Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

După Brâncuși vine Paciurea - record absolut

Licitația de Toamnă - Top 100

După Brâncuși vine Paciurea - record absolut

Licitația de Toamnă - Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești s-a încheiat miercuri seară cu un total de aproape 800.000 euro și cu o rată de adjudecare de 82%.

Himera Pământului" - 70.000 euro
Sala de la Athénée Palace Hilton a părut neîncăpătoare pentru cei 350 de iubitori de artă veniți să întâmpine ce avea să fie cea mai plăcută surpriză a serii, extraordinarul record de autor al sculptorului Dimitrie Paciurea cu opera „Himera Pământului" (adjudecat 70.000 euro, mai bine de triplul prețului de pornire). 
Cele mai mari emoții și zumzetul publicului nerăbdător au început când a fost strigat lotul 121, „Fetița Acrobatului", de Nicolae Tonitza. Cu o adjudecare de 75.000 euro, vedeta Licitației de Toamnă încheie sezonul pe locul întâi. De asemenea, desenele artistului au fost la mare căutare: „Copilul acrobatului" adjudecat pentru 2.750 euro și „Dacă Iisus ar reveni printre oameni" pentru 2.250 euro.
Pictura de mici dimensiuni reprezentând tema preferată a pictorului național, „Car cu boi", de Nicolae Grigorescu, și-a regăsit locul în colecția unui iubitor de artă grec, mare admirator al lui Grigorescu, fiind adjudecată pentru 62.000 euro. Alte adjudecări importante pentru cota artiștilor tranzacționați au fost: „O seară în familie", de Ipolit Strâmbu (adjudecat 11.000 euro), „La fiancée du roi musicien", de Jules Perahim (adjudecat 15.000 euro), „Grădină", de Horia Bernea (adjudecat 12.000 euro, de șase ori mai mult ca prețul de pornire), „Noapte la Vitré", de Eustațiu Stoenescu (adjudecat 19.000 euro), „Spaima", de Corneliu Baba (adjudecat 40.000 euro), „Vedere spre Place Dauphine", de Theodor Pallady (adjudecat 42.500 euro).
Rezultatele Licitației de Toamnă pregătesc terenul pentru cele două mari evenimente din luna decembrie, care încheie anul într-o notă festivă. Licitația de Crăciun (9 decembrie) a pregătit publicului una dintre cele mai inedite și prețioase selecții de cadouri din istoria Artmark. De la bijuterii extravagante din colecția Marinei Dimitropoulos, soția fostului prim-ministru al Greciei, la o pivniță de vinuri franțuzești, provenind de la un colecționar bucureștean, la antichități de o raritate absolută precum un set de artefacte din aur dacic, descoperite în Transilvania la sfârșitul sec. XIX, la limuzina Hilllman Hunter (Chrysler) a lui Nicolae Ceaușescu, și până la pictură românească și europeană pe tema iernii și a sărbătorilor de iarnă, fiecare își va găsi cadoul ideal.
Licitația de Iarnă (17 decembrie) este o ediție aniversară întrucât Artmark împlinește 6 ani de la organizarea primei licitații de artă. Fiind un moment de colecție, a fost pregătită o expoziție în stilul Artmark consacrat: opere ale celor mai mari artiști români, într-o expoziție de neratat.
Expoziția este deschisă începând cu sâmbătă, 22 noiembrie, și va putea fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță, str. C.A. Rosetti, nr. 5. Licitația de Crăciun va avea loc marți, 9 decembrie, ora 20.00, la Athénée Palace Hilton, iar Licitația de Iarnă miercuri, 17 decembrie, ora 19.30, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.
Theodora Moldovan

Trimite email
joi, 28 martie 2024, 21:51:07 Ora standard a Europei de Est