Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Serbarea Crăciunului la Liceul Don Orione

Duminică,

Serbarea Crăciunului la Liceul Don Orione

„Nu vă temeţi, căci, iată, vă vestesc o mare bucurie care va fi pentru tot poporul: astăzi în cetatea lui David vi s-a născut Mântuitorul care este Cristos Domnul!"

Duminică, 14 decembrie 2014, la Liceul Don Orione din Oradea, în sala de sport şi activităţi plină de părinţi, rudenii şi prieteni, elevii claselor primare şi gimnaziale, dar şi celelalte grupuri de tineri afiliate Centrului Don Orione: cercetaşii (scout) şi Oratoriul, au sărbătorit Naşterea Domnului prin cântece, jocuri şi un program artistic însufleţit care a fost foarte apreciat de public.
Programul a fost deschis de grupul de tineri şi copii, din Oratoriul „Sfântul Luigi Orione" şi din Scout, care i-au colindat pe cei prezenţi. Au urmat cei mai mici cercetaşi: Lupişorii, Mămăruţele şi Castorii, îndrumaţi de coordonatoarele Alina Vâşcan, Halasz Alexandra şi Florina Ghiţ, şi au oferit un concert de colinde şi un dans al fulgilor de nea, dorind să simbolizeze curăţenia din suflete cu care trebuie întâmpinată Naşterea Mântuitorului.
Apoi au urcat pe scenă elevii clasei a III-a, îndrumaţi de doamna profesoară Ileana Szilagyi, care au dansat şi au interpretat cu talent şi emoţie cântece de Crăciun, precum „Noapte de vis", „Cu ler şi brad", „Tu te cobori din Ceruri", „Luminează" şi „Inima va cânta".
Lor le-au urmat cei mai mici elevi, din clasele pregătitoare A şi B, care, sub coordonarea doamnelor învăţătoare Bene Monica, Mermeze Simina şi a doamnei profesoare Moga Teodora, au vestit şi ei apropiata Naştere a lui Cristos printr-un frumos program artistic.
Pe scenă au urcat apoi elevii clasei a II-a, îndrumaţi de doamna învăţătoare Janina Chinde, care au colindat şi au interpretat o scenetă despre Naşterea Domnului, subliniind virtuţile exemplare ale Sfintei Familii.
Lor le-au urmat colindătorii din clasele I A şi I B, îndrumaţi de doamnele profesoare Laura Bochiş şi Raluca Sabău, şi clasa a IV-a, îndrumată de doamna profesoară Iohana Florentina Păscar şi de doamna profesoară Teodora Moga, care au transmis prin colindele şi dansurile interpretate emoţia apropierii marii sărbători.
Elevii clasei a V-a au ilustrat o parte a adevăratei semnificaţii a Crăciunului interpretând o scenetă în care au prezentat o situaţie des întâlnită în zilele noastre: un copil care creşte fără părinţi, lipsit de iubire, suferă şi suportă cu greu fericirea celor care au o familie iubitoare, dar el trebuie acceptat şi integrat în societate, pentru că tocmai acesta este mesajul Crăciunului: să avem grijă de cei singuri şi necăjiţi şi să le oferim dragostea noastră, aşa cum şi Mântuitorul ne-o oferă pe a Lui.
După sceneta interpretată cu aplomb de către cei mai mici elevi de gimnaziu a venit rândul Corului Liceului Don Orione să încânte spectatorii şi să transmită un strop din magia Crăciunului. Îndrumaţi de doamna profesoară Nicoleta Arendaş, ei au interpretat colindele „Noi în seara de Crăciun", „Florile dalbe", „Legănelul lui Isus", „E ajun de Crăciun" şi cântecul „Adeste fideles". După momentul coral a urmat şi o solistă, eleva Roxana Igna din clasa a IX-a A, care a cântat colindul „Sara Crăciunului nost".
Elevii clasei a VI-a, îndrumaţi de inimosul lor diriginte, părintele Mihai Fechetă, au interpretat sceneta „Fuga în Egipt", ilustrând puterea credinţei şi minunile care au însoţit viaţa Mântuitorului încă de la Naşterea Sa.
După cântece şi scenete, a urmat şi un moment poetic, oferit de elevi ai clasei a VIII-a, îndrumaţi de doamna profesoară Ioana Rittinger, care au recitat din creaţia unor poeţi români, ilustrând dragostea pentru oameni a lui Cristos şi a Fecioarei Maria şi gratitudinea noastră faţă de Mântuitor şi Sfânta Familie.
Consiliul Elevilor de la Liceul Don Orione a oferit o scenetă foarte animată şi apreciată de public, în care a arătat că adesea uităm adevărata semnificaţie a Crăciunului, care este grija faţă de aproapele nostru, deturnaţi fiind de ispite materialiste şi de egoism. Ei au transmis celor prezenţi că, nu numai de Crăciun, trebuie să fim generoşi cu cei mai puţin fericiţi, cu cei în nevoie, şi să le oferim o rază de speranţă.
Tot prin momente de teatru şi printr-un program de cântece vesele şi pilduitoare au transmis acest mesaj şi membrii grupului Reparto de la scout, arătând cum nu trebuie să petrecem Crăciunul, adică în haos şi excese materiale. Grupul de cercetaşi Clan-Foc a interpretat şi el o scenetă în care a dat exemple de fapte bune pe care le poate face oricine, indiferent de vârstă, dacă este atent la problemele celor din jur.
După programul artistic emoţionant oferit de elevi şi de membrii grupurilor afiliate Centrului Don Orione din Oradea, a urmat un moment de muzică şi dans, pregătit de copiii şi tinerii de la Oratoriu, la care au participat toţi cei prezenţi. În final a sosit şi surpriza mult aşteptată: Moş Crăciun a sosit şi a urcat pe scenă cu un sac uriaş, din care a oferit cadouri tuturor copiilor din sală. Conducerea liceului, domnul director Alexandru Stoica, domnul manager Miheller Martin, şi membrii Congregaţiei Don Orione: părintele Mihai Fechetă, monseniorul Florian Gui, fraţii Cătălin şi Gabriel, le-au mulţumit celor prezenţi şi le-au urat un Crăciun fericit, animat de dragoste şi grijă creştinească pentru toţi cei din jurul nostru.
(Pr. Mihai Fechetă)
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Serbarea Crăciunului la Liceul Don Orione.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 4 august 2020