Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O seară magică pentru Ioana Dziţac la Gala Naţională a Voluntarilor

Vineri, o seară de poveste

O seară magică pentru Ioana Dziţac la Gala Naţională a Voluntarilor

Vineri, 12 decembrie 2014, în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor, ediția a IV-a, a continuat tradiția premierii voluntarilor, eveniment care a avut loc la WASP - Working Art Space and Production, Bucureşti.

La plecare, Ioana Dziţac ne-a promis că la întoarcere ne va povesti cum a fost la Gală.
„În dimineaţa zilei de vineri, la sediul Asociației Shakespeare School pentru Educație, am fost primită cu multă bucurie de către personalul de acolo în frunte cu Oana Pîrvan, coordonatoarea de proiecte a asociaţiei, cea care a decis că merit să fiu nominalizată în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor; drept cadou am primit un rucsac plin cu materiale ale asociaţiei şi distincţia de „SuperVoluntarul anului 2014'', acordată de Asociația Shakespeare School pentru Educație.
În seara galei, am avut bucuria de a cunoaşte foarte multă lume bună, persoane care susţin intens voluntariatul în diverse domenii şi câteva personalităţi: pe d-na Liliana Preoteasa - subsecretar de Stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, d-na Mona Nicolici - manager Departament Sustenabilitate OMV Petrom, dl Raed Arafat - secretar de Stat şi ambasador al voluntariatului în România etc.
În cadrul galei, am primit distincţia Premiul Publicului pentru Cel mai votat voluntar al anului 2014, obţinând peste 3.800 de voturi şi, aşa cum spuneau cei de la asociaţie, titlul de Voluntarul anului 2014 în sufletele noastre. La acestea s-a mai adăugat şi distincţia de finalistă la categoria Voluntarul anului în educaţie, o categorie la care am fost cea mai tânără finalistă!
În cadrul intervenţiei din timpul galei, am mulţumit familiei, prietenilor, asociaţiei care m-a nominalizat şi tuturor celor care m-au votat, dar şi Federaţiei Volum care a reuşit să adune o adevărată familie a voluntarilor din toate colţurile ţării.
Profilul şi palmaresul Ioanei... ca voluntar, dar nu numai
-Felicitări, Ioana, pentru toate distincţiile primite!
Cred că eşti primul voluntar din Bihor ajuns în această gală şi primul nostru câştigător, care ai adunat cele mai multe voturi din partea publicului.
Pentru cei care te-au votat, dar care poate că nu cunosc tot ceea ce ai reuşit tu să înfăptuieşti în domeniul voluntariatului, te rog să oferi amănuntele pe care le consideri importante.
-În anul 2014, am prestat peste 270 de ore de voluntariat şi am organizat peste 10 activităţi/evenimente în cadrul Proiectului Engleză pentru viață, al Centrului de Informare Europe Direct Oradea şi în cadrul Global Confederation of Romanian Students; în perioada 2010 - 2013, am desfășurat și coordonat activități de voluntariat ecologic, am participat la diverse simpozioane în domeniu, în calitate de preşedinte al Comitetului Eco-Agenţilor Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu", în cadrul Programului Mondial Eco - Şcoala/ Proiectul Naţional Eco-Şcoala; în 2011, am participat la un proiect de strângere de fonduri care au fost donate cu ocazia sărbătorilor de iarnă unor copii bolnavi de sindromul Down; în 2010, am participat la Proiectul Dreptunghiul verde Nufărul, la plantare de pomi în cartierul Nufărul din Oradea; am participat şi am obţinut premiul III la Concursul Național Click pe verde - proiecte Eco, Vara Eco, precum şi la activităţi de voluntariat în perioada 2005-2006 în cadrul Programului Național de Acţiune Comunitară.
În domeniul Educaţiei, sunt autorul a 6 cărţi, 31 de articole, prezentări în cadrul diferitelor simpozioane, activități, cel mai recent premiu obţinut fiind Premiul I cu lucrarea „Scara cunoașterii - de la treptele ludice la cele logice", la Simpozionul internaţional „The child's education - a continuous challenge", secţiunea Educaţia în viziunea elevilor, ediţia a VII-a, 2 mai 2014, Lugoj; am participat la 4 şcoli de vară internaţionale, prilej cu care am vizitat colegii şi universităţi de prestigiu internaţional; am obţinut de-a lungul timpului peste 70 de premii/ medalii/ plachete, la școală și la diverse olimpiade/concursuri/ simpozioane /competiții sportive naționale și internaționale; am participat la activităţile din cadrul a 16 proiecte educaţionale, ultimul mare proiect câştigat, alături de echipa Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu" Oradea, fiind Proiectul ,,Europe thinks! Europe acts! Europe wins!", câştigând dreptul de a participa la Zilele Euroscola de la Strasbourg, în 19.03.2015 etc".
Aceasta este Ioana Dziţac, un spirit gojdist, care nu renunță nicio clipă să creadă în schimbarea pe care fiecare dintre noi o putem face în bine!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: O seară magică pentru Ioana Dziţac la Gala Naţională a Voluntarilor.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 13:17:11 Ora de vară a Europei de Est