Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Academician Solomon Marcus - Doctor Honoris Causa al Universităţii Agora

Joi,

Academician Solomon Marcus - Doctor Honoris Causa al Universităţii Agora

Universitatea Agora din Oradea sărbătoreşte în acest an aniversarea a 15 ani de la fondarea universităţii şi editarea a celui de al 10-lea volum, care va însuma la sfârşitul anului 50 de numere, al International Journal of Computers Communications & Control (IJCCC), cotat ISI, IF=0,694 în JCR2013, în prezent fiind pe poziţia 96 în lume dintre cele 135 de jurnale cotate ISI la categoria „Computer Science, Information Systems" şi primul din ţară la această categorie.

Cu ocazia acestor sărbători preşedintele Consiliului de Administraţie, prof.univ.dr.ing. Mişu-Jan Manolescu, mi-a solicitat să propun o personalitate ştiinţifică ce ne-a ajutat să progresăm, pentru acordarea celui mai înalt titlu onorific pe care îl poate acorda o universitate acreditată.
M-am gândit, fără ezitare, la domnul academician Solomon Marcus, care la 1 martie 2015 a împlinit 90 ani, dar care a rămas acelaşi spirit tânăr şi lucid, mereu în căutarea adevărului şi frumosului.
În lucrarea [1], menţionată în Laudatio, coordonată de Lavinia Spandonide şi Gheorghe Păun, Întâlniri cu/Meetings with SOLOMON MARCUS, Ed. Spandugino, Bucureşti, Vol. 1-2, 2011, am avut onoarea să scriu şi eu câteva amintiri şi gânduri despre cel căruia discipolii îi spun Profesorul, din care citez:
 „O personalitate culturală atât de complexă şi armonioasă se găseşte mai rar, mai ales în zilele noastre când ştiinţa se îndepărtează tot mai mult de cultura umanistă şi se îndreaptă în mod necesar şi dramatic către babelizare. Solomon Marcus are darul de a povesti în limbaj matematic şi de a calcula în limbaj natural, îmbrăcând totul într-o aură poetică. Opera sa este pătrunsă de ideea reconcilierii universale, precum cea a lui Pico della Mirandola. Din ea răzbate, înainte de toate, convingerea cititorului că autorul a fost înzestrat cu harul înţelepciunii, o înţelepciune pe care vrea s-o lase moştenire omenirii, asemenea tizului său biblic, înţeleptul Solomon: „Înţelepciunea preţuieşte cât o moştenire, şi chiar mai mult pentru cei ce văd Soarele". (Ecleziastul 7.11). [1]
...citiţi mai departe LAUDATIO.
Ceremonia de decernare a titlului şi a diplomei va avea loc în data de 14 mai, ora 15, în Aula Albastră, la sediul Universităţii Agora din Oradea (Piaţa Tineretului Nr. 8).
Domnul academician Solomon Marcus este incredibil de activ la cei 90 de ani împliniţi. Face efortul de a veni la Oradea imediat după întoarcerea domniei sale din Turcia, unde a participat cu o lucrare invitată la o conferinţă internaţională de semiotică, care i-a fost dedicată (7-10 mai, Istanbul).
Vă aşteptăm cu drag!
Rector,
Prof. univ. dr. Ioan Dziţac

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021