Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Votul tău decide viitorul nostru!

Elevii iau atitudine!

Votul tău decide viitorul nostru!

Campania „VREI la VOT - Pe 2 noiembrie, elevii iau atitudine!" este un manifest inițiat și implementat de Consiliul Regional al Elevilor Nord-Vest și Consiliul Regional al Elevilor VEST.

Pe termen scurt, cele două organizații doresc să sporească numărul elevilor și tinerilor prezenți în 2 noiembrie la urnele de votare.
 În viitor, considerăm importantă conștientizarea, informarea și exercitarea dreptului la vot a majorității elevilor, astfel încât aceștia să devină o masă însemnată și luată în seamă în ceea ce privește planurile decidenților.
„Sesizând lipsa unor campanii de promovare, conștientizare și îndemnare a elevilor care au împlinit 18 ani să își exercite dreptul la vot, am considerat necesară și indispensabilă o astfel de campanie, așa că am inițiat „VREI la VOT". Totodată, ne adresăm tuturor tinerilor până în 35 de ani, cu toții ar trebui să ne respectăm și asumăm rolul în societate și să ne exercităm această libertate a votului. Campania urmărește în primul rând sporirea numărului elevilor la urnele de votare și nu dorim să se oprească aici, dimpotrivă, scopul nostru este ca aceasta să devină un pilon în ceea ce privește mobilizarea elevilor la fiecare sesiune electorală!"
(Ioanis Divoiu, președinte al Consiliului Regional Nord-Vest)
„Suntem conștienți că majoritatea elevilor pe care îi reprezentăm nu au încă 18 ani și, implicit, drept de vot. Inerent, candidații nu prezintă un interes la fel de ridicat ca și pentru celelalte grupuri sociale. Campania VREI LA VOT, inițiată de Consiliul Regional al Elevilor Nord-Vest și Consiliul Regional al Elevilor Vest este mesajul nostru de conștientizare pentru elevii și tinerii români care își pot exercita dreptul la vot. Având în vedere că cei menționați anterior sunt cea mai apropiată categorie socială de tinerii fără drept la vot, suntem siguri că aceștia știu cel mai bine care sunt interesele și doleanțele elevilor din România, astfel, indiferent care ar fi părerea lor, îi rugăm să meargă la vot și să și-o exprime! Era momentul să vină o ințiativă din partea elevilor, a celor tineri și mă bucur că sunt printre inițiatori". (Filip Tisu, președinte al Consiliului Regional al Elevilor VEST)
 În mod inevitabil, ultimele scrutine electorale, fie că au fost puse sub semnul alegerilor prezidențiale, parlamentare, locale sau europarlamentare au avut o prezență scăzută la vot în rândul tinerilor.  Faptul că generațiile tinere, marcate de perseverență, inovație, cu atribute principale precum  creativitatea, spontaneitatea și viziunea pe termen lung nu mai sunt interesate de un proces ce determină viitorul lor colectiv reprezintă un semnal de alarmă pentru întreaga populație, iar  dorința de schimbare, motivarea intrinsecă și încercarea de a face o Românie mai prosperă pentru noi toți le pot fi insuflate doar de către cei de o vârstă cu ei.
Faptul că ești cetățean român în România îți dă dreptul la vot, NU lipsa manifestării acestuia. Așa că hai, fă un efort pentru viitorul tău și al nostru și folosește la maximum acest drept! Ne vedem pe 2 și pe 16 noiembrie la vot!
Horia Onița,
secretar al CJE Bihor

Trimite email

sâmbătă, 19 octombrie 2019