Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ce înseamnă a fi voluntar...

De Ziua Educației Nonformale

Ce înseamnă a fi voluntar...

Întâlnirea a 24 de voluntari, elevi ai Centrulului județean de voluntariat Bihor din cadrul Proiectului Engleză pentru viață, un proiect din suflet, cu suflet, pentru suflet, coordonat de către Asociația Shakespeare School pentru Educație, iar la nivelul județului de către Dzițac Ioana (coordonator elevi), a marcat Ziua Educației Nonformale (10.10.2014) și, odată cu ea, pregătirea demarării modulului de toamnă din cadrul proiectului.


Activitatea Ce înseamnă a fi voluntar... s-a desfășurat sub motto-ul: Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul. (Thoreau)
Astfel, ordinea de zi a evenimentului a inclus:
O sesiune de informare despre proiect care a cuprins: un scurt raport despre activitatea celor 32 de voluntari, elevi și studenți, participanți la modulul de primăvară, despre beneficiile de a fi voluntar, despre metodele și materialele utilizate în cadrul proiectului, precum și oferirea unei mici amintiri (Broșura de impresii și mărturii ale voluntarilor noștri [1]), în semn de mulțumire, voluntarilor participanți la acest modul. Fiecare dintre acești voluntari au fost felicitați, apoi ne-au dezvăluit câteva dintre experiențele plăcute trăite, ne-au vorbit despre încărcătura sufletească de care au fost copleșiți în contactul cu privirile, zâmbetele, îmbrățișările celor mici; incursiunile lor au fost însoțite de ropote de aplauze, cu atât mai mult cu cât au ales să ne continuăm drumul împreună în cadrul proiectului.
Primirea în centrul nostru de voluntariat a noilor voluntari, de la care am aflat de ce au ales să fie voluntari ai Proiectului Engleză pentru viață și, bineînțeles, că dincolo de o nouă experiență de viață, de dorința de a împărtăși din cunoștințele lor de limba engleză celor mici, am aflat și ne-am bucurat de sufletele mărețe și curate ale acestora, ca de altfel ale tuturor voluntarilor acestui proiect; au fost primiți cu aplauze și cu brațele deschise în cadrul centrului nostru de voluntariat.
Câteva aspecte organizatorice - completarea formularisticii necesare proiectului, stabilirea orarului voluntarilor, repartiția pe grupe/centre, ...
Stabilirea unor strategii de optimizare pe viitor a activităților centrului de voluntariat - s-au stabilit responsabilități, roluri, termene, ținte viitoare, etc. Pe lângă activitățile de predare a limbii engleze, o primă activitate a cărei organizare a demarat odată cu această întâlnire, va fi organizarea unui spectacol caritabil de Crăciun - Colinde din suflet, pentru suflet, cu suflet..., despre care vom oferi detalii în curând.
Dezbaterea despre ceea ce înseamnă a fi voluntar... și, am conchis împreună, în cadrul unui scurtmetraj, că este o experiență de viață din care înveți continuu să devii: mai înțelegător, mai optimist, mai sensibil, mai deschis, mai altruist, mai răbdător, mai fericit, mai încrezător, mai bun, mai responsabil, mai util, mai creativ, mai experimentat, mai sufletist, mai inspirat, mai interesat, mai organizat, mai comunicativ, mai ambițios, mai curios, mai afectiv, mai vesel, mai tolerant, mai motivat, mai spontan, mai energic, mai prietenos, mai satisfăcut, mai bine pregătit pentru viață! [2]
Doresc să mulțumesc tuturor voluntarilor prezenți la această activitate și totodată să aduc la cunoștință că în cadrul modulului de toamnă a proiectului vor participa 30 de elevi, după cum urmează: Dzițac Ioana (coordonator elevi), Ionescu Cătălina, Herman Celia, Neag Tudor, Deaconescu Horea, Agarici Alina, Velimirovici Lisa, Grama Tania, Gyorodi Diana, Gavriș Daria, Curilă  Ștefania, Pintilie Paula, Borșa Iunia, Veronica Isai, Popovici Alexandra, Ardelean Tudor, Bănică Bianca, Țoc Teodora, Bot Claudia, Sălăjan Caius, Dodescu Daria, Bondoc Ioana, Simu Tudor, Popovici Alexandra, Boța Răzvan, Nițulescu Maria, Corodeanu Daniel, elevi ai Colegiului Național "Emanuil Gojdu" Oradea, precum și elevele Colegiului Național "Mihai Eminescu" Oradea - Marinău Alexandra, Marinău Natalia și Octavia Negruți. Voluntarilor elevi li se vor alătura aproximativ 15 voluntari, studenți ai Universității din Oradea, coordonați de d-na lector dr. Andrada Marinău.
Felicit întreaga echipă de voluntari ai Centrulului județean de voluntariat Bihor din cadrul Proiectului Engleză pentru viață pentru alegerea de a se alătura demersurilor noastre și nădăjduiesc într-o colaborare eficientă, cu rezultate extraordinare; de asemenea mulțumesc anticipat tuturor oamenilor de bine care ne vor sprijini în derularea proiectului.
Vă vom ține la curent cu informații despre activitatea noastră pe pagina noastră de Facebook. [3]

Dzițac Ioana

[1.] Broșura de impresii și mărturii ale voluntarilor noștri

[2.] Activitatea „Ce înseamnă a fi voluntar..."

[3.] Proiectul Engleză pentru viață - Bihor

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 30 martie 2020