Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Conferinţa „Minorites and Human Rights”, ediţia 2015

Vineri, la Universitatea Agora,

Conferinţa „Minorites and Human Rights”, ediţia 2015

Vineri, 12 iunie 2015, în Aula Albastră a Universităţii Agora din Oradea s-a desfăşurat ediţia 2015 a Conferinţei „Minorites and Human Rights", organizată de Universitatea Agora, Uniunea rutenilor subcarpatici din România şi Centrul de informare europeană Europe Direct Agora.

În deschiderea conferinţei, preşedintele  Consiliului de Administraţie al Universităţii Agora, dl prof. univ. dr. ing. Mişu Jan Manolescu, a salutat distinşii invitaţi: prof. univ. dr. Radu Carp, de la Universitatea din Bucureşti, deputat Olena Papuga, din Parlamentul Republicii Serbia, protoireu prof. Sidor Dimitry, Academia Ortodoxă Rusă, Ujgorod, Ucraina şi dl Mihai Lauruc, preşedintele Uniunii rutenilor subcarpatici din România. În calitate de gazde, dl preşedinte Mişu Jan Manolescu a prezentat Universitatea Agora, iar doamna conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, preşedinte al Centrului Europe Direct Agora, a moderat evenimentul.
În plen au rostit alocuţiuni: prof. univ. dr. Radu Carp, doamna deputat Olena Papuga, protoireu prof. Sidor Dimitry, precum şi preşedintele Uniunii rutenilor subcarpatici din România, dl Mihai Lauruc, iar pe secţiuni au susţinut prezentări dl prof. univ. dr. Radu Carp - „Statutul minorităţilor în perspectiva noilor evoluţii la nivel european", iar protoireu prof. Sidor Dimitry - „Situaţia juridică şi politică a rutenilor din România şi din alte state europene".  
În partea a doua a conferinţei, în Aula Verde, unde a fost amenajată expoziţia „Elemente de identitate culturală a rutenilor", au fost lansate trei cărţi: dl prof. univ. dr. Radu Carp şi-a lansat două cărţi: 1.Dreptul public, perspectiva comparată şi analiza politică. O intersecţie necesară 2.Politograma. Incursiuni în vocabularul democraţiei, iar prof. drd. Romaniuc Paul (Pavlo, Pablo), profesor de limbă şi literatură ucraineană-rusă a lansat, în colaborare cu Mihai Lauruc, preşedintele Uniunii rutenilor subcarpatici din România, o carte antropologică, intitulată sugestiv „Cununa de aur a Ronei"; comuna Rona de Sus, din judeţul Maramureş, fiind localitatea în care s-a născut Pavlo (Paul) Romaniuc. La lansarea de carte, aveam să mai aflăm că  Paul Romaniuc şi dl rector Ioan Dziţac au fost colegi de liceu şi că vineri s-au revăzut după 43 de ani.
Rutenii din Rona de Sus au fost însoţiţi la Oradea de membri ai Ansamblului şi orchestrei Carmen Chindriş (din Sighetu  Marmaţiei), care au cântat şi au încins hora, în Aulă şi mai apoi în curte, aşa încât am petrecut zeci de minute într-o atmosferă de bună dispoziţie, creată de Carmen Chindriş şi dansatorii ansamblului.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (95 de poze), accesaţi Galeria foto: Conferinţa „Minorites and Human Rights”, ediţia 2015.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021