Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Arc peste timp la 85 de ani de la înfiinţare

Zilele Şcolii Gimnaziale Nr. 11

Arc peste timp la 85 de ani de la înfiinţare

„Suntem onoraţi de prezenţa D-voastră aici, a fiecăruia în parte. După cum ştiţi şi simţiţi, este un moment de sărbătoare pentru şcoala noastră, care împlineşte 85 de ani de existenţă.

E un moment de bilanţ care impresionează. Azi ne-amintim cu drag mottoul şcolii noastre: „Un întreg e mai mult decât suma părţilor". Pentru că am realizat ceva extrem de frumos: elevi, părinţi, profesori, întreg personalul şcolii, au devenit o adevărată comuniune de minte şi suflet. Mulţumesc tuturor acelora care au dat viaţă acestei şcoli, cu sufletul, mintea şi efortul lor.
La mulţi ani, Şcoala Gimnazială Nr. 11!"
Am citat-o pe doamna director, profesor dr. Adelina Iacob.
Vineri (12 iunie 2015), în curtea şcolii, era, prin excelenţă, sărbătoarea celor din a VIII-a, pentru că Zilele şcolii au început marţi, 9 iunie, cu expoziţia de desene şi machete realizate de elevi, amenajată în holul mare al şcolii, la intrare. Tot marţi, cerchiştii au avut activităţi în cadrul cercului de lectură la bibliotecă, iar clasele de Freinet ne-au impresionat din nou cu expoziţia lor cu multă minte şi imaginaţie.
Miercuri, am fost alături de iubitorii de animale mici care le-au adus la şcoală pentru a fi admirate; în laboratorul de chimie, am admirat o inewdită expoziţie de lăudat, cu exponate numai din materiale refolosibile; în laboratorul de fizică s-au întrecut cei cărora le merge mintea şi la comunicări ştiinţifice. Elevii din a VIII-a de la structura Ion Bogdan au avut Ultimul sunet de clopoţel. Joi, a fost finala la fotbal la clasa a VIII-a, urmată de meciul cu profesorii. Artiştii s-au adunat la Palatul Copiilor şi Elevilor pentru un regal cultural, îndelung aplaudat şi salutat de doamna director, program îngemănat în chip fericit cu expoziţia „Flori pentru şcoala mea", realizată de artiştii coordonaţi de prof. Carmen Galutz; e vorba de această dată de lucrări pe pânză.
Vineri, după cum spunem, în curte, showul a aparţinut celor din a VIII-a care s-au bucurat de un moment artistic special, de premii şi de baloane colorate, de flori şi îmbrăţisări.
„Cei mai mulţi dintre voi sunteţi aici din clasa I şi vă puteţi îndrepta cu respect şi dragoste privirile spre doamnele învăţătoare. Retrăiţi emoţia începutului, frumuseţea vieţii de şcolar, a multor prietenii care v-au îmbogăţit experienţa. Respectaţi-i pe toţi cei care au constituit prezenţe luminoase în viaţa voastră, care au valorizat tot ce aveţi mai bun în fiinţa voastră şi nu uitaţi că Omul este cea mai bună sursă de învăţare!", a mai spus doamna director Adelina Iacob.
Adresându-se colegilor, i-a felicitat pentru investiţia făcută zi de zi, urmând şi urmărind, cu consecvenţă, ceea ce le-a dictat sufletul. „Munca voastră are un preţ aparte: plăteşte tributul răbdării, al înţelegerii, al încercărilor care vă aduc bucurii sau neîmpliniri, toate trăite alături de elevii voştri".
„Dragi părinţi, nu ştiu când a apărut pe lume bucuria, dar viaţa D-voastră sigur a înflorit odată cu aceşti copii minunaţi!"
Nimeni nu a fost uitat, iar acest suflet special şi minunat, doamna director, a vibrat pentru fiecare la ceas de sărbătoare!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (147 de poze), accesaţi Galeria foto: Arc peste timp la 85 de ani de la înfiinţare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019