Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Maximum Rock Festival!

Vineri ºi sâmbãtã, cel mai mare festival indoors de metal din România

Maximum Rock Festival!

Pe data de 24 octombrie 2014, dãm startul primei zile de concerte, expoziþii, târguri de merchandise, Drum Stage ºi altele!

Deschiderea evenimentului este asiguratã de formaþia bucureºteanã Neutron, care este prima ce urcã pe scenã.
Pe lângã Neutron, în prima zi a show-ului vor mai susþine recitaluri ºi urmãtoarele trupe: I'm The Trip, Krepuskul, Threshold, Tristania ºi Evergrey.
Un program complet al festivalului poate fi consultat mai jos.
Pânã atunci, sã ascultãm mesajul special transmis de formaþia Neutron pentru metaliºtii din România.
http://youtu.be/pVe0DyizKqY
Pe 24 ºi 25 octombrie 2014, la Turbohalle, sunt aºteptaþi toþi cei care vor sã se bucure de muzica lor preferatã, în cadrul unui spectacol complex care pune la dispoziþie felurite prilejuri de distracþie: cel mai mare târg de merchandise rock din România, de la care nu vor lipsi firme precum: Niche Records, Universal Music/Get Music, Beauty Of Pain, Errana Leather&Laces ºi mulþi alþii, DrumStage, expoziþii de choppere customizate ºi lansarea colecþiei vestimentare a celebrului artist român Costin Chioreanu, „Dream Walks With Me".
În momentul de faþã, programul evenimentului aratã astfel:
Vineri, 24 octombrie
18:00 - Open Doors
18:30 - Prima formaþie
01:00 - End of show
Ordinea trupelor:
Neutron
I'm The Trip
Krepuskul
Threshold
Tristania
Evergrey
Sâmbãtã, 25 octombrie
17:00 - Open Doors
17:45 - Prima formaþie
01:00 - End of Show
Ordinea trupelor:
Open Mind
Code Red
Noctiferia
Elvenking
Unleashed
Dark Tranquillity
Ca ºi anul trecut, ediþia aceasta a festivalului va fi filmatã ºi se va realiza un DVD special.
DVD-ul „Maximum Rock Festival 2013" a fost creat cu ajutorul ODS ºi Dream Team Video. Echipa este formatã din Rãzvan Alexandru, Miluþa Flueraº, Claudiu Petre, Adrian Rolland, Andy Lupescu, Podgornai Rãzvan. Mai jos puteþi urmãri prima zi a ediþiei din 2013 a Maximum Rock Festival.
http://youtu.be/v6P5osDL_VE
Maximum Rock Festival 2014 este cel mai mare festival indoors din România ºi evenimentul metal must-see al toamnei la Bucureºti. Festivalul are loc între 24 ºi 25 octombrie 2014, la Turbohalle ºi strânge pe scenã nume importante ale scenei metal internaþionale ºi locale: Dark Tranquillity, Evergrey, Tristania, Threshold, Unleashed, Elvenking, Noctiferia, Krepuskul, I'm The Trip, Code Red, Neutron ºi Open Mind.
Vã reamintim cã vã mai puteþi procura bilete ºi abonamente la preþuri mai mici doar pânã pe data de 23 octombrie 2014, inclusiv. Începând cu 24 octombrie, biletele ºi abonamentele vor fi disponibile doar la locaþie, la preþurile de mai jos.
Deoarece capacitatea sãlii este limitatã, s-a pus în vânzare un numãr de 1.300 de abonamente ºi 200 de bilete pentru fiecare zi, la urmãtoarele preþuri:
Bilete normal - valabile pentru 1zi (85 lei / 19,5 euro) - Sold Out!
Abonament normal valabil pentru 2 zile (115 lei / 26 euro) - Sold Out!
În perioada 01.10-23.10.2014, biletul are valoarea de 95 lei / 21,5 euro, iar abonamentul 125 lei / 28,5 euro Disponibile!
În perioada festivalului (24.10-25.10.2014), biletul are valoarea de 110 lei, iar abonamentul 135 lei.
Abonament special (125 lei / 28,5 euro - în limita stocului disponibil) - Sold Out!
- acces 2 zile la festival
- acces warm up party festival*
- acces meet & greet pentru 2 formaþii la alegere
- poster festival
- pachet cu materiale promoþionale
* cu ocazia acestui festival se vor organiza mai multe concerte (warm up party-uri), iar cu acest abonament dvs puteþi alege unul dintre acestea.
Biletele / abonamentele achiziþionate prin PayPal vor fi ridicare în ziua evenimentului, de la punctul special amenajat la intrare sau la cerere cu maximum 10 zile înainte de eveniment, pe baza unui act de identitate.
Aflã mai multe despre regulamentul biletelor AICI.
Nelu Brînduºan
 

Trimite email
vineri, 29 martie 2024, 07:24:29 Ora standard a Europei de Est