este de factură caritabilă și are menirea de a  sprijini Asociația S.O.S. Autism Bihor. Toate fondurile rezultate în urma acestei seri vor fi donate asociației spre continuarea terapiilor și a proiectului „Școala de dimineață" de către copiii cu autism din  Asociația S.O.S. Autism Bihor.
Mai mult, în seara spectacolului, în foaierul teatrului, cei prezenți vor putea admira, în cadrul unei expoziții cu vânzare, obiecte decorative confecționate de copiii și tinerii cu autism, pe parcursul orelor de terapie ocupațională.
Acest spectacol este organizat de către Asociația S.O.S. Autism Bihor, cu sprijinul incontestabil al sopranei Felicia Filip, dar și al sponsorilor.
Companie unică în peisajul artistic românesc, prima instituție muzicală de acest gen din România, Opera Comică pentru Copii  din București (OCC) se adresează în primul rând copiilor prin evenimente special adaptate pentru ei, dar și publicului de toate vârstele, prin producții ce îmbină armonios opera, baletul, dansul modern, muzica si teatrul de calitate. Marea soprană FELICIA FILIP care este la conducerea acestei instituții își arată încă o dată iubirea față de frumos și dăruirea față de semeni hotărând să susțină cu priceperea și profesionalismul său activitățile asociației noastre oferind acest spectacol de caritate. Cu o frumoasă vârstă între copilărie și adolescență - 11 ani de la instituționalizare, respectiv 15 ani de la fondare, Opera Comică pentru Copii este un adevărat ambasador al României pe mai multe continente, obținând 20 de premii internaționale, în cadrul unor turnee de amploare organizate în țări ca Austria, Germania, Croația, Israel, Spania, Franța, Canada, SUA, India, Tunisia, Egipt ș.a. La acestea se adaugă 30 de premii naționale și aproximativ 200 de reprezentații anual, OCC având un repertoriu de 60 de titluri care promovează creații foarte cunoscute de operă, balet, muzical, dar și lucrări originale ale unor tineri compozitori români. Peste 60.000 de copii aplaudă în fiecare an, producțiile Operei Comice pentru Copii. A se vedea http://www.operacomica.ro/14-ani-de-occ/
Asociația S.O.S. Autism - Bihor
Asociația S.O.S. Autism - Bihor (A.S.A.B.), cu sediul în strada Mareșal Averescu - 7, Oradea, este o organizație apolitică, nonguvernamentală înființată în martie 2007 de către un grup de 14 părinți de copii cu autism și alte tulburări pervazive de dezvoltare. În Asociație, în prezent, sunt înscrise peste 50 de familii, părinți ai unor copii cu autism. Serviciile noastre sunt construite din dorința recuperării, reabilitării și creșterii calității vieții persoanelor cu autism.
Ne bucurăm că avem ocazia de a găzdui pentru prima dată în Oradea Opera Comică pentru Copii din București și ne dorim ca acest spectacol să fie unul de marcă, cu impact puternic asupra orădenilor, atât din această perspectivă cât și pentru a mediatiza tulburarea de spectru autist și totodată nevoile persoanelor cu autism.
Ne dorim ca acest eveniment să fie o bucurie atât pentru noi, dar și pentru publicul orădean.
Simona Zlibuț,
vicepreședinte  S.O.S. Autism Bihor

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:32:25 Ora de vară a Europei de Est