Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

O seară magică pentru Ioana Dziţac la Gala Naţională a Voluntarilor

Vineri, o seară de poveste

O seară magică pentru Ioana Dziţac la Gala Naţională a Voluntarilor

Vineri, 12 decembrie 2014, în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor, ediția a IV-a, a continuat tradiția premierii voluntarilor, eveniment care a avut loc la WASP - Working Art Space and Production, Bucureşti.

La plecare, Ioana Dziţac ne-a promis că la întoarcere ne va povesti cum a fost la Gală.
„În dimineaţa zilei de vineri, la sediul Asociației Shakespeare School pentru Educație, am fost primită cu multă bucurie de către personalul de acolo în frunte cu Oana Pîrvan, coordonatoarea de proiecte a asociaţiei, cea care a decis că merit să fiu nominalizată în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor; drept cadou am primit un rucsac plin cu materiale ale asociaţiei şi distincţia de „SuperVoluntarul anului 2014'', acordată de Asociația Shakespeare School pentru Educație.
În seara galei, am avut bucuria de a cunoaşte foarte multă lume bună, persoane care susţin intens voluntariatul în diverse domenii şi câteva personalităţi: pe d-na Liliana Preoteasa - subsecretar de Stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, d-na Mona Nicolici - manager Departament Sustenabilitate OMV Petrom, dl Raed Arafat - secretar de Stat şi ambasador al voluntariatului în România etc.
În cadrul galei, am primit distincţia Premiul Publicului pentru Cel mai votat voluntar al anului 2014, obţinând peste 3.800 de voturi şi, aşa cum spuneau cei de la asociaţie, titlul de Voluntarul anului 2014 în sufletele noastre. La acestea s-a mai adăugat şi distincţia de finalistă la categoria Voluntarul anului în educaţie, o categorie la care am fost cea mai tânără finalistă!
În cadrul intervenţiei din timpul galei, am mulţumit familiei, prietenilor, asociaţiei care m-a nominalizat şi tuturor celor care m-au votat, dar şi Federaţiei Volum care a reuşit să adune o adevărată familie a voluntarilor din toate colţurile ţării.
Profilul şi palmaresul Ioanei... ca voluntar, dar nu numai
-Felicitări, Ioana, pentru toate distincţiile primite!
Cred că eşti primul voluntar din Bihor ajuns în această gală şi primul nostru câştigător, care ai adunat cele mai multe voturi din partea publicului.
Pentru cei care te-au votat, dar care poate că nu cunosc tot ceea ce ai reuşit tu să înfăptuieşti în domeniul voluntariatului, te rog să oferi amănuntele pe care le consideri importante.
-În anul 2014, am prestat peste 270 de ore de voluntariat şi am organizat peste 10 activităţi/evenimente în cadrul Proiectului Engleză pentru viață, al Centrului de Informare Europe Direct Oradea şi în cadrul Global Confederation of Romanian Students; în perioada 2010 - 2013, am desfășurat și coordonat activități de voluntariat ecologic, am participat la diverse simpozioane în domeniu, în calitate de preşedinte al Comitetului Eco-Agenţilor Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu", în cadrul Programului Mondial Eco - Şcoala/ Proiectul Naţional Eco-Şcoala; în 2011, am participat la un proiect de strângere de fonduri care au fost donate cu ocazia sărbătorilor de iarnă unor copii bolnavi de sindromul Down; în 2010, am participat la Proiectul Dreptunghiul verde Nufărul, la plantare de pomi în cartierul Nufărul din Oradea; am participat şi am obţinut premiul III la Concursul Național Click pe verde - proiecte Eco, Vara Eco, precum şi la activităţi de voluntariat în perioada 2005-2006 în cadrul Programului Național de Acţiune Comunitară.
În domeniul Educaţiei, sunt autorul a 6 cărţi, 31 de articole, prezentări în cadrul diferitelor simpozioane, activități, cel mai recent premiu obţinut fiind Premiul I cu lucrarea „Scara cunoașterii - de la treptele ludice la cele logice", la Simpozionul internaţional „The child's education - a continuous challenge", secţiunea Educaţia în viziunea elevilor, ediţia a VII-a, 2 mai 2014, Lugoj; am participat la 4 şcoli de vară internaţionale, prilej cu care am vizitat colegii şi universităţi de prestigiu internaţional; am obţinut de-a lungul timpului peste 70 de premii/ medalii/ plachete, la școală și la diverse olimpiade/concursuri/ simpozioane /competiții sportive naționale și internaționale; am participat la activităţile din cadrul a 16 proiecte educaţionale, ultimul mare proiect câştigat, alături de echipa Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu" Oradea, fiind Proiectul ,,Europe thinks! Europe acts! Europe wins!", câştigând dreptul de a participa la Zilele Euroscola de la Strasbourg, în 19.03.2015 etc".
Aceasta este Ioana Dziţac, un spirit gojdist, care nu renunță nicio clipă să creadă în schimbarea pe care fiecare dintre noi o putem face în bine!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: O seară magică pentru Ioana Dziţac la Gala Naţională a Voluntarilor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 27 septembrie 2021