Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Mii de orădeni au venit în Piaţa Unirii să cinstească Ziua Naţională

Istoricul Viorel Faur: „Fără unire nu există viitor!

Mii de orădeni au venit în Piaţa Unirii să cinstească Ziua Naţională

Prin anunţurile publicate, Prefectura şi Primăria Oradea au scos luni (1 Decembrie) orădenii în stradă. Şi au venit cu miile în Piaţa Unirii, la statuia lui Mihai Viteazul unde s-a desfăşurat ceremonialul militar religios.

Un sobor de preoţi şi diaconi a oficiat un Te-Deum, distinsul istoric Viorel Faur a marcat momentul 1 Decembrie 1918, iar dl prefect Claudiu Pop a prezentat mesajul primului-ministru Victor Ponta.
Dorinţa şi voinţa de a face bine...
„Este pentru noi acum un eveniment de excepţie prin intermediul căruia participăm în mod direct la marea sărbătoare naţională a ţării, la sublinierea însemnătăţii zilei de 1 Decembrie în istoria noastră... Până la baza ţării, la talpa ţării, cum s-a zis, toată lumea simţea că fără unire nu există viitor! Repet: Fără unire nu există viitor! Şi trebuie să admitem că ziua de 1 Decembrie este exact emblema acestei necesităţi profunde, umane şi istorice, în general...Problema noastră este de a înţelege o dată pentru totdeauna că peste interesele personale primează întotdeauna, atunci când faci activitate politică, atunci când eşti persoană publică şi ai răspunderi importante în stat, în calitatea respectivă reprezinţi interesul general. Te ocupi de destinele ţării şi laşi la o parte meschina, criticata atitudine de a pune mâna pe orice. Această pornire trebuie reprimată, pentru ca să se dezvolte înăuntru sentimentul acesta de a face bine public", a subliniat dl prof. univ. dr. Viorel Faur.
„Puterea stă în unire!"
Din mesajul primului-ministru Victor Ponta, am reţinut ideea centrală: „Ziua de astăzi trebuie să ne amintească tuturor că puterea stă în unire, iar unirea este posibilă doar dacă interesul naţional este pus înaintea oricărui interes particular".
Apoi, dl prefectul Claudiu Pop a înmânat drapelul naţional şi diplome de excelenţă unor persoane cu rezultate remarcabile în activitate. A urmat festivitatea de depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori la Statuia lui Mihai Viteazul. Alături de oficialii locali şi judeţeni, instituţii, partide politice şi asociaţii, au depus coroane şi jerbe elevi, studenţi şi cadre didactice, Inspectoratul Şcolar, Universitatea Oradea şi Universitatea Agora, reprezentanţi ai şcolilor, liceelor şi colegiilor orădene. Protagoniştii momentului artistic au fost tot cadre didactice, reunite în corul „Traian Moşoiu".
Parada militară a stârnit interesul general, dar mai ales i-a impresionat pe cei mici cărora nu le-a păsat de ploaia măruntă şi deasă ce se cernea din cer.
În vremuri de cumplită dezbinare, e bine că mai găsim motiv de sărbătoare şi de bucurie generală, dezinteresată! Cu siguranţă, 70-80 la sută din cei prezenţi luni în Piaţa Unirii din Oradea nu au venit la Ziua Naţională, pe ploaie, pentru ciolanul cu fasole!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (102 poze), accesaţi Galeria foto: Mii de orădeni au venit în Piaţa Unirii să cinstească Ziua Naţională.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 18 ianuarie 2021