Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Un marș antidrog pe corso-ul orădean

Ieri, la final de proiect,

Un marș antidrog pe corso-ul orădean

Circa 150 de elevi de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea au pornit ieri (vineri, 16 mai 2008), de la magazinul Crișul”, într-un marș antidrog, pe corso-ul orădean, pentru a atrage atenția asupra pericolului la care se expun cei care consumă droguri.

„Campionii nu folosesc droguri”
Între elevii celor cinci clase prezente la marș (clasele a IX-a D și F, a X-a A și D și a XI-a C), cei din a XI-a C sunt organizatorii marșului, în frunte cu prof. Koteles Maria, consilierul educativ și coordonatorul proiectului „Campionii nu folosesc droguri”.
Timp de mai multe săptămâni, patru dintre elevii clasei a XI-a C (Kortiș Ioana, Sebastian Miclău, Raluca Moroc și Dan Zima) au fost promotorii unor  seminarii susținute în unele școli orădene („Andrei Mureșanu” și Șc. nr. 16, Lic. T. „Lucian Blaga”), împreună cu asistentul social Ioan Radu, reprezentantul fundației „Încrederea”, partenerul de bază al economiștilor în derularea proiectului „Campionii nu folosesc droguri”. Pe lângă seminarii, agenda proiectului a mai cuprins o expoziție de pictură, un concurs de eseuri și o piesă de teatru, iar marșul antidrog, de ieri, a fost manifestarea de final din cadrul proiectului.
„Prin acest marș, am dorit să atragem atenția asupra pericolului la care se expun cei care consumă droguri. Toți acești elevi economiști participanți la marș, în frunte cu cei patru „campioni” (Kortiș Ioana, Sebastian Miclău, Raluca Moroc și Dan Zima), și-au propus să reușească în viață, dar fără consum de droguri – „Campionii nu folosesc droguri”, declară ei sus și tare.  Credem că acest marș a reușit să sensibilizeze trecătorii și să tragă un semnal de alarmă”, ne-a declarat prof. Koteles Maria, coordonatorul proiectului.
Asistentul social Ioan Radu, neobositul luptător antidrog al fundației „Încrederea”, s-a arătat încântat de reușita manifestării, și încununarea cu succes a proiectului economiștilor orădeni. „Un asemenea proiect și o manifestare de acest gen sunt binevenite. Într-un context social în care consumul și traficul de droguri cresc alarmant în rândul tinerilor, acest proiect și-a propus (și a reușit, zicem noi) să informeze elevii cu privire la efectele negative cauzate de consumul și traficul de droguri, să-i prevină și să-i conștientizeze asupra consecințelor consumului de droguri.”
Participanții la marș au purtat “cartoane-pancate” (pe care se putea citi: Drogurile ucid vise, Spune NU drogurilor! Din capcană, în capcană, pe un drum fără întoarcere… drogurile! Moartea albă, Drogurile ucid, alege viața! Drogurile înseamnă singurătate, rămâi conștient și viu!...) și au împărțit pliante pe tema luptei împotriva consumului de droguri.
Curios lucru, la ora marșului economiștilor (după ora 12.30), pe corso-ul orădean, alți tineri împărțeau alt gen de pliante, și noi am primit nu mai puțin de șapte pliante (Citi financial, Super oferta anului, Pentru primărie un om de omenie, Scrisoare deschisă către orădeni, Pregătiți să ne facem datoria, Casting, și Orginalitatea nu a costat niciodată mai puțin!).
Sperăm că trecătorii au reușit să facă diferența, și să nu fi încurcat borcanele, punând pe seama economiștilor răspândirea de pliante cu iz electoral sau de alt gen.  (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un marș antidrog pe corso-ul orădean.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 14 octombrie 2019