Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Cei mai valoroşi tineri jurnalişti sportivi, premiaţi

Între ei, orădenii Caba Raissa şi Uivaroşan Dariu

Cei mai valoroşi tineri jurnalişti sportivi, premiaţi

Gala laureaţilor care a finalizat ediţia din 2014 a concursului naţional de literatură şi jurnalism sportiv „Un condei numit Fair Play" a avut loc la sediul Casei Olimpice din Bucureşti.

„Un condei numit Fair Play"
Alături de cei 71 de elevi laureaţi şi profesorii lor îndrumători, la eveniment au fost prezenţi Florin Mişca, secretarul general adjunct al Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mina Maria Rusu, inspector general de limba şi literatura română în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Bucureşti, campioni şi medaliaţi olimpici, reprezentanţi ai Uniunii Scriitorilor şi alte personalităţi.
Organizat de COSR prin Academia Olimpică Română, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, ediţia din acest an (2014) a reunit la start câteva mii de concurenţi. Dintre creaţiile acestora, juriile înfiinţate la nivel judeţean au promovat, pentru faza finală, 296 de lucrări, provenite din 17 judeţe şi Municipiul Bucureşti, de la 78 de unităţi şcolare din 42 de localităţi urbane şi rurale. Acestea sunt împărţite pe secţiuni: Proză, Poezie, Cronică - Reportaj, iar concurenţii, pe categorii de vârstă: 7-10, 11-14, 15-18 ani.
Juriul ediţiei 2014 a fost alcătuit din: preşedinte - Mina Maria Rusu, inspector general de limba si literatura română în cadrul MEN şi patru membri: profesor Mariana Cheroiu de la Şcoala Gimnazială Nr. 56, din Bucureşti, Alexandra Mocanu, profesor la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza" şi inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, jurnalistul sportiv Sorin Marian Rusu (TV Digi Sport) şi Bogdan Burileanu, scriitor, membru în Consiliul de conducere al Academiei Olimpice Române, expert COSR.
Momentele artistice din timpul Galei au fost susţinute de elevele Şcolii Gimnaziale de Arte „Iosif Sava" din Bucureşti.
Premianţii
POEZIE
Categoria 7-10 ani
Premiul I: MIRUNA SIMINIC - Şcoala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi", din Sângeorz Băi, jud. Bistriţa Năsăud
Premiul II: LOREDANA MARIŞ - Şcoala Gimnazială Lunca Bradului, jud. Mureş
Premiul III: RALUCA VARVARI - Liceul Tehnic Feldru, jud. Bistriţa Năsăud
Menţiuni:
MARIA TIOLAN - Liceul Tehnic Feldru, jud. Bistriţa Năsăud
MIRUNA JIRCAN - Şcoala Gimnazială Lunca Bradului, jud. Mureş
ANDREI NICOLAE - Liceul Tehnologic „D-na Chiajna", Roşu - Chiajna, jud. Ilfov
BIANCA CAZAN - Colegiul Tehnic Transilvania, Deva       
IOANA BUDAU - Colegiul Naţional „Cetate", Deva 
Categoria  11-14 ani   
Premiul I: TEODORA TOANA - Şcoala Gimnazială „Traian", Craiova
Premiul II: TUDOR DUŢESCU - Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti", Craiova  
Premiul III: TUDOR TRIF - Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr", Zalău
Menţiuni:
DORIN DINULESCU - Şcoala Gimnazială Nr. 194 „Marin Sorescu", Bucureşti   
CĂTĂLIN SPĂTARU - Colegiul Naţional „Zinca Golescu", Piteşti
MONICA ORHEIU - Şcoala Gimnazială „Traian", Craiova     
MARIA POPESCU - Şcoala Gimnazială „Zaharia Stancu", Roşiorii de Vede      
ELENA MALANCU - Şcoala Gimnazială „O.D. Iorgulescu", Câmpulung Muscel
Categoria 15-18 ani    
Premiul I: BIANCA APOSTOL - Liceul Tehnologic „Oltchim", Râmnicu Vâlcea       
Premiul II: MIRUNA ARGEŞEANU - Colegiul Naţional „Zinca Golescu", Piteşti
Premiul III: MARINA CIOBANU - Liceul Pedagogic „Carmen Sylva", Timişoara       
Menţiuni:
MARTA LUPEANU - Liceul cu Program Sportiv, Câmpulung Muscel 
MARIA LUNGU - Şcoala Gimnazială „Decebal", Craiova   
ŞTEFAN BIRTU - Colegiul Naţional „Elena Cuza", Craiova 
SERGIU OSMAN - Colegiul Naţional „Ana Aslan", Timişoara
CODRIN EPURE - Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu", Vaslui  
PROZĂ
Categoria 7-10 ani    
Premiul I: LUCA TARCHILĂ - Colegiu Tehnic „D. Hurmuzescu", Deva
Premiul II: DAN DONOSE - Şcoala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul", Constanţa
Premiul III: ADRIAN MANEA - Colegiu Tehnic „Transilvania", Deva
Menţiuni:
RAISSA CABA - Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" şi
DARIUS UIVAROŞAN - Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna", Oradea, profesor Rodica Fechete

