Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Ce înseamnă a fi voluntar...

De Ziua Educației Nonformale

Ce înseamnă a fi voluntar...

Întâlnirea a 24 de voluntari, elevi ai Centrulului județean de voluntariat Bihor din cadrul Proiectului Engleză pentru viață, un proiect din suflet, cu suflet, pentru suflet, coordonat de către Asociația Shakespeare School pentru Educație, iar la nivelul județului de către Dzițac Ioana (coordonator elevi), a marcat Ziua Educației Nonformale (10.10.2014) și, odată cu ea, pregătirea demarării modulului de toamnă din cadrul proiectului.


Activitatea Ce înseamnă a fi voluntar... s-a desfășurat sub motto-ul: Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul. (Thoreau)
Astfel, ordinea de zi a evenimentului a inclus:
O sesiune de informare despre proiect care a cuprins: un scurt raport despre activitatea celor 32 de voluntari, elevi și studenți, participanți la modulul de primăvară, despre beneficiile de a fi voluntar, despre metodele și materialele utilizate în cadrul proiectului, precum și oferirea unei mici amintiri (Broșura de impresii și mărturii ale voluntarilor noștri [1]), în semn de mulțumire, voluntarilor participanți la acest modul. Fiecare dintre acești voluntari au fost felicitați, apoi ne-au dezvăluit câteva dintre experiențele plăcute trăite, ne-au vorbit despre încărcătura sufletească de care au fost copleșiți în contactul cu privirile, zâmbetele, îmbrățișările celor mici; incursiunile lor au fost însoțite de ropote de aplauze, cu atât mai mult cu cât au ales să ne continuăm drumul împreună în cadrul proiectului.
Primirea în centrul nostru de voluntariat a noilor voluntari, de la care am aflat de ce au ales să fie voluntari ai Proiectului Engleză pentru viață și, bineînțeles, că dincolo de o nouă experiență de viață, de dorința de a împărtăși din cunoștințele lor de limba engleză celor mici, am aflat și ne-am bucurat de sufletele mărețe și curate ale acestora, ca de altfel ale tuturor voluntarilor acestui proiect; au fost primiți cu aplauze și cu brațele deschise în cadrul centrului nostru de voluntariat.
Câteva aspecte organizatorice - completarea formularisticii necesare proiectului, stabilirea orarului voluntarilor, repartiția pe grupe/centre, ...
Stabilirea unor strategii de optimizare pe viitor a activităților centrului de voluntariat - s-au stabilit responsabilități, roluri, termene, ținte viitoare, etc. Pe lângă activitățile de predare a limbii engleze, o primă activitate a cărei organizare a demarat odată cu această întâlnire, va fi organizarea unui spectacol caritabil de Crăciun - Colinde din suflet, pentru suflet, cu suflet..., despre care vom oferi detalii în curând.
Dezbaterea despre ceea ce înseamnă a fi voluntar... și, am conchis împreună, în cadrul unui scurtmetraj, că este o experiență de viață din care înveți continuu să devii: mai înțelegător, mai optimist, mai sensibil, mai deschis, mai altruist, mai răbdător, mai fericit, mai încrezător, mai bun, mai responsabil, mai util, mai creativ, mai experimentat, mai sufletist, mai inspirat, mai interesat, mai organizat, mai comunicativ, mai ambițios, mai curios, mai afectiv, mai vesel, mai tolerant, mai motivat, mai spontan, mai energic, mai prietenos, mai satisfăcut, mai bine pregătit pentru viață! [2]
Doresc să mulțumesc tuturor voluntarilor prezenți la această activitate și totodată să aduc la cunoștință că în cadrul modulului de toamnă a proiectului vor participa 30 de elevi, după cum urmează: Dzițac Ioana (coordonator elevi), Ionescu Cătălina, Herman Celia, Neag Tudor, Deaconescu Horea, Agarici Alina, Velimirovici Lisa, Grama Tania, Gyorodi Diana, Gavriș Daria, Curilă  Ștefania, Pintilie Paula, Borșa Iunia, Veronica Isai, Popovici Alexandra, Ardelean Tudor, Bănică Bianca, Țoc Teodora, Bot Claudia, Sălăjan Caius, Dodescu Daria, Bondoc Ioana, Simu Tudor, Popovici Alexandra, Boța Răzvan, Nițulescu Maria, Corodeanu Daniel, elevi ai Colegiului Național "Emanuil Gojdu" Oradea, precum și elevele Colegiului Național "Mihai Eminescu" Oradea - Marinău Alexandra, Marinău Natalia și Octavia Negruți. Voluntarilor elevi li se vor alătura aproximativ 15 voluntari, studenți ai Universității din Oradea, coordonați de d-na lector dr. Andrada Marinău.
Felicit întreaga echipă de voluntari ai Centrulului județean de voluntariat Bihor din cadrul Proiectului Engleză pentru viață pentru alegerea de a se alătura demersurilor noastre și nădăjduiesc într-o colaborare eficientă, cu rezultate extraordinare; de asemenea mulțumesc anticipat tuturor oamenilor de bine care ne vor sprijini în derularea proiectului.
Vă vom ține la curent cu informații despre activitatea noastră pe pagina noastră de Facebook. [3]

Dzițac Ioana

[1.] Broșura de impresii și mărturii ale voluntarilor noștri

[2.] Activitatea „Ce înseamnă a fi voluntar..."

[3.] Proiectul Engleză pentru viață - Bihor

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 24 iunie 2021