Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” a răspuns PREZENT la Ora de Programare

Vineri, în cadrul mișcării mondiale Hour of Code,

Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” a răspuns PREZENT la Ora de Programare

Vineri, 12 decembrie 2014, Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu" din Oradea a răspuns PREZENT în cadrul mișcării mondiale Hour of Code (Ora de Programare), la acţiunea susţinută la nivel global de şefi de state, firme din domeniul IT, specialişti în domeniul informaticii, oameni de cultură etc.

Activitatea, organizată de Catedra de Informatică a colegiului, a fost sprijinită de Microsoft România, care şi-a delegat un reprezentant la Ora de Programare de la „Gojdu", pe doamna Laura Savu, Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu", fiind, aşa după cum am mai scris, şcoală din Portofoliul Microsoft.
„O să ne jucăm programând sau programăm jucându-ne"
Întâlnirea cu reprezentatul Microsoft România s-a desfăşurat, la ora 13.00, în Amfiteatrul colegiului.
Prezentând-o pe doamna Laura Savu, dl profesor Adrian Niţă, gazda evenimentului, a amintit agenda manifestărilor locale din cadrul evenimentului: „după întâlnirea cu doamna Laura Savu, specialistul şi delegatul din partea Microsoft România, care ne va prezenta evenimentul care se desfăşoară la această oră la nivel mondial, veţi putea pune întrebări doamnei, după care ne vom retrage în cabinete şi o să ne jucăm programând sau programăm jucându-ne", a conchis dl profesor Adrian Niţă.
Pentru început, doamna Laura Savu s-a arătat impresionată de cele cinci cabinete de informatică şi de dotarea lor, „aşa încât aveţi şansa să puteţi lucra fiecare la calculatorul lui la laborator şi mă bucur pentru voi. Eu sunt aici pentru a susţine evenimentul Ora de Cod, Ora de Programare din partea Microsoft România. Este un program care se desfăşoară în toată lumea şi sunt toţi elevii încurajaţi să participe la acest eveniment. Să afle cât mai multe despre programare. Evenimentul nu este susţinut numai de Microsoft, ci de toate firmele din IT şi important este ca Ora de Programare să fie introdusă în cât mai multe şcoli, pentru că a ajuns, a devenit, oarecum, ceva ce ţine de cultura generală", a precizat specialistul Microsoft.
Preţ de câteva zeci de minute, doamna Laura Savu a prezentat oportunităţile pe care le au elevii de a se afirma în acest domeniu, de a fi luaţi în seamă de către firmele de IT: participări la concursuri şi olimpiade, realizarea de softuri şi publicarea lor în „magazinele" virtuale ale firmelor de profil.
Întâlnirea nu a fost deloc un monolog sau o prelegere, ci o activitate interactivă, elevii fiind în permanenţă provocaţi, „traşi de limbă", iar la final discuţiile au devenit, pe alocuri, incitante, gojdiştii dorind să afle cum ar putea ajunge să lucreze la Microsoft chiar înainte de a accede în învăţământul superior.
Părăsind Amfiteatrul, elevii prezenţi la discuţii  s-au retras în cabinetele de informatică. Gimnaziştii erau deja pe poziţii.
Cu toţii, indiferent de vârstă, au avut de rezolvat jocuri care au conţinut elemente de programare: cei din gimnaziu s-au jucat cu „Angry Birds"; clasele IX-X s-au jucat cu „Elsa din Arendelle"; clasele XI-XII s-au jucat cu „Flappy".
La evenimentul de vineri de la „Gojdu" au participat 120 de elevi din clasele V-XII.
În final, toţi elevii participanţi la Ora de Programare au primit diplome de participare.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” a răspuns PREZENT la Ora de Programare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 22 octombrie 2019