MARIA ROSETTI - Colegiu Naţional „Cetate" Deva 
IASMIN UŞURELU - Liceul cu Program Sportiv „Banatul", Timişoara   
BOGDAN MOLDOVAN - Şcoala Gimnazială Lunca Bradului, jud. Mureş  
Categoria  11-14 ani   
Premiul I: MIHAELA TANCU - Şcoala Gimnazială Nr. 3, Zimnicea
Premiul II: ANA NEAMTI - Liceul Tehnic Feldru, Bistriţa Năsăud
Premiul III: ALEXANDRA MIHAILA - Şcoala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi", Sângeorz Băi, Bistriţa Năsăud  
Mentiuni:
DIANA ILIE - Colegiu Naţional „Zinca Golescu", Piteşti       
BIANCA MUREŞAN - Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr", Zalău 
ADRIANA CIUPE - Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr", Zalău    
ANDREEA RUSESCU - Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti", Craiova    
XONIA PURCĂRAŞ - Şcoala Gimnazială „Simion Barnuţiu", Zalău
Categoria  15-18 ani   
Premiul I: IOANA RĂDUŢ - Colegiul Naţional „Al. Odobescu", Piteşti  
Premiul II: AURA COSTE - Colegiul Tehnic „Transilvania", Deva   
Premiul III: ELIZA VOINEA - Colegiul Naţional „Carol I", Craiova     
Menţiuni:
ROXANA IVAN - Liceul Teoretic „C. Brâncoveanu", Dăbuleni, Dolj 
CARMEN PUFULETE - Colegiul Naţional „Carol I", Craiova  
SORINA MATEI - Liceul Tehnologic „Oltchim", Râmnicu Vâlcea  
ŞTEFAN PARASCHIV - Liceul Teoretic „Traian",  Constanţa 
SANDRA NICOARĂ - Colegiul Tehnic „Transilvania", Deva
REPORTAJ
Categoria 7-10 ani  
Premiul I: ALBERTO DIMA  - Şcoala Gimnazială „Stroe S. Belloescu", Bârlad       
Premiul II: IOANA SZILAGHY - Şcoala Gimnazială „Stroe S. Belloescu", Bârlad   
Premiul III: IASMINA KADAM - Liceul Teoretic „Vlad Ţepeş", Timişoara
Menţiuni:
IRINA TEODOR - Şcoala Gimnazială „Stroe S. Belloescu", Bârlad
MELISA GALGOCZI MALIMARCOV - Liceul cu Program Sportiv „Banatul", Timişoara
Categoria 11-14 
Premiul I: ADELINE PETROVICI - Şcoala Gimnazială Nr. 19 „Vlad Ţepeş", Timişoara  
Premiul II: BRIANA CLEOPATRA BĂLAN - Liceul de Arte „Corneliu Baba", Bistriţa
Premiul III: ALEXANDRU MUNTEANU - Liceul Teoretic „Vlad Ţepeş", Timişoara
Menţiuni:
DIANA IRIMIA - Şcoala Gimnazială „Constantin Parfene", Vaslui 
IOANA RUNCAN - Şcoala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi", Sângeorz Băi
ANDRADA VLAD - Colegiul Naţional „Cetate" Deva
LIVIU ŞERB - Şcoala Gimnazială „O.D. Iorgulescu", Câmpulung Muscel
DANA ALEXANDRU - Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti", Craiova 
Categoria 15-18 ani
Premiul I: TEODORA NEMŢANU - Liceul Teoretic „M. Kogălniceanu", Vaslui
Premiul II: CAMELIA ARDELEAN - Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai", Zalău  
Premiul III: CODRUŢA DRAGOMIR - Liceul cu Program Sportiv „Banatul", Timişoara
Menţiuni:
ALEXANDRU PREDA - Liceul Tehnologic „Horia Vintilă" Segarcea, jud. Dolj   
MARINA IANINA DRĂGĂNESCU - Colegiul Naţional „Zinca Golescu", Piteşti
ADRIAN LAICHICI - Colegiul Naţional „Constantin Diaconovici Loga", Timişoara
DAIANA LUPSAC - Colegiul Naţional „Constantin Diaconovici Loga", Timişoara ANDRA UNGUREANU - Liceul cu Program Sportiv Botoşani 
Premiul special a fost acordat concurentului care este si sportiv legitimat: ALINA PODAR - Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza", Alexandria
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Cei mai valoroşi tineri jurnalişti sportivi, premiaţi.

Trimite email
sâmbătă, 27 aprilie 2024, 06:29:02 Ora de vară a Europei de Est