Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În tabără pe Valea Drăganului

Şcoală... cu totul altfel

În tabără pe Valea Drăganului

Fiecare tabără organizată a însemnat o excelentă îmbinare între programe culturale, activităţi în aer liber şi activităţi creativ-recreative.

La finalul taberei, copilul are mai mulţi prieteni, este mai vesel, mai comunicativ, mai puternic! De aceea implicarea elevilor într-o tabără de creaţie în programul Şcoala altfel este o modalitate potrivită prin care elevii vor şti mai multe, vor fi mai buni. Toate acestea au fost derulate în scop educativ, cu rezultate benefice în experienţa de viaţă a copiilor participanţi. Şi această tabără s-a dorit a fi una care să rămână în amintirea şcolarilor şi să cuprindă activităţi atractive, recreative, educative, diverse, într-un cuvânt spus, să fie: ALTFEL.
În tabără, copiii descoperă noi obiective turistice, fac drumeţii, sunt iniţiaţi în tehnici de orientare în mediul înconjurător; sunt iniţiaţi în desen, pictură, literatură, în confecţionarea de obiecte decorative etc. Orice tabără are avantaje multiple, dar şi rigori (adaptarea la un program comun, înviorare dimineaţa, efort fizic etc.). Depăşirea acestora înseamnă o mai bună adaptare a copilului la nou, înseamnă autocunoaştere, autodezvoltare, autodepăşire. Pentru orice copil o tabără înseamnă emoţie, nou, surprize, cunoaştere, realizarea unor aşteptări, satisfacerea nevoilor de a-şi face noi prieteni. În tabără, copilul are posibilitatea să-şi dezvolte abilităţile de comunicare, să se obişnuiască cu spiritul şi lucrul în echipă, să-şi exprime şi noi aptitudini creative.
Prima zi de tabără
Cu bagajele făcute şi cu emoţiile împachetate, la purtător, cei 30 de copii, însoţiţi de părinţi, s-au întâlnit în Gara Oradea şi au purces încrezători la drum. Implicarea părinţilor a fost şi de această dată de nota 10 - bagajele ni le-au dus direct la pensiune tăticii Florin, Dan, Nicu, Felix şi Adi, iar de supravegherea pe tren s-au ocupat mămicile Alina, Gabi, Anca, Nicoleta şi Ioana.
După faptă şi răsplată
Până la ora prânzului, am făcut o scurtă şedinţă organizatorică, după care fiecare copil şi-a preluat camera, şi portofoliul cu temele de lucru din tabără. Apoi, au muncit independent (lucru ce îi încântă mult!) au rezolvat câte un test fulger la CLR şi MEM, au făcut o scurtă dictare şi au colorat un ou încondeiat, iar la final şi-au primit răsplata.
După un prânz delicios, copiii s-au retras în camerele curate, spaţioase şi călduroase; preţ de câteva minute au tras un pui de somn, afară fiind o vreme de plumb.
După-amiază, echipaţi cu pelerine şi cizme de cauciuc, cu toţii am pornit într-o plimbare prin împrejurimi. La întoarcere, am luat cu mare poftă (după aerul ozonat de munte) o gustare de fructe şi, cu aceeaşi poftă, ne-am şi jucat. Colega noastră Ioana, şi de această dată, le-a adus ştrumfilor fişe cu desene de colorat, spre marea lor bucurie.
Seara s-a-ncheiat cu petrecerea-n pijama (dans, scaune muzicale şi  karaoke).
În vizită la „Aurel Munteanu"
Ziua de marţi a început cu înviorarea de dimineaţă, urmată de un mic dejun copios (bufet suedez) şi o vizită la Şcoala Gimnazială „Aurel Munteanu" din Valea Drăganului. Au vizitat şcoala şi au dăruit elevilor din clasa întâi fişe de colorat şi dulciuri (daruri pentru care-i mulţumim încă o dată Ioanei).
Până la prânz, copiii au colorat, au făcut dictare, au memorat poezia „În ziua de Paşte", de Elena Farago şi au făcut câteva aplicaţii pe baza poeziei citite. S-au odihnit, au luat prânzul, iar apoi preţ de câteva ore Prietenii Veseliei au încins distracţia (jocuri din cele mai variate, dans, magie, concurs şi pictură pe faţă).
Seara au participat la un bal mascat.
La culcare, doamna învăţătoare şi cele două mămici le-au citit câte o povestioară.
Miercuri, alături de cercetaşi
Ziua de miercuri a fost dedicată activităţilor sub îndrumarea cercetaşilor Patric şiVanesa (jocuri de echipă, de cunoaştere şi autocunoaştere, de atenţie şi drumeţii), ghicitorilor, jocului „Fazan", încondeierii ouălor speciale, vânătoarea de puişori şi iepuraşi de ciocolată prin iarbă..., urmate de focul de tabără.
A fost o seară cu multe surprize!
Şi-am încălecat pe o şa şi v-am povestit pe scurt aşa!
Monica Toader
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: În tabără pe Valea Drăganului.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019