Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Micii campioni, pentru a şaptea oară, pe podium

Joi şi vineri, la Grădiniţa Nr. 52 din Oradea

Micii campioni, pentru a şaptea oară, pe podium

De şapte ani, la Grădiniţa Nr. 52 din Oradea se derulează, cu mult succes, proiectul educaţional naţional „Micii campioni", înscris în CAERI 2015, poziţia 216.

Timp de două zile (joi şi vineri, 21 şi 22 mai 2015), grădiniţa a fost în sărbătoare, primind şi organizând arena pentru micii campioni, înscrişi şi prezenţi la cea de-a VII-a ediţie a proiectului (joi, la fotbal, iar vineri la dans, gimnastică artistică şi sportivă şi majorete).
Joi, pe Wembley, am asistat la 10 meciuri de fotbal de mare angajament, cu sportivi dăruiţi şi motivaţi, cu spectatori inimoşi, fideli şi generoşi, părinţi, educatoare şi copii, cu toţii bucuroşi de soarele prietenos, de favoriţii victorioşi, de cupele şi medaliile dobândite la finalul unor întreceri care i-au fortificat fizic şi moral.
Gazdele, Grădiniţa Nr. 52, au aliniat un „11" de aur, la fel ca şi toate celelalte echipe: de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul", profesioniştii şi favoriţii (liceu prezent pe teren cu cea mai titrată formaţie campioană, iar în tribune cu dl director dr. C-tin Dan Matei - în chiar ziua sa onomastică -, prof. antrenori şi arbitri Ovidiu Silaghi şi Cristian Mureşan, Liceul „Don Orione" (reprezentat de dl dir. Alexandru Stoica şi ed. prof. Alexandra Ghiulai şi Adela Pintea), Grădiniţa Creştină „Emanuel", grădiniţa Liceului Teologic Baptist „Emanuel" (director, prof. Iosif Curta, prof. Ciprian Fiter şi Estera Simuţiu) şi nu în ultimul rând, Grădiniţa Nr. 45 - „Ion Creangă", reprezentată de doamna director, prof. Rodica Ciocan, prof. Caba Sanda şi Kendy Orsolya. Pe teren, lucrurile au stat potrivit valorilor sportive prezente; am asistat la meciuri disputate sau mai puţin, în funcţie de adversar, scopul însă a fost unul singur: mişcare şi călirea organismului, în aer liber şi curat, soare şi verdeaţă, încurajaţi de colegi, educatoare şi părinţi. După mai bine de două ore de bună dispoziţie, baie de aer curat şi soare de mai, toţi campionii au fost răsplătiţi cu medalii, cupe şi pachete cu dulciuri. Chiar dacă în fapt şi de drept, potrivit scorurilor înregistrate, au câştigat favoriţii (LPS „Bihorul"), cu 10 puncte, urmaţi de „Don Orione" (8 p.), „Emanuel" (3 p.), Gr. 45 şi 52 (cu 2 p.), organizatorii au decis ca toate echipele participante să urce pe prima treaptă a podiumului.
Golgeterul ediţiei a VII-a este David Mărcuţiu de la LPS „Bihorul" cu 8 goluri.
De admirat şi de felicitat gazdele pentru organizarea evenimentului, starea impecabilă a gazonului, tribunele înţesate de suporteri disciplinaţi, atmosferă de meci şi o premiere ca la carte.
„De şapte ani, ne străduim să păstrăm ştacheta la cote ridicate de calitate în ceea ce priveşte organizarea evenimentului. Mulţumim domnilor directori şi colegilor parteneri, dar şi părinţilor, care ne-au onorat cu prezenţa, sponsorilor pentru susţinere în organizare şi premiere, colegelor mele pentru implicare şi dăruire exemplare", a declarat, la final, doamna director, profesor Maria Nan.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze(55 de poze), accesaţi Galeria foto: Micii campioni, pentru a şaptea oară, pe podium.

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 08:37:43 Ora de vară a Europei de Est