Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

„Orice lucrare pe care o continuăm e pe văzute și nu pe hârtii!”

D-na Doina Pană, ministrul Apelor, Pădurilor și Pisciculturii, la Oradea

„Orice lucrare pe care o continuăm e pe văzute și nu pe hârtii!”

Luni, 20 octombrie 2014, ajungând în municipiul de pe Crișul Repede, doamna ministru Doina Pană (ministrul Apelor, Pădurilor și Pisciculturii), chiar a coborât pe malul stâng al Crișului să vadă cum se lucrează. La fața locului, dl inginer Moisa Ioan a prezentat stadiul lucrărilor pe tronsonul în lungime de 217 metri de la Sinagogă până la podul din centru.

„În (luna) mai am venit, am constatat, am promis, am dat banii, iar dumneavoastră v-ați apucat de treabă", a întărit doamna ministru. Realizând o radiografiere a lucrărilor, secretarul de stat, dl Pasztor Sandor, ne-a asigurat că lucrarea se va încheia până la sfârșitul lunii noiembrie, iar doamna ministru a ținut să precizeze:
„Eu în mare am spus: ne-am ținut de cuvânt. În luna mai, am fost aici, la fața
locului, pentru că orice lucrare pe care o continuăm e pe văzute și nu pe hârtii. S-a constatat că e o urgență, că este foarte importantă pentru Oradea și în consecință am trecut la treabă. Am plătit datoriile din urmă și am alocat banii necesari încât să se finalizeze obiectivul. Deci, ne-am ținut de promisiuni".
Dl Pasztor ne-a informat apoi și în legătură cu ce urmează să se execute în continuare. „Ne mai rămâne un singur tronson, în aval, de la podul central până la podul Decebal, partea stângă, unde nu sunt lucrări spectaculoase, dar vom cosmetiza, vom aranja zona și vom finisa, ca să avem practic într-un an o line continuă din Velența până în vestul orașului (Ioșia). Astfel se va putea circula pe această zonă de promenadă în toată lungime orașului, păstrând peste tot pe malul opus culoarul verde și practic zona verde a orașului".
„Pădurile ard mai tare!"
Întrebată despre prioritățile ministerului în perioada următoare, doamna ministru a răspuns: „Am considerat că pădurile ard mai tare. Pentru că la ce jaf a fost dinainte de Revoluție încoace nu se mai putea. În prima zi când mi-am luat mandatul, la discuția care am avut-o cu premierul, de fapt cu toți miniștrii, asta m-a rugat: peste tot sunt probleme și cu apele și cu piscicultura, dar în primul rând să mă canalizez să fac ceva să se termine cu hoția. Și știți foarte bine că din 8 octombrie, e în vigoare Radarul pădurii. Funcționează spectaculos. Noi în două săptămâni o să facem o informare în ședința de guvern. Dar pot să vă spun așa, în premieră, că de fapt în circa 8-9 zile ce avem până acum, s-au confiscat și s-au dat amenzi aproape cât într-un an. Pentru cei care încă nu înțeleg că de fapt nu se mai poate fura, se vor potoli pentru că nu vor mai avea ce face. Bineînțeles că nu am neglijat nici apele. Vreau să vă spun că am fost aproape într-un permanent turneu. Toată țara este un șantier și trebuie să prioritizăm, inclusiv pentru bugetul anului viitor fac deplasări acum, să vedem unde-i mai urgent la nivel de fiecare administrație bazinală. Am cerut după vizită la fața locului să apară o prioritizare și să mergem cu un lucru bine făcut", a mai spus doamna ministru Doina Pană.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Orice lucrare pe care o continuăm e pe văzute și nu pe hârtii!"  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 18 ianuarie 2021