Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Au fost sărbătoriți premianții naționali ai Patrulei de Reciclare din județul Bihor

Vineri, la Oradea Shopping City

Au fost sărbătoriți premianții naționali ai Patrulei de Reciclare din județul Bihor

Alexandra Arnăutu, managerul general al proiectului „Patrula de Reciclare” și echipa sa (Andreea Negriceanu, Gabriela Tranciuc și Claudia Geicu) au venit vineri (10 octombrie 2014) la Oradea pentru a sărbători premianții bihoreni ai proiectului „Patrula de Reciclare”.

La evenimentul, găzduit de Oradea Shopping City, au fost invitate să participe toate cele 33 de patrule de reciclare care au situat județul Bihor între cele patru județe care au câștigat premiul național în anul școlar 2013 – 2014.  
„Program național de mediu „Patrula de reciclare” a început în 2011. Bihorul este la prima participare în program și a ieșit județ câștigător. Premiul național a însemnat strângerea a 50 de grame de echipamente electrice și electronice per locuitor. Este minunat că un județ care participă pentru prima oară, a reușit să-și mobilizeze comunitatea în așa fel încât să fie alături de copii și de profesorii lor. Au fost 33 de patrule care au participat, 33 de unități școlare, pe lângă celelalte 1.000 din toată țara. Și au dovedit că nu vârsta copiilor contează, nu mediul în care locuiesc, rural sau urban, ci implicarea dascălului și a lor și felul în care reacționează comunitatea în care trăiesc la chemarea lor”, ne-a spus managerul general, doamna Alexandra Arnăutu.
Pentru premianții naționali au fost organizate șase ateliere, în funcție de vârstă; un atelier dedicat preșcolarilor și celor din clasele primare, pentru confecționat colaje (pălăriuțe, măscuțe), un atelier de artă tradițională (pentru ornat coronițe de brad, de confecționat brățări și mărgele), atelier de percuție (de bătut la „tobe” – pe găleți din plastic), un altul de animație (ca să învețe să se miște pe scenă, să aibă o prezență plăcută), un atelier Eco (în care învață cum să vorbească cu cei din comunitate, cum să-i convingă; cu scenete, cu piese de teatru) și un atelier de fotografie (să învețe anumite principii, reguli pentru a realiza o fotografie bună).
Atmosfera a fost una de lucru, dar și de distracție, în fața scenei, unde era mare animație, echipele mișcându-se în deplină armonie cu artistul de pe scenă.
Reuniunea și sărbătoarea premianților bihoreni a fost onorată de directorul Cancelariei Instituției Prefectului Bihor, doamna Claudia Timofte și de inspectorul școlar Florin Negruțiu, care au mulțumit și felicitat patrulele, în egală măsură copiii și elevii, profesorii coordonatori, dar și părinții și comunitățile care i-au sprijinit în obținerea premiului național.
În continuare, dorim să vă prezentăm cele 33 de unități de învățământ din județul Bihor care au participat la ediția 2013-2014 a Patrulei de Reciclare și care au fost sărbătorite vineri, ca premianți naționali ai județului Bihor.
Unitățile din Oradea:
Grădinița Nr. 30 - „Mugurel” - Cea mai activă patrulă
Grădinița Nr. 45 – „Ion Creangă”
Grădinița Nr. 27 – „Voinicel”
Școala Gimnazială „Octavian Goga”, dar și structura sa, Grădinița Nr. 42 - „Maria”
Școala Gimnazială Nr. 16 Oradea
Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”
Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”
Școala Gimnazială Nr.11, structura - Grădinița Nr. 41
Colegiul Național „Mihai Eminescu”
Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”
Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”
Colegiul Tehnic „Traian Vuia”
Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu”
Localitățile din județ:
Popești - Liceul Tehnologic Nr. 1 - finalist: Cea mai activă patrulă - 18 acțiuni de colectare
Cusuiuș - Școala Primară Nr. 3
Sudrigiu - Școala Primară Nr.2
Sîntandrei - Școala Gimnazială Nr.1
Tăut - Școala Gimnazială Nr.3
Abram - Școala Gimnazială Nr.1
Tăuteu - Școala Gimnazială Nr.1
Hinchiriș - Școala Gimnazială Nr.2
Sâniob - Școala Gimnazială Nr.1
Rieni - Școala Gimnazială Nr.1
Lazuri de Beiuș - Școala Gimnazială Nr.1
Cherechiu - Școala Gimnazială „Bocskay Istvan”
Cetariu - Școala Gimnazială „Benedek Elek”
Avram Iancu - Școala Gimnazială Nr.1
Valea lui Mihai - Școala Gimnazială „Zelk Zoltan”
Nucet - Școala Gimnazială Nr.1
Săcueni - Liceul Teoretic „Petofi Sandor”
Marghita - Liceul Teoretic „Horvath Janos”
Șuncuiuș - Liceul Tehnologic Nr.1
Lista cu premianții bihoreni ai patrulei de reciclare ne-a fost comunicată de Ada Lungu.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (63 de poze), accesați Galeria foto: Au fost sărbătoriți premianții naționali ai Patrulei de Reciclare din județul Bihor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021