Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

O seară magică pentru Ioana Dziţac la Gala Naţională a Voluntarilor

Vineri, o seară de poveste

O seară magică pentru Ioana Dziţac la Gala Naţională a Voluntarilor

Vineri, 12 decembrie 2014, în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor, ediția a IV-a, a continuat tradiția premierii voluntarilor, eveniment care a avut loc la WASP - Working Art Space and Production, Bucureşti.

La plecare, Ioana Dziţac ne-a promis că la întoarcere ne va povesti cum a fost la Gală.
„În dimineaţa zilei de vineri, la sediul Asociației Shakespeare School pentru Educație, am fost primită cu multă bucurie de către personalul de acolo în frunte cu Oana Pîrvan, coordonatoarea de proiecte a asociaţiei, cea care a decis că merit să fiu nominalizată în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor; drept cadou am primit un rucsac plin cu materiale ale asociaţiei şi distincţia de „SuperVoluntarul anului 2014'', acordată de Asociația Shakespeare School pentru Educație.
În seara galei, am avut bucuria de a cunoaşte foarte multă lume bună, persoane care susţin intens voluntariatul în diverse domenii şi câteva personalităţi: pe d-na Liliana Preoteasa - subsecretar de Stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, d-na Mona Nicolici - manager Departament Sustenabilitate OMV Petrom, dl Raed Arafat - secretar de Stat şi ambasador al voluntariatului în România etc.
În cadrul galei, am primit distincţia Premiul Publicului pentru Cel mai votat voluntar al anului 2014, obţinând peste 3.800 de voturi şi, aşa cum spuneau cei de la asociaţie, titlul de Voluntarul anului 2014 în sufletele noastre. La acestea s-a mai adăugat şi distincţia de finalistă la categoria Voluntarul anului în educaţie, o categorie la care am fost cea mai tânără finalistă!
În cadrul intervenţiei din timpul galei, am mulţumit familiei, prietenilor, asociaţiei care m-a nominalizat şi tuturor celor care m-au votat, dar şi Federaţiei Volum care a reuşit să adune o adevărată familie a voluntarilor din toate colţurile ţării.
Profilul şi palmaresul Ioanei... ca voluntar, dar nu numai
-Felicitări, Ioana, pentru toate distincţiile primite!
Cred că eşti primul voluntar din Bihor ajuns în această gală şi primul nostru câştigător, care ai adunat cele mai multe voturi din partea publicului.
Pentru cei care te-au votat, dar care poate că nu cunosc tot ceea ce ai reuşit tu să înfăptuieşti în domeniul voluntariatului, te rog să oferi amănuntele pe care le consideri importante.
-În anul 2014, am prestat peste 270 de ore de voluntariat şi am organizat peste 10 activităţi/evenimente în cadrul Proiectului Engleză pentru viață, al Centrului de Informare Europe Direct Oradea şi în cadrul Global Confederation of Romanian Students; în perioada 2010 - 2013, am desfășurat și coordonat activități de voluntariat ecologic, am participat la diverse simpozioane în domeniu, în calitate de preşedinte al Comitetului Eco-Agenţilor Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu", în cadrul Programului Mondial Eco - Şcoala/ Proiectul Naţional Eco-Şcoala; în 2011, am participat la un proiect de strângere de fonduri care au fost donate cu ocazia sărbătorilor de iarnă unor copii bolnavi de sindromul Down; în 2010, am participat la Proiectul Dreptunghiul verde Nufărul, la plantare de pomi în cartierul Nufărul din Oradea; am participat şi am obţinut premiul III la Concursul Național Click pe verde - proiecte Eco, Vara Eco, precum şi la activităţi de voluntariat în perioada 2005-2006 în cadrul Programului Național de Acţiune Comunitară.
În domeniul Educaţiei, sunt autorul a 6 cărţi, 31 de articole, prezentări în cadrul diferitelor simpozioane, activități, cel mai recent premiu obţinut fiind Premiul I cu lucrarea „Scara cunoașterii - de la treptele ludice la cele logice", la Simpozionul internaţional „The child's education - a continuous challenge", secţiunea Educaţia în viziunea elevilor, ediţia a VII-a, 2 mai 2014, Lugoj; am participat la 4 şcoli de vară internaţionale, prilej cu care am vizitat colegii şi universităţi de prestigiu internaţional; am obţinut de-a lungul timpului peste 70 de premii/ medalii/ plachete, la școală și la diverse olimpiade/concursuri/ simpozioane /competiții sportive naționale și internaționale; am participat la activităţile din cadrul a 16 proiecte educaţionale, ultimul mare proiect câştigat, alături de echipa Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu" Oradea, fiind Proiectul ,,Europe thinks! Europe acts! Europe wins!", câştigând dreptul de a participa la Zilele Euroscola de la Strasbourg, în 19.03.2015 etc".
Aceasta este Ioana Dziţac, un spirit gojdist, care nu renunță nicio clipă să creadă în schimbarea pe care fiecare dintre noi o putem face în bine!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: O seară magică pentru Ioana Dziţac la Gala Naţională a Voluntarilor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 24 iunie 2021