Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

CSM U Oradea alături de Proiectul Engleză pentru viaţă Bihor, alături de spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet”

Împreună... pentru ca magia sărbătorilor de iarnă să pătrundă în sufletele tuturor

CSM U Oradea alături de Proiectul Engleză pentru viaţă Bihor, alături de spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet”

Ataşamentul care s-a închegat între voluntarii Proiectului Engleză pentru viaţă Bihor şi copilaşii din centrele sociale aparţinând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor este de nedescris; fiecare dintre ei de abia aşteaptă o nouă întâlnire prin care să interrelaţioneze.

Acesta este şi motivul principal pentru care cei 56 de voluntari ai Centrului judeţean de voluntariat s-au gândit să lanseze un spectacol caritabil pentru ei, cu ei şi anume spectacolul „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet". Voluntarii au făcut apel prin intermediul paginii de Facebook la toţi oamenii de bine care pot contribui la o rază de lumină pe chipurile şi în sufletele micuţilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă, voluntarii considerând că doar împreună putem face ca magia sărbătorilor de iarnă să pătrundă în sufletele tuturor.
Echipa de baschet masculin CSM U Oradea, cu spijinul galeriei sale, a răspuns prompt la acest apel lansat de voluntarii proiectului, dedicând meciul de sâmbătă, 06.12.2014 copilaşilor din centrele de plasament ale direcţiei judeţene, prin strângerea de pluşuri şi rechizite şcolare, care se vor oferi cadou cu ocazia sărbătorilor de iarnă copiilor, rechizitele fiindu-le folositoare atât la orele desfăşurate în cadrul proiectului, cât şi la şcoală. [1,2,3] Adresăm mulţumiri din suflet tuturor celor care au contribuit la acest enveniment; cu siguranţă pluşurile în număr foarte mare şi rechizitele adunate, vor umple chipurile de bucurie şi sufletele de încântare ale micuţilor din centrele sociale afiliate direcţiei judeţene; mulţumiri pentru sufletele dvs bune!
Facem apel în continuare tuturor oamenilor de bine din cadrul comunităţii locale să participe la spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet" care va avea loc în data de 16.12.2014, ora 17.00 în Sala de jocuri sportive a Universităţii din Oradea.
Ne dorim să descoperim împreună spiritul Crăciunului în cadrul spectacolului caritabil, care va face deliciul spectatorilor prin numere de teatru, muzică, dans, colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet, după următorul
Program:        
16.30 - 17.00  Primirea participanţilor
17.00 - 17.10  Deschiderea oficială a spectacolului
17.10- 19.00  Momentele artistice:
*Scene din comedia romantică a lui William Shakespeare: „Visul unei nopţi de vară" - protagonişti: „Drama Club", studenţi ai Facultăţii de Litere a Universităţii din Oradea şi voluntari ai proiectului;
*Dans pe melodia Little Snowflake - protagonişti: copii de la Centrul de plasament de tip familial Miracole Oradea;
*Cântec de Crăciun în limba engleză - protagonişti: copii de la Centrul de plasament de tip familial Buburuzele Oradea;
*Moment de contorsionism şi gimnastică ritmică cu Ioana Rotar - semifinalistă la Românii au talent şi sportivă legitimată la CSU Oradea;
*Cântec de muzică populară şi o colindă tradiţională în interpretarea studentei şi voluntarei noastre Andreea Puşcaş;
*Moment artistic - protagonişti: copii de la Centrul de plasament de tip familial Steaua Norocoasă Oradea;
*Duet (harpă & flaut), solo (harpă), solo (flaut) - protagoniste: Teodora Bodog, Ruxandra Bodog;
*Moment de dans sportiv cu perechea Carla Hora - Sergiu Corbu, membri ai Clubului de dans sportiv Exclusiv;
*Sceneta „Irozii" - protagonişti: copii de la Centrul de plasament de tip familial Cireşarii Tinca;
*Show Dance cu Andrada Anton, Banodor Vanesa şi Lele Sophia;
*Cântece în limba engleză - protagonişti: elevi ai Şcolii Internaţionale Agora şi studentele Universităţii Agora: Carmen Stoica, Alexandra Broinaş, Cristina Romocea.
19.00 - 19.30 Moş Crăciun îşi va face apariţia alături de renii lui pentru copilaşii prezenţi la spectacol, în timp ce ceilalţi participanţi vor servi un mic bufet (apă, suc, saleuri, ...)
19.30  Încheierea spectacolului
Arată că şi ţie îţi pasă! Te aşteptăm alături de noi!
Andrada Marinău & Dziţac Ioana,
coordonatoarele Centrului judeţean de voluntariat Bihor,
din cadrul Proiectului Engleză pentru viaţă
1.http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea/Stiri/Ploaie+de+jucarii+in+Arena+Antonio+Alexe+din+Oradea+la+un+meci+d
2.http://bihorstiri.ro/meci-caritabil-jucatorii-de-la-csm-u-oradea-aduna-jucarii-si-rechizite-pentru-copiii-nevoiasi/
3.http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/csm-u-oradea-isi-invita-fanii-sa-stranga-jucarii-de-plus-si-rechizite-pentru-copiii-orfani-118055.html

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 13:40:41 Ora de vară a Europei de Est