Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Au fost premiaţi 44 de olimpici naţionali şi internaţionali

Joi, la Primăria Oradea

Au fost premiaţi 44 de olimpici naţionali şi internaţionali

Potrivit bunelor practici instituite de conducerea Primăriei Oradea, de câţiva ani, Primăria şi Consiliul Local premiază, an de an, cei mai buni elevi orădeni care obţin premii şi menţiuni la etapele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor şcolare.

Pentru laurii cuceriţi în 2014, joi, 29 ianuarie 2015, au fost premiaţi 44 de elevi. Dl primar Ilie Bolojan i-a citit, iar cei doi viceprimari, Ovidiu Mureşan şi Mircea Mălan, le-au înmânat diplomele şi câte un plic cu şase milioane (câte 600 de lei pentru fiecare premiant); profesorii coordonatori s-au ales doar cu felicitări şi diplome.
„Baza şi temelia dezvoltării oraşului şi a ţării noastre sunt oamenii inteligenţi şi oamenii care muncesc"
„Vreau să le mulţumesc şi să-i felicit pe elevii de la şcolile din Oradea care au muncit anul trecut şi care datorită strădaniilor lor au obţinut rezultate foarte bune la olimpiadele naţionale. Vreau să le mulţumesc profesorilor care i-au pregătit şi părinţilor acestor elevi pentru susţinerea pe care le-au acordat-o.
Oraşul Oradea şi ţara noastră au nevoie şi de proiecte sociale, dar, în mod evident, nu se pot dezvolta decât prin inteligenţă şi prin muncă. Şi baza şi temelia dezvoltării oraşului şi a ţării noastre sunt oamenii inteligenţi şi oamenii care muncesc. Şi sunt convins că o bună parte din cei care sunt astăzi premianţi vor contribui în anii următori la dezvoltarea oraşului Oradea şi la dezvoltarea ţării noastre prin rezultatele şi prin munca pe care o vor depune atunci când vor ajunge la maturitate", a spus dl primar, ing. Ilie Bolojan, în deschiderea şedinţei de Consiliu Local.
Ovidiu Dan
Să-i cunoaştem pe cei 44 de olimpici orădeni şi pe  profesorii lor!
1.Bădulescu Andrei-Vlad de la CN „Emanuil Gojdu", premiul II la naţională la Chimie (prof. Aniţa Luncan), menţiune la naţională la Olimpiada de Ştiinţe pentru juniori (prof. Bako Liana - directorul colegiului, Berchez Daniela, Luncan Aniţa şi Molnar Iosif), precum şi medalie de bronz la Olimpiada internaţională de Ştiinţe pentru juniori 2.Stana Anamaria de la Lic. T. „Onisifor Ghibu", premiul I la Religie (prof. Dascălu Lenuţa) 3.Ciuciu Cosmin-Cornel de la CT „Mihai Viteazul", locul I la Electronică, automatizări şi telecomunicaţii (prof. Nicolae Muraru) 4.Corduneanu Cezara Cătălina de la Lic. Greco-Catolic „Iuliu Maniu", loc. I la Religie catolică (prof. Dura Ana) 5.Blaga Andreea Ioana de la Lic. Greco-Catolic „I. Maniu", loc I la Religie catolică (prof. Man Ligia) 6.Pelea Teodora Patricia de la CN „E. Gojdu", loc.I la Limba germană 7.Rencsik Evelin de la CN „E. Gojdu", loc. I la Lb. germană (prof. Ola Ramona) 8.Olaru David Claudiu de la  CT „Constantin Brancuşi", locul I la Construcţii, instalaţii şi lucrări publice, la etapa naţională; elevul de aur al colegiului şi elevul de nota 10 al d-nelor prof. Monica Gale şi Magdalena Brad 9.Hodişan Alexandru de la Lic. T.  „Aurel Lazăr", loc. II la Lectura ca abilitate de viaţă (prof. Dumitraş Elena) 10.Creţiu Diana Petronela de la Lic. T.  „Aurel Lazăr", premiu special (cinci ani de performanţe deosebite) şi prem. II la Limba germană 11.Toie Alex Octavian de la Lic. de Arte, loc. II la Interpretare instrumentală (prof. Petrilă Rodica) 12.Sekaci Jan de la Lic. de Arte, loc. II la Interpretare instrumentală (prof. Ichim Beata) 13.