Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Maximum Rock Festival!

Vineri ºi sâmbãtã, cel mai mare festival indoors de metal din România

Maximum Rock Festival!

Pe data de 24 octombrie 2014, dãm startul primei zile de concerte, expoziþii, târguri de merchandise, Drum Stage ºi altele!

Deschiderea evenimentului este asiguratã de formaþia bucureºteanã Neutron, care este prima ce urcã pe scenã.
Pe lângã Neutron, în prima zi a show-ului vor mai susþine recitaluri ºi urmãtoarele trupe: I'm The Trip, Krepuskul, Threshold, Tristania ºi Evergrey.
Un program complet al festivalului poate fi consultat mai jos.
Pânã atunci, sã ascultãm mesajul special transmis de formaþia Neutron pentru metaliºtii din România.
http://youtu.be/pVe0DyizKqY
Pe 24 ºi 25 octombrie 2014, la Turbohalle, sunt aºteptaþi toþi cei care vor sã se bucure de muzica lor preferatã, în cadrul unui spectacol complex care pune la dispoziþie felurite prilejuri de distracþie: cel mai mare târg de merchandise rock din România, de la care nu vor lipsi firme precum: Niche Records, Universal Music/Get Music, Beauty Of Pain, Errana Leather&Laces ºi mulþi alþii, DrumStage, expoziþii de choppere customizate ºi lansarea colecþiei vestimentare a celebrului artist român Costin Chioreanu, „Dream Walks With Me".
În momentul de faþã, programul evenimentului aratã astfel:
Vineri, 24 octombrie
18:00 - Open Doors
18:30 - Prima formaþie
01:00 - End of show
Ordinea trupelor:
Neutron
I'm The Trip
Krepuskul
Threshold
Tristania
Evergrey
Sâmbãtã, 25 octombrie
17:00 - Open Doors
17:45 - Prima formaþie
01:00 - End of Show
Ordinea trupelor:
Open Mind
Code Red
Noctiferia
Elvenking
Unleashed
Dark Tranquillity
Ca ºi anul trecut, ediþia aceasta a festivalului va fi filmatã ºi se va realiza un DVD special.
DVD-ul „Maximum Rock Festival 2013" a fost creat cu ajutorul ODS ºi Dream Team Video. Echipa este formatã din Rãzvan Alexandru, Miluþa Flueraº, Claudiu Petre, Adrian Rolland, Andy Lupescu, Podgornai Rãzvan. Mai jos puteþi urmãri prima zi a ediþiei din 2013 a Maximum Rock Festival.
http://youtu.be/v6P5osDL_VE
Maximum Rock Festival 2014 este cel mai mare festival indoors din România ºi evenimentul metal must-see al toamnei la Bucureºti. Festivalul are loc între 24 ºi 25 octombrie 2014, la Turbohalle ºi strânge pe scenã nume importante ale scenei metal internaþionale ºi locale: Dark Tranquillity, Evergrey, Tristania, Threshold, Unleashed, Elvenking, Noctiferia, Krepuskul, I'm The Trip, Code Red, Neutron ºi Open Mind.
Vã reamintim cã vã mai puteþi procura bilete ºi abonamente la preþuri mai mici doar pânã pe data de 23 octombrie 2014, inclusiv. Începând cu 24 octombrie, biletele ºi abonamentele vor fi disponibile doar la locaþie, la preþurile de mai jos.
Deoarece capacitatea sãlii este limitatã, s-a pus în vânzare un numãr de 1.300 de abonamente ºi 200 de bilete pentru fiecare zi, la urmãtoarele preþuri:
Bilete normal - valabile pentru 1zi (85 lei / 19,5 euro) - Sold Out!
Abonament normal valabil pentru 2 zile (115 lei / 26 euro) - Sold Out!
În perioada 01.10-23.10.2014, biletul are valoarea de 95 lei / 21,5 euro, iar abonamentul 125 lei / 28,5 euro Disponibile!
În perioada festivalului (24.10-25.10.2014), biletul are valoarea de 110 lei, iar abonamentul 135 lei.
Abonament special (125 lei / 28,5 euro - în limita stocului disponibil) - Sold Out!
- acces 2 zile la festival
- acces warm up party festival*
- acces meet & greet pentru 2 formaþii la alegere
- poster festival
- pachet cu materiale promoþionale
* cu ocazia acestui festival se vor organiza mai multe concerte (warm up party-uri), iar cu acest abonament dvs puteþi alege unul dintre acestea.
Biletele / abonamentele achiziþionate prin PayPal vor fi ridicare în ziua evenimentului, de la punctul special amenajat la intrare sau la cerere cu maximum 10 zile înainte de eveniment, pe baza unui act de identitate.
Aflã mai multe despre regulamentul biletelor AICI.
Nelu Brînduºan
 

Trimite email

sâmbătă, 29 ianuarie 2022