Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Câştigătorii concursului „Şcoala altfel – Campionii!”

Evenimente marca TopFormalis!

Câştigătorii concursului „Şcoala altfel – Campionii!”

Asociaţia pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis" din Oradea implementează concursul „Şcoala altfel - Campionii!" ajuns în 2015 la cea de-a II-a ediţie.

Concursul urmăreşte promovarea modelelor de bună practică în domeniul educaţiei non-formale implementate de şcolile din judeţele Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara şi Sălaj în cadrul Programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!". Concursul face parte din proiectul cu acelaşi nume, inclus în Calendarul Activităţilor Educaţionale Regionale şi Interjudeţene (CAERI), având codul 210.
Concursul este organizat şi implementat de către Asociaţia pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis" din Oradea, în parteneriat cu inspectoratele şcolare judeţene din Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara şi Sălaj,  în baza acordului de colaborare încheiat între părţi, în perioada 10.04. - 12.06.2015.
La prezentul concurs au fost înscrise 51 de activităţi desfăşurate în şcolile din judeţele partenere în cadrul Programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun", fiind implicaţi 61 de profesori. Raportul pe judeţe se prezintă în felul următor:
În judeţul Argeş - 3 activităţi propuse de 3 cadre didactice; în Bihor - 21 de activităţi propuse de 31 cadre didactice; în Bistriţa-Năsăud - 10,  propuse de 8 cadre didactice; în Hunedoara - 6 activităţi propuse de 9 cadre didactice, iar în Sălaj - 11 activităţi propuse de 10 cadre didactice.
Comisia centrală de evaluare reunită la Oradea a deliberat şi a stabilit activităţile care vor primi premiile constând în produse electronice care pot fi utilizate în procesul instructiv-educativ, dar şi în vouchere de cumpărături de la Editura Casa din Oradea. Valoarea totală a premiilor se ridică la aproape 1.000 de lei, dintre care jumătate sunt suportate de sponsorul concursului - Banca Raifeisen Bank - iar diferenţa din fondurile proprii ale Asociaţiei pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis"şdin Oradea.
Premii regionale şi locale
PREMIUL I - Toader Monica Dorina - Şcoala Gimnazială „Avram Iancu" Oradea - TABĂRĂ DE CREAŢIE;
PREMIUL II - Cruceru Tudor - Liceul Teoretic „Petofi Şandor" Săcuieni - ZIUA CARIEREI;
PREMIUL III - Rad Aurora - Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu", Bistriţa - EXPOZIŢII DE COLECŢII „PASIUNE ŞI CREAŢIE";
MENŢIUNE - Ciule Iulia - Şcoala Gimnazială Nr.1 Letca - EVADARE;
PREMIU LOCAL ARGEŞ - Florea Tatiana - Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu" Piteşti - RĂDĂCINI ŞI ARIPI/ RACINES ET AILES;
PREMIU LOCAL BIHOR - Cărădan Anina, Canalaş Liliana, Ursuţ Mirela - Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont" Oradea - POFTIŢI LA PLĂCINTE!
PREMIU LOCAL BISTRIŢA-NĂSĂUD - Silaghi Dana - Grădiniţa cu Program Prelungit „Trenuleţul Veseliei" Bistriţa - ŞI TU POŢI SALVA O VIATŢĂ;
PREMIU LOCAL HUNEDOARA - Postolache Dumitriţa - Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" Vulcan - ÎMPREUNĂ FACEM „ŞCOALA ALTFEL!";
PREMIU LOCAL SĂLAJ - Păuşan Daniela - Şcoala Gimnazială Nr. 1 Pustă - LUMINĂ DIN LUMINĂ - TÂRG DE PAŞTI.
Premierea participanţilor a avut loc cu ocazia Galei premiilor TopFormalis, desfăşurate în sala festivă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, în data de 11 iunie 2015. La acest eveniment au fost dezbătute cele mai interesante activităţi desfăşurate în cadrul Săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!", acestea reprezentând modele de bună practică pentru toţi profesorii interesaţi să implementeze activităţi extracurriculare de calitate adresate elevilor lor. La finalul activităţii, preşedintele Asociaţiei pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis" din Oradea a înmânat celor prezenţi diplomele de participare la concurs, respectiv premiile datorate câştigătorilor.
Înainte de plecarea în vacanţa de vară, dorim să mulţumim tuturor colaboratorilor şi sponsorilor noştri, să le urăm o vară cât mai răcoroasă şi cât mai frumoasă şi să le dăm o nouă întâlnire în anul şcolar 2015/2016, când îi aşteptăm la alte noi evenimente marca TopFormalis!
Conf. univ. dr. Valentin Cosmin BLÂNDUL,
preşedinte al Asociaţiei pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis" Oradea

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:29:08 Ora de vară a Europei de Est