Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce înseamnă a fi voluntar...

De Ziua Educației Nonformale

Ce înseamnă a fi voluntar...

Întâlnirea a 24 de voluntari, elevi ai Centrulului județean de voluntariat Bihor din cadrul Proiectului Engleză pentru viață, un proiect din suflet, cu suflet, pentru suflet, coordonat de către Asociația Shakespeare School pentru Educație, iar la nivelul județului de către Dzițac Ioana (coordonator elevi), a marcat Ziua Educației Nonformale (10.10.2014) și, odată cu ea, pregătirea demarării modulului de toamnă din cadrul proiectului.


Activitatea Ce înseamnă a fi voluntar... s-a desfășurat sub motto-ul: Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul. (Thoreau)
Astfel, ordinea de zi a evenimentului a inclus:
O sesiune de informare despre proiect care a cuprins: un scurt raport despre activitatea celor 32 de voluntari, elevi și studenți, participanți la modulul de primăvară, despre beneficiile de a fi voluntar, despre metodele și materialele utilizate în cadrul proiectului, precum și oferirea unei mici amintiri (Broșura de impresii și mărturii ale voluntarilor noștri [1]), în semn de mulțumire, voluntarilor participanți la acest modul. Fiecare dintre acești voluntari au fost felicitați, apoi ne-au dezvăluit câteva dintre experiențele plăcute trăite, ne-au vorbit despre încărcătura sufletească de care au fost copleșiți în contactul cu privirile, zâmbetele, îmbrățișările celor mici; incursiunile lor au fost însoțite de ropote de aplauze, cu atât mai mult cu cât au ales să ne continuăm drumul împreună în cadrul proiectului.
Primirea în centrul nostru de voluntariat a noilor voluntari, de la care am aflat de ce au ales să fie voluntari ai Proiectului Engleză pentru viață și, bineînțeles, că dincolo de o nouă experiență de viață, de dorința de a împărtăși din cunoștințele lor de limba engleză celor mici, am aflat și ne-am bucurat de sufletele mărețe și curate ale acestora, ca de altfel ale tuturor voluntarilor acestui proiect; au fost primiți cu aplauze și cu brațele deschise în cadrul centrului nostru de voluntariat.
Câteva aspecte organizatorice - completarea formularisticii necesare proiectului, stabilirea orarului voluntarilor, repartiția pe grupe/centre, ...
Stabilirea unor strategii de optimizare pe viitor a activităților centrului de voluntariat - s-au stabilit responsabilități, roluri, termene, ținte viitoare, etc. Pe lângă activitățile de predare a limbii engleze, o primă activitate a cărei organizare a demarat odată cu această întâlnire, va fi organizarea unui spectacol caritabil de Crăciun - Colinde din suflet, pentru suflet, cu suflet..., despre care vom oferi detalii în curând.
Dezbaterea despre ceea ce înseamnă a fi voluntar... și, am conchis împreună, în cadrul unui scurtmetraj, că este o experiență de viață din care înveți continuu să devii: mai înțelegător, mai optimist, mai sensibil, mai deschis, mai altruist, mai răbdător, mai fericit, mai încrezător, mai bun, mai responsabil, mai util, mai creativ, mai experimentat, mai sufletist, mai inspirat, mai interesat, mai organizat, mai comunicativ, mai ambițios, mai curios, mai afectiv, mai vesel, mai tolerant, mai motivat, mai spontan, mai energic, mai prietenos, mai satisfăcut, mai bine pregătit pentru viață! [2]
Doresc să mulțumesc tuturor voluntarilor prezenți la această activitate și totodată să aduc la cunoștință că în cadrul modulului de toamnă a proiectului vor participa 30 de elevi, după cum urmează: Dzițac Ioana (coordonator elevi), Ionescu Cătălina, Herman Celia, Neag Tudor, Deaconescu Horea, Agarici Alina, Velimirovici Lisa, Grama Tania, Gyorodi Diana, Gavriș Daria, Curilă  Ștefania, Pintilie Paula, Borșa Iunia, Veronica Isai, Popovici Alexandra, Ardelean Tudor, Bănică Bianca, Țoc Teodora, Bot Claudia, Sălăjan Caius, Dodescu Daria, Bondoc Ioana, Simu Tudor, Popovici Alexandra, Boța Răzvan, Nițulescu Maria, Corodeanu Daniel, elevi ai Colegiului Național "Emanuil Gojdu" Oradea, precum și elevele Colegiului Național "Mihai Eminescu" Oradea - Marinău Alexandra, Marinău Natalia și Octavia Negruți. Voluntarilor elevi li se vor alătura aproximativ 15 voluntari, studenți ai Universității din Oradea, coordonați de d-na lector dr. Andrada Marinău.
Felicit întreaga echipă de voluntari ai Centrulului județean de voluntariat Bihor din cadrul Proiectului Engleză pentru viață pentru alegerea de a se alătura demersurilor noastre și nădăjduiesc într-o colaborare eficientă, cu rezultate extraordinare; de asemenea mulțumesc anticipat tuturor oamenilor de bine care ne vor sprijini în derularea proiectului.
Vă vom ține la curent cu informații despre activitatea noastră pe pagina noastră de Facebook. [3]

Dzițac Ioana

[1.] Broșura de impresii și mărturii ale voluntarilor noștri

[2.] Activitatea „Ce înseamnă a fi voluntar..."

[3.] Proiectul Engleză pentru viață - Bihor

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 27 septembrie 2021