Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Studenții de azi, profesioniștii de mâine”

Conferință de Management al carierei pentru studenții de la Facultatea de Științe

„Studenții de azi, profesioniștii de mâine”

Astăzi, miercuri, 22 octombrie 2014, cu începere de la ora 16, la Cantina Universității, va avea loc Conferința de Management al carierei, dedicată studenților Facultății de Științe, organizată în cadrul Proiectului POSDRU/ 160/ 2.1/ S/ 137280/ „Studenții de azi, profesioniștii de mâine".

Acest proiect este implementat de Universitatea din Oradea în calitate de partener.
Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea inserției pe piața muncii în domenii profesionale relevante specializării studiate și propriului set de competențe, prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă ca urmare a participării la un program integrat de consiliere și orientare profesională.
 Conferința de Management al Carierei reprezintă prima întâlnire oficială cu studenții. În cadrul proiectului vor avea loc 16 conferințe, organizate în funcție de domeniul de studiu/ facultate. Evenimentul va avea o durată estimată de trei ore și se va desfășura după următoarea structură: în debutul conferinței, studenții vor primi mapele proiectului și vor semna lista de prezență. În cele ce urmează, se vor oferi informații suplimentare cu privire la proiect. Etapa succesivă constă în prezentarea ghidurilor ce conțin informații cu privire la modul în care se redactează un CV cu impact, scrisoarea de intenție, comportamentul adecvat în cadrul unui interviu. Următoarea secțiune este dedicată invitaților din mediul socio-economic, profesioniști din domeniul specific fiecărei conferințe, care vor prezenta informații despre traseul lor educațional și profesional și vor răspunde întrebărilor adresate de către studenți. Ultima parte este dedicată discuțiiilor între studenți și invitați, dar și discuțiilor între studenți și membrii echipei.
 Invitații speciali sunt: prof. Liliana Antonescu, dr. Gheorghe Carp - manager al  Spitalului clinic județean de urgență Oradea, prof. metodist Nicoleta Maghiar, biolog principal Petronela Naghi, lect. univ. dr. Ioan Oswald și biolog specialist Maria Sirca. În discursul lor, invitații vor vorbi despre traseul lor educațional, despre provocările și dificultățile meseriei alese. Studenții vor afla care sunt pașii care ar trebui să îi facă pentru a ajunge să practice meseria pe care au ales-o.
La această întâlnire vor participa toți membrii echipei de implementare a proiectului de la Universitatea din Oradea: prorector conf. univ. dr. Trip Simona - coordonator activități partener, prof. univ. dr. Filip Sanda - asistent coordonator activități partener, ec. Costinaș Daniela - expert financiar, conf. univ. dr. Toderaș Monica - coordonatorul local vizite la companii, psiholog Maghiar Daniela - coordonator local grup țintă, psiholog Judea Adela - expert informare și publicitate, psiholog Bodea Dana - coordonator local evenimente.
Judea Adela

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 21:47:05 Ora de vară a Europei de Est