Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Au fost sărbătoriți premianții naționali ai Patrulei de Reciclare din județul Bihor

Vineri, la Oradea Shopping City

Au fost sărbătoriți premianții naționali ai Patrulei de Reciclare din județul Bihor

Alexandra Arnăutu, managerul general al proiectului „Patrula de Reciclare” și echipa sa (Andreea Negriceanu, Gabriela Tranciuc și Claudia Geicu) au venit vineri (10 octombrie 2014) la Oradea pentru a sărbători premianții bihoreni ai proiectului „Patrula de Reciclare”.

La evenimentul, găzduit de Oradea Shopping City, au fost invitate să participe toate cele 33 de patrule de reciclare care au situat județul Bihor între cele patru județe care au câștigat premiul național în anul școlar 2013 – 2014.  
„Program național de mediu „Patrula de reciclare” a început în 2011. Bihorul este la prima participare în program și a ieșit județ câștigător. Premiul național a însemnat strângerea a 50 de grame de echipamente electrice și electronice per locuitor. Este minunat că un județ care participă pentru prima oară, a reușit să-și mobilizeze comunitatea în așa fel încât să fie alături de copii și de profesorii lor. Au fost 33 de patrule care au participat, 33 de unități școlare, pe lângă celelalte 1.000 din toată țara. Și au dovedit că nu vârsta copiilor contează, nu mediul în care locuiesc, rural sau urban, ci implicarea dascălului și a lor și felul în care reacționează comunitatea în care trăiesc la chemarea lor”, ne-a spus managerul general, doamna Alexandra Arnăutu.
Pentru premianții naționali au fost organizate șase ateliere, în funcție de vârstă; un atelier dedicat preșcolarilor și celor din clasele primare, pentru confecționat colaje (pălăriuțe, măscuțe), un atelier de artă tradițională (pentru ornat coronițe de brad, de confecționat brățări și mărgele), atelier de percuție (de bătut la „tobe” – pe găleți din plastic), un altul de animație (ca să învețe să se miște pe scenă, să aibă o prezență plăcută), un atelier Eco (în care învață cum să vorbească cu cei din comunitate, cum să-i convingă; cu scenete, cu piese de teatru) și un atelier de fotografie (să învețe anumite principii, reguli pentru a realiza o fotografie bună).
Atmosfera a fost una de lucru, dar și de distracție, în fața scenei, unde era mare animație, echipele mișcându-se în deplină armonie cu artistul de pe scenă.
Reuniunea și sărbătoarea premianților bihoreni a fost onorată de directorul Cancelariei Instituției Prefectului Bihor, doamna Claudia Timofte și de inspectorul școlar Florin Negruțiu, care au mulțumit și felicitat patrulele, în egală măsură copiii și elevii, profesorii coordonatori, dar și părinții și comunitățile care i-au sprijinit în obținerea premiului național.
În continuare, dorim să vă prezentăm cele 33 de unități de învățământ din județul Bihor care au participat la ediția 2013-2014 a Patrulei de Reciclare și care au fost sărbătorite vineri, ca premianți naționali ai județului Bihor.
Unitățile din Oradea:
Grădinița Nr. 30 - „Mugurel” - Cea mai activă patrulă
Grădinița Nr. 45 – „Ion Creangă”
Grădinița Nr. 27 – „Voinicel”
Școala Gimnazială „Octavian Goga”, dar și structura sa, Grădinița Nr. 42 - „Maria”
Școala Gimnazială Nr. 16 Oradea
Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”
Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”
Școala Gimnazială Nr.11, structura - Grădinița Nr. 41
Colegiul Național „Mihai Eminescu”
Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”
Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”
Colegiul Tehnic „Traian Vuia”
Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu”
Localitățile din județ:
Popești - Liceul Tehnologic Nr. 1 - finalist: Cea mai activă patrulă - 18 acțiuni de colectare
Cusuiuș - Școala Primară Nr. 3
Sudrigiu - Școala Primară Nr.2
Sîntandrei - Școala Gimnazială Nr.1
Tăut - Școala Gimnazială Nr.3
Abram - Școala Gimnazială Nr.1
Tăuteu - Școala Gimnazială Nr.1
Hinchiriș - Școala Gimnazială Nr.2
Sâniob - Școala Gimnazială Nr.1
Rieni - Școala Gimnazială Nr.1
Lazuri de Beiuș - Școala Gimnazială Nr.1
Cherechiu - Școala Gimnazială „Bocskay Istvan”
Cetariu - Școala Gimnazială „Benedek Elek”
Avram Iancu - Școala Gimnazială Nr.1
Valea lui Mihai - Școala Gimnazială „Zelk Zoltan”
Nucet - Școala Gimnazială Nr.1
Săcueni - Liceul Teoretic „Petofi Sandor”
Marghita - Liceul Teoretic „Horvath Janos”
Șuncuiuș - Liceul Tehnologic Nr.1
Lista cu premianții bihoreni ai patrulei de reciclare ne-a fost comunicată de Ada Lungu.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (63 de poze), accesați Galeria foto: Au fost sărbătoriți premianții naționali ai Patrulei de Reciclare din județul Bihor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 20 ianuarie 2020