Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Bazinul Olimpic va găzdui a VI-a ediţie a Memorialului „Herman Schier”

Între 7 - 8 martie

Bazinul Olimpic va găzdui a VI-a ediţie a Memorialului „Herman Schier”

Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu" va găzdui, între 7 - 8 martie 2015, cea de-a VI-a,ediţie a concursului de nataţie Memorialul „Herman Schier".

Memorialul  „Herman Schier" este cel mai important concurs de înot organizat în ultimii douăzeci de ani în Oradea, devenind deja o tradiţie în nataţia orădeană şi românească. Acesta este organizat de  C.S.M Oradea,  Clubul Sportiv Crişul şi L.P.S. „Bihorul".
Termenul limită de înscriere al participanţilor este 1 martie 2015.
Herman Schier - primul înotător român care a înotat suta de metri sub 56 de secunde
Competiţia poartă numele regretatului antrenor orădean Herman Schier (1945 - 2007), primul înotător român care a înotat suta de metri sub 56".
Herman Schier s-a născut în anul 1945 în URSS. Copilăria şi-a petrecut-o la Reşiţa, unde a început să practice înotul la Clubul Olimpia Reşiţa. Primele rezultate de valoare le-a obţinut la vârsta junioratului, când în 1963 devenea campion la juniori la proba de 100 m liber. Apoi a fost campion naţional la seniori, maestru al sportului, el fiind primul înotător român care a coborât sub 0'56" la 100 m liber. Totodată, Herman Schier a reprezentat România la numeroase concursuri internaţionale, unde a obţinut rezultate de valoare. A făcut parte din lotul olimpic pentru Mexic în anul 1968, dar din păcate lotul masculin nu a mai efectuat deplasarea.
Anul 1969 a însemnat debutul ca antrenor la Clubul Sportiv Crişul. În această perioadă a contribuit la creşterea multor generaţii de înotători de valoare, care au devenit în timp campioni naţionali, balcanici, maeştri ai sportului.
În perioada cât a activat la Clubul Crişul, sportivii antrenaţi de Herman Schier au stabilit peste 350 de recorduri naţionale la copii, juniori şi seniori. Anul 1977 a fost unul de glorie, deoarece a fost anul în care s-au stabilit 100 de recorduri: 5 recorduri la seniori, 23 la juniori, 71 la copii şi 1 record balcanic. Datorită rezultatelor deosebite, sportivii orădeni Horvath Ildiko, Szakadati Ladislau, Mady Levente, Neagrău Horaţiu, Kuglis Edith, Bay Laszlo au obţinut titlul de maeştri al sportului.
Dacă ar fi să enumerăm sportivii care au adus faima Clubului Crişul, lista ar fi una foarte lungă: Zaborski Ildiko, Goina Cosmin, Neagrău Cornel, Birini Bella, Bentzik Gyuri, Drăgan Cristian, Petruţ Noemi, Vamoşi Angela, Groza Dan, Groza Monica, Biriş Giorgiana, Foran Angela, Tinca Dan, Dunca Gheorghe, Bokor Tibor, Vardai Noemi şi mulţi alţii.
Memorialul Herman Schier a ajuns la a VI -a ediţie
Memorialul „Herman Schier"  va reuni şi anul acesta la start un număr mare de tineri sportivi, născuţi în anii 2007 şi mai mici, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002 - 2001, 2000 - 1999, 1998 şi mai mari (OPEN). Sportivii participanţi trebuie să aibă obligatoriu viza medicală la zi.
Pentru orice detalii suplimentare legate de organizarea concursului, pot fi contactaţi telefonic antrenorii: Georgeta Schier tel: 0721.422.335 şi Illes Zsolt tel : 0740.295.223 sau pe email zsoltswim@yahoo.com
Concursul va avea loc în data de 7 martie, ora 14:00  şi 8 martie, ora 10:00 la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu".
„Ne bucurăm că am ajuns la cea de-a VI-a ediţie a Concursului de înot „Memorial Schier Herman" şi sperăm că şi această ediţie va atrage la fel de mulţi sportivi. Îi aşteptăm pe toţi iubitorii acestui frumos sport să vină în tribune, să fie alături de sportivi şi să îi încurajeze pe tinerii participanţi la competiţie", ne-a declarat antrenoarea Georgeta Schier, soţia regretatului antrenor Herman Schier. Biroul de presă

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 20:22:22 Ora de vară a Europei de Est