Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

265 de premii și mențiuni județene, interjudețene și naționale

Gojdiștii au strălucit și-n acest an școlar

265 de premii și mențiuni județene, interjudețene și naționale

Marți (10 iunie 2008), după „lecția” de teatru din sala festivă, oferită de actorii gojiști olimpicilor colegiului, conducerea liceului (Viorel Mititean, director și Livia Mircea, director adjunct) a convocat olimpicii gojdiști, precum și câștigătorii altor concursuri județene, interjudețene și naționale pentru un careu al așilor, în curtea liceului.

În fața colectivului de elevi și profesori, au fost felicitați și premiați câștigătorii celor 265 de premii și mențiuni (161 de  premii și mențiuni județene, 47 interjudețene și 57 naționale), cărora li s-au înmânat diplome și sume de bani, în valoare totală de 3.500 de lei (35 de milioane).
Succesele răsunătoare obținute și în acest an școlar la olimpiadele naționale confirmă tradiția bunelor rezultate pe care le înregistrează an de an elevii colegiului.
Cristian Roșu (elevul dnei prof. Cristina Ignat) s-a întors de la naționala de fizică cu mențiune M.E.C.T. și medalie de bronz (O.I.F.), iar Alexandra Pașca (eleva dnei prof. Ana Poinar) – o mențiune de onoare O.I.F.
La chimie, cei 11 elevi ai profesoarei Anița Luncan s-au încălcat de glorie: Ioana Moga – premiul I și membru în lotul național (premiată de conducerea colegiului cu 500 de lei, adică cinci milioane), Diana Popovici, Răzvan Panea, Dan Mercea, Diana Butiri, LaviniaTrică, Ioana Iancu și Anca Copos – mențiuni M.E.C.T., Alina Pîrv, Patric Teodorescu și Florina Heredea – mențiuni speciale; la matematică – opt premianți: elevii (prof. Gelu Petruța) Radu Anton și Vlad Lazăr - mențiuni și medalii de argint, elevii (prof. Viorel Sadoveanu) Patric Teodorescu și Mălina Sava – medalii de bronz, iar Cătălina Lar și Doris Voina – mențiuni I și medalii de aur; Patricia Drăgan (eleva prof. Lelia Viliga) – mențiune, medalie de argint și membru în lotul național, iar Felix Mance (elevul prof. Ecaterina Șchiop) – mențiune I și medalie de aur.  
Celelalte 16 mențiuni 
Celelalte 16 mențiuni s-au obținut la limba franceză – Alexandra Marian, prof. Gergely Eniko; la istorie – Vlad Muscă și Bogdan Buta, prof. Radu Birta, Alexandrina Crăciun; la biologie – Dan Mercea, prof. Bako Liana; la astronomie – Pardi Anabele și Sergiu Vlad Filimon, Sergiu făcând parte și din lotul național, prof. Valentin Cucer; la limba și literatura română – Gulyas Cyndia, prof. Corina Păcurar; la informatică – Gabriel Bițiș, mențiune și medalie de bronz (elevul prof. Maria și Adrian Niță), Răzvan Jurca – mențiune și medalie de argint (elevul prof. Corina Luncan); la limba germană – Laura Scurtu, mențiune și premiul I la proiecte, prof. Ștefana Maria; la limba engleză – Alina Ștefania Pîrv, mențiune (prof. Mariana Buzaș); la plus minus poezie – Andra Negru, mențiune (prof. Daniela Iederan, Ecaterina Șchiop); la matematică, juniori – Raul Mihoc, medalie de bronz (prof. Ecaterina Șchiop); la olimpiada internațională de limba și literatura română și civilizație românească – Marc Florea și Ina Ghețan, mențiuni (prof. Carmen Niță); la lumea romanică – Vlad Muscă, mențiune (prof. Violeta Fetea).  
Alți 20 de ... naționali  
George Scurtu (baschetbalist) – campion național republican, component al lotului național de tineret; Teodora Frățilă – premiul II, la cangurul lingvistic (prof. Viorica Tomescu); Andreea Anton – mențiune la chimie (prof. Anița Luncan); trei mențiuni la fizică: Diana Borșa, Alexandru Pașca și Bogdan Bondor; din nou o mențiune la chimie – Ioan Neaga; alte patru mențiuni la matematică – Cristian Brilici, Raluca David, Alexandru Isai și Florina Heredea; Horia Jucuț și Pardi Anabele – mențiuni la filozofie; Adrian Mălăieș-Popescu – mențiune la limba germană; Codruț Morițanu – mențiune la informatică; alte trei mențiuni la limba engleză: Rinalda Fărăian, Olimpiu Horj și Papp Georgia; Daria Tușer - mențiune la limba română; Rareș Þifrea – component al lotului național de polo, juniori. (Ov. Dan)  
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: 265 de premii și mențiuni județene, interjudețene și naționale.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 18:19:04 Ora de vară a Europei de Est