Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Lucrările avansează la noua piață agroalimentară din Rogerius

Execuția lucrărilor a fost împărțită în 3 tronsoane.

Lucrările avansează la noua piață agroalimentară din Rogerius

Primarul Ilie Bolojan, alături de Liviu Andrica, directorul ADP și Marius Moș, directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei Oradea au susținut vineri, 31 octombrie 2014, o conferință de presă privind stadiul lucrărilor la proiectul pe fonduri transfrontaliere ,,Dezvoltarea unui Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare în Oradea”.

Lucrările la noua piață agroalimentară din Rogerius sunt în grafic, primul tronson al clădirii, aflat în partea dinspre strada Pascal, fiind prezentat în fața presei.
,,Având în vedere stadiul lucrărilor, estimăm că, în funcție și de condițiile meteo, în aproximativ două săptămâni comercianții ar putea să se mute în zona de module a tronsonului I", a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.
La rândul său, Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public, a relatat că a fost demarată o procedură de lucru pentru comercianții din piață, care vor ocupa cele 132 de module, hala de lapte cu 48 de mese și cele 8 spații comerciale. „Astfel, cei care au avut până acum o masă în piață vor ocupa un modul, cei care au avut între 2 și 4 mese vor ocupa un modul de 4 mp, cei care au avut 5-6 mese vor ocupa două module, iar celor care au avut între 6 și 18 mese li se vor realoca 8 spații. Fiecare agent economic știe unde se va muta, de îndată ce se vor finaliza lucrările la tronsonul cu module și se vor finaliza accesele. Momentan realocarea este temporară, ei urmând să fie redistribuiți o dată cu finalizarea lucrărilor la tronsonul 3", a spus Liviu Andrica.
Structura noii construcții este realizată din prefabricate, iar deasupra clădirii va fi amenajat un parc cu terase și bănci. Încălzirea este realizată prin pardoseală, pe bază de curent și pompe de căldură, pentru o parte din energie urmând să fie folosite și panouri solare. ,,Lucrarea este o provocare pentru noi, deoarece este o lucrare complexă, pe care ne dorim să o finalizăm în termenele asumate față de finanțator și să o putem da în folosință cât mai repede", a declarat Marius Moș, directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei.
Centrul de Afaceri cu Produse Agroalimentare din zona Rogerius este o construcție cu regim de înăltime Sp+P+Ep, în conformitate cu tema de proiectare elaborată de către beneficiar. El va ocupa suprafața actualei piețe agroalimentare Rogerius.
Execuția lucrărilor a fost împărțită în 3 tronsoane.
Tronsonul 1 - partea din spate a fostei Piețe Rogerius, mărginit de str. Pascal. Predeal și Sadoveanu;
Tronsonul 2 - partea din mijloc a fostei Piețe Rogerius, flancat de Tronsonul 1 și 3, precum și de străzile Predeal și Sadoveanu;
Tronsonul 3 - partea dinspre strada Corneliu Coposu (partea din față a fostei Piețe Rogerius).
Organizarea funcțională finală pe cele 3 tronsoane va fi:
Tronsonul 1- Sector lactate-ouă și Sector produse nealimentare;
Tronsonul 2 - Sector legume-fructe și Sector carne-pește
Tronsonul 3 - Sector panificație, Sector produse bio și apicole, Sector produse împachetate și tradiționale și Sector flori.
Etajul I al clădirii va fi folosit pentru Zona alimentație publică și Zona administrativă.
Perioada de implementare a proiectului: 01.10.2012 -30.06.2015.
Valoarea totală a bugetului proiectului este de 7.707.912,40 euro. Bugetul aferent investiției pe care Municipiul Oradea o va realiza este 6.705.313,40 euro, cu TVA inclus.
Biroul de presă

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:32:09 Ora de vară a Europei de Est