Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Târgul de jucării de la Şcoala Gimnazială „Dacia”

„Una din cele mai atractive activităţi extracurriculare”

Târgul de jucării de la Şcoala Gimnazială „Dacia”

La Şcoala Gimnazială „Dacia", Târgul de jucării, una din cele mai atractive activităţi extracurriculare, vorba d-nei profesor Florica Hava, profesorul coordonator, s-a desfăşurat vineri, 12 decembrie 2014.

Ca şi alte unităţi de învăţământ, am răspuns şi noi îndemnului adresat de Asociaţia ProBambini să desfăşurăm această activitate cu scop caritabil.
 Se ştie: copiii îşi fac din jucării parteneri de joacă. Cât de greu trebuie să fie despărţirea de anumite jucării! La îndemnul cadrelor didactice trec peste acest obstacol, cu gândul că vor face o bucurie unui alt copil.
La târgul de la şcoala nostră, s-au implicat 14 clase de elevi, reuşind să vândă jucării în valoare de 3.190 de lei. Elevii clasei a IV-a A, înv. Cîmpian Maria, au vândut jucării în valoare de 750 de lei, printre cei mai darnici fiind: Nistreanu-Turcu Raisa, Abrudan Ştefan şi Topai Carina.
 Elevii clasei a III-a C, prof.Hava Florica, au vrut să fie şi în acest an cei mai harnici antreprenori, aşa că s-au organizat  câte doi: Gal Ionuţ şi Crăciun Rareş, Maghiari Anthony şi Bărbănţan Răzvan, individual ca Marian Mihai, câte şase ca fraţii Hodoşan, surorile Curtu şi ajutoarele Gîtea M. şi Pop D., câte trei ca Faur Carina, Creţ Daria şi Ţenţ Daria, reuşind cu toţi ceilalţi colegi să vândă jucării în valoare de 545 de lei.
Cei mai pricepuţi în comerţ s-au dovedit de această dată a fi elevii din clasele a IV-a, astfel elevii clasei a IV-a D, prof. Murg Viorica, au vândut jucării în valoare de 400 de lei, distingându-se elevii Iovan Cristina şi Pop Tudor, din clasa a IV-a C, prof. Toth Mirela, s-au remarcat elevii Lezeu Alexandra şi Moisin Sofia, din clasa a IV-a E, prof. Popovici Aurelia, elevii Foltuţ Eduard şi Său Rareş, iar din clasa a IV-a B, înv. Cheregi Felicia, elevii Mincic Denis şi Simu Oprea Maria.
Dacă toate clasele a IV-a au participat la proiect, nici clasele a II-a nu s-au lăsat mai prejos, începând cu clasa a II-a A prof.Ciorba Amalia şi continuând cu clasa a II-a B, prof. Vidican Paula, unde s-a remarcat elevul Nagy Gabriel, cu clasa a II-a C, înv. Feier Aurora, în care s-a evidenţiat elevul Negrău Darius şi clasa a II-a D, înv. Iagăr Maria, în care cel mai priceput a fost elevul Floruţa Mihnea.
Cu vechime într-o astfel de „îndeletnicire" s-au dovedit a fi elevii din clasele a III-a , avându-i în frunte pe cei din clasa a III-a B, prof. Sîncelean Teodora, elevii din clasa a III-a D, înv. Costin Maria şi a III-a A, prof. Bucşa Georgeta.
De menţionat este faptul că jucăriile nevândute vor fi donate unor copii din afara şcolii, cărora le lipsesc, în speranţa că le vom stârni clipe de bucurie.
Din minţi luminate şi mânuţe harnice s-a înfiripat azi un gest frumos pentru care mulţumim părinţilor, cei care ne sunt parteneri de nădejde!
Prof. Hava Florica,
coordonator local al proiectului
P.S. Pentru mai multe poze (72 de poze), accesaţi Galeria foto: Târgul de jucării de la Şcoala Gimnazială „Dacia”.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:13:12 Ora de vară a Europei de Est