Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Maximum Rock Festival!

Vineri ºi sâmbãtã, cel mai mare festival indoors de metal din România

Maximum Rock Festival!

Pe data de 24 octombrie 2014, dãm startul primei zile de concerte, expoziþii, târguri de merchandise, Drum Stage ºi altele!

Deschiderea evenimentului este asiguratã de formaþia bucureºteanã Neutron, care este prima ce urcã pe scenã.
Pe lângã Neutron, în prima zi a show-ului vor mai susþine recitaluri ºi urmãtoarele trupe: I'm The Trip, Krepuskul, Threshold, Tristania ºi Evergrey.
Un program complet al festivalului poate fi consultat mai jos.
Pânã atunci, sã ascultãm mesajul special transmis de formaþia Neutron pentru metaliºtii din România.
http://youtu.be/pVe0DyizKqY
Pe 24 ºi 25 octombrie 2014, la Turbohalle, sunt aºteptaþi toþi cei care vor sã se bucure de muzica lor preferatã, în cadrul unui spectacol complex care pune la dispoziþie felurite prilejuri de distracþie: cel mai mare târg de merchandise rock din România, de la care nu vor lipsi firme precum: Niche Records, Universal Music/Get Music, Beauty Of Pain, Errana Leather&Laces ºi mulþi alþii, DrumStage, expoziþii de choppere customizate ºi lansarea colecþiei vestimentare a celebrului artist român Costin Chioreanu, „Dream Walks With Me".
În momentul de faþã, programul evenimentului aratã astfel:
Vineri, 24 octombrie
18:00 - Open Doors
18:30 - Prima formaþie
01:00 - End of show
Ordinea trupelor:
Neutron
I'm The Trip
Krepuskul
Threshold
Tristania
Evergrey
Sâmbãtã, 25 octombrie
17:00 - Open Doors
17:45 - Prima formaþie
01:00 - End of Show
Ordinea trupelor:
Open Mind
Code Red
Noctiferia
Elvenking
Unleashed
Dark Tranquillity
Ca ºi anul trecut, ediþia aceasta a festivalului va fi filmatã ºi se va realiza un DVD special.
DVD-ul „Maximum Rock Festival 2013" a fost creat cu ajutorul ODS ºi Dream Team Video. Echipa este formatã din Rãzvan Alexandru, Miluþa Flueraº, Claudiu Petre, Adrian Rolland, Andy Lupescu, Podgornai Rãzvan. Mai jos puteþi urmãri prima zi a ediþiei din 2013 a Maximum Rock Festival.
http://youtu.be/v6P5osDL_VE
Maximum Rock Festival 2014 este cel mai mare festival indoors din România ºi evenimentul metal must-see al toamnei la Bucureºti. Festivalul are loc între 24 ºi 25 octombrie 2014, la Turbohalle ºi strânge pe scenã nume importante ale scenei metal internaþionale ºi locale: Dark Tranquillity, Evergrey, Tristania, Threshold, Unleashed, Elvenking, Noctiferia, Krepuskul, I'm The Trip, Code Red, Neutron ºi Open Mind.
Vã reamintim cã vã mai puteþi procura bilete ºi abonamente la preþuri mai mici doar pânã pe data de 23 octombrie 2014, inclusiv. Începând cu 24 octombrie, biletele ºi abonamentele vor fi disponibile doar la locaþie, la preþurile de mai jos.
Deoarece capacitatea sãlii este limitatã, s-a pus în vânzare un numãr de 1.300 de abonamente ºi 200 de bilete pentru fiecare zi, la urmãtoarele preþuri:
Bilete normal - valabile pentru 1zi (85 lei / 19,5 euro) - Sold Out!
Abonament normal valabil pentru 2 zile (115 lei / 26 euro) - Sold Out!
În perioada 01.10-23.10.2014, biletul are valoarea de 95 lei / 21,5 euro, iar abonamentul 125 lei / 28,5 euro Disponibile!
În perioada festivalului (24.10-25.10.2014), biletul are valoarea de 110 lei, iar abonamentul 135 lei.
Abonament special (125 lei / 28,5 euro - în limita stocului disponibil) - Sold Out!
- acces 2 zile la festival
- acces warm up party festival*
- acces meet & greet pentru 2 formaþii la alegere
- poster festival
- pachet cu materiale promoþionale
* cu ocazia acestui festival se vor organiza mai multe concerte (warm up party-uri), iar cu acest abonament dvs puteþi alege unul dintre acestea.
Biletele / abonamentele achiziþionate prin PayPal vor fi ridicare în ziua evenimentului, de la punctul special amenajat la intrare sau la cerere cu maximum 10 zile înainte de eveniment, pe baza unui act de identitate.
Aflã mai multe despre regulamentul biletelor AICI.
Nelu Brînduºan
 

Trimite email

miercuri, 23 iunie 2021