Ţicărat Bianca Denisa de la CN „Iosif Vulcan", loc. II la Limba spaniolă (prof. Pop Rodica) 14.Majoros Peter de la Lic.Teol. Romano-Catolic „Szent Laszlo", loc II la Religie (prof. Konrad Katalin) 15.Spin Ariana - Lic. de Arte, loc. II la Design vestimentar (prof. Gyongyi Ujvarossy) 16.Neaga Antonia Eva de la Lic. Greco-Catolic „I. Maniu", loc. III la Religie catolică 17.Costea Mădălina Liana de la Lic. Greco-Catolic „I. Maniu", loc. III la Religie catolică (prof. Dura Ana) 18.Popa Maria Gabriella de la Lic. Greco-Catolic „I. Maniu", loc. III la Lb. Germană (prof. Raţ Ildiko) 19.Tatic Antonia Maria de la Lic. Greco-Catolic „I. Maniu", loc. III la Religie catolică (prof. Dura Ana) 20.Borbely Andrea Monika de la CN „E. Gojdu", loc. III la Lb. engleză (prof. Roşu Georgeta) 21.Sabău George Petrişor de la Lic. Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu", loc. III la Religie (prof. Alin Sonea) 22.Szabo Doria Karla de la Lic. Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu", loc. III la Cultură şi spiritualitate (prof. Codruţa Bogoşel, Mirela Rus şi Florica Popovici) 23.Olah Alexandra de la Lic. de Arte, loc. III la Arte textile (prof. Dorin Damaschin) 24.Lăzău Patricia de la Lic. de Arte, loc. III la Arte vizuale (prof. Gyongyi Ujvarossy) 25.Borbiro Timmea de la Liceul de Arte, loc. III la Interpretare instrumentală 26.Mihalca Roxana de la Lic. de Arte, menţiune la Interpretare instrumentală (prof. Bonţu Aurica) 27.Hidvegi Roland de la Şcoala Gimnazială Nr.16, menţiune la Educaţia tehnologică (prof. Balint Anamaria) 28.Tirpe Andrei Alexandru de la CN „E. Gojdu", menţiune la Chimie (prof. Luncan Aniţa) 29.Făinărea M. Diana de la CN „E. Gojdu", menţiune la Chimie (prof. Luncan Aniţa) 30.Zsisku Lajos Mihai de la CN „E. Gojdu", menţiune la Fizică (prof. Berchez Daniela) 31.Gherman S. Mihai de la CN „E. Gojdu", menţiune la Ştiinţele pământului (prof. Ignat Cristina şi Ursuţa Camelia) 32.Borşa Iunia de la CN „E. Gojdu", menţiune la Lectura ca abilitate de viaţă (prof. Iederan Daniela) 33.Aghaei Darius de la CN „I. Vulcan", menţiune la Lb. germană (prof. Clonda Andreea) 34.-35.Luncan Ştefania şi Pendea Nicholas de la CN „Iosif Vulcan", menţiune la Educaţie civică (elevii doamnei profesor dr. Maria Donca au fost singurii elevi din ciclul primar premiaţi de Primăria Oradea) 36.Şandru Teodora de la CN „Mihai Eminescu", menţiune la Religie ortodoxă (prof. Ias Violeta) 37.Vigdorovits G. Alon de la CN „Mihai Eminescu", menţiune la Chimie (prof. Dobre Maria) 38.Sîrca Luana Letiţia de la CN „E. Gojdu", menţiune la Istorie (prof. Birta Radu) 39.Kussy Erna Brigitta de la Lic.Teol. Romano-Catolic „Szent Laszlo", menţiune la Religie (prof. Benedek Ramona) 40.Bulzan Sergiu-Cosmin de la CN „E. Gojdu", menţiune la Tehnologia informaţiei (prof. Niţă Maria şi Niţă Adrian) 41.Nistor Cristian Alin de la Lic. Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu", menţiune la Religie (prof. Leucea Dorel Mircea) 42.Bacter Andi de la Lic. Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu", menţiune la Religie (prof. Rus Radu Valer) 43.Ciontea Sergiu Ştefan de la Lic. Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu", menţiune la Educaţie tehnologică (prof. Derzsi Iuditha) 44.Corb Rahela de la Liceul Teologic Penticostal „Betel", menţiune la Religie (prof. Centea Iuliu).
P.S.Pentru mai multe poze (61 de poze), accesaţi Galeria foto: Au fost premiaţi 44 de olimpici naţionali şi internaţionali. 

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 10:14:32 Ora de vară a Europei de Est