Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

MĂRIA SA, DASCĂLUL

Ziua Educației, sărbătorită la CCD Bihor

MĂRIA SA, DASCĂLUL

Luni, 06.10.2014, la Casa Corpului Didactic a Județului Bihor, s-a sărbătorit Ziua Educației și implicit a Educatorului, în cadrul dezbaterii de suflet „Măria Sa, Dascălul", eveniment aflat la a doua ediție.

Invitați de onoare au fost profesori de prestigiu, care au avut o contribuție deosebită la dezvoltarea învățământului bihorean. Aceștia sunt: d-na prof. Maria Badea, d-na prof. Florica Bozântan, dl. prof. Ioan Chelemen, dl prof. Vasile Marcu, dl. prof. Ioan Șereș.
Doamna director a C.C.D. Bihor, prof. Carmen Bodiu a deschis activitatea, adresând un  cuvânt de bun venit invitaților, inspectori școlari și directori ai unităților de învățământ din Oradea, subliniind importanța celei mai nobile misiuni din câte există, aceea de a fi dascăl. La acest eveniment au fost prezenți: insp. șc. gen. adj. prof. Codruța Bogdan, insp. șc. Viorel Ilea, insp. șc. Peto Csilla, insp. șc. Elisaveta Roșu, insp. șc Florin Negruțiu, director, prof. Dan Matei - Liceul cu Program Sportiv Bihorul, director, prof. Ioan Micu - Liceul Teoretic „Aurel Lazăr", director, prof. Gheorghe Troie- Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu" și director prof. Florian Hava - Școala Gimnazială Dacia.
 În continuare, doamna director a precizat că „toamna este anotimpul roadelor, în care se culeg fapte și se seamănă gânduri", propunându-le celor prezenți un joc sub reverberațiile afective ale timpului. Astfel, acele ornicului au derulat la timpul prezent povești din trecut, povești de viață, pentru a-i cunoaște pe cei ale căror fapte se identifică cu istoria și tradițiile învățământului bihorean. La ceas aniversar s-au scos la lumină biografiile unor cadre didactice de excepție. Pentru început s-a derulat  povestea despre tinerețea spirituală a unui cadru didactic, prezentată de doamna prof. dr. Elisabeta Ile. Astfel se țese povestea vieții d-nei Maria Badea, fost inspector școlar și director al CCD Bihor.
Urmează o nouă poveste despre întruchiparea frumosului, a sincerității și a purității. Povestea este spusă de doamna prof. metodist Florin Szabo, iar protagonista este d-na Bozântan Florica, un cadru didactic de excepție.
Cea de a treia poveste desfășoară traseul unui educator de prestigiu, o poveste despre înțelegerea integrată și completă a vieții, prezentată de d-ra profesor metodist Raluca Șereș.
S-au punctat aspecte din cariera d-lui prof. Ioan Chelemen, fost inspector școlar și profesor universitar.
D-na prof.dr. Popa Rodica expune filonul altei povești, cea despre eleganța și armonia unei personalități, fiind evocată figura d-lui prof. Vasile Marcu, profesor universitar.
Cea de-a cincea poveste se centrează pe generozitate și profesionalism, protagonistul fiind dl. prof. Ioan Șereș, fost inspector școlar și director al CCD Bihor, iar povestitor d-na  prof. metodist Diana Popa.
Doamna director încheie jocul întoarcerii în timp, precizând că ziua educației nu este o zi, ci este o viață întreagă, iar în ceea ce privește rolul profesorului „nu există un om în viață căruia să nu-i fi fost rostite cuvinte hotărâtoare de către un profesor sau învățător, cuvinte care
i-au determinat întreg cursul vieții". (Mircea Malița)
În finalul dezbaterii, d-na director a mulțumit d-lui Ghib Ionel, director al Firmei de transport Lancetti care, și în acest an, a sponsorizat frumoasele plachete înmânate distinșilor oaspeți și i-a invitat pe elevii de la Liceul de Artă să încânte auditoriul cu priceperea și talentul lor.
Cu vădită emoție pe chipuri, distinșii oaspeți au fost surprinși de atmosfera și primirea călduroasă a gazdelor, felicitându-i pentru generoasa inițiativă.
Prof. Diana Popa,
metodist CCD Bihor

Trimite email

miercuri, 29 septembrie 2021