Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Arc peste timp la 85 de ani de la înfiinţare

Zilele Şcolii Gimnaziale Nr. 11

Arc peste timp la 85 de ani de la înfiinţare

„Suntem onoraţi de prezenţa D-voastră aici, a fiecăruia în parte. După cum ştiţi şi simţiţi, este un moment de sărbătoare pentru şcoala noastră, care împlineşte 85 de ani de existenţă.

E un moment de bilanţ care impresionează. Azi ne-amintim cu drag mottoul şcolii noastre: „Un întreg e mai mult decât suma părţilor". Pentru că am realizat ceva extrem de frumos: elevi, părinţi, profesori, întreg personalul şcolii, au devenit o adevărată comuniune de minte şi suflet. Mulţumesc tuturor acelora care au dat viaţă acestei şcoli, cu sufletul, mintea şi efortul lor.
La mulţi ani, Şcoala Gimnazială Nr. 11!"
Am citat-o pe doamna director, profesor dr. Adelina Iacob.
Vineri (12 iunie 2015), în curtea şcolii, era, prin excelenţă, sărbătoarea celor din a VIII-a, pentru că Zilele şcolii au început marţi, 9 iunie, cu expoziţia de desene şi machete realizate de elevi, amenajată în holul mare al şcolii, la intrare. Tot marţi, cerchiştii au avut activităţi în cadrul cercului de lectură la bibliotecă, iar clasele de Freinet ne-au impresionat din nou cu expoziţia lor cu multă minte şi imaginaţie.
Miercuri, am fost alături de iubitorii de animale mici care le-au adus la şcoală pentru a fi admirate; în laboratorul de chimie, am admirat o inewdită expoziţie de lăudat, cu exponate numai din materiale refolosibile; în laboratorul de fizică s-au întrecut cei cărora le merge mintea şi la comunicări ştiinţifice. Elevii din a VIII-a de la structura Ion Bogdan au avut Ultimul sunet de clopoţel. Joi, a fost finala la fotbal la clasa a VIII-a, urmată de meciul cu profesorii. Artiştii s-au adunat la Palatul Copiilor şi Elevilor pentru un regal cultural, îndelung aplaudat şi salutat de doamna director, program îngemănat în chip fericit cu expoziţia „Flori pentru şcoala mea", realizată de artiştii coordonaţi de prof. Carmen Galutz; e vorba de această dată de lucrări pe pânză.
Vineri, după cum spunem, în curte, showul a aparţinut celor din a VIII-a care s-au bucurat de un moment artistic special, de premii şi de baloane colorate, de flori şi îmbrăţisări.
„Cei mai mulţi dintre voi sunteţi aici din clasa I şi vă puteţi îndrepta cu respect şi dragoste privirile spre doamnele învăţătoare. Retrăiţi emoţia începutului, frumuseţea vieţii de şcolar, a multor prietenii care v-au îmbogăţit experienţa. Respectaţi-i pe toţi cei care au constituit prezenţe luminoase în viaţa voastră, care au valorizat tot ce aveţi mai bun în fiinţa voastră şi nu uitaţi că Omul este cea mai bună sursă de învăţare!", a mai spus doamna director Adelina Iacob.
Adresându-se colegilor, i-a felicitat pentru investiţia făcută zi de zi, urmând şi urmărind, cu consecvenţă, ceea ce le-a dictat sufletul. „Munca voastră are un preţ aparte: plăteşte tributul răbdării, al înţelegerii, al încercărilor care vă aduc bucurii sau neîmpliniri, toate trăite alături de elevii voştri".
„Dragi părinţi, nu ştiu când a apărut pe lume bucuria, dar viaţa D-voastră sigur a înflorit odată cu aceşti copii minunaţi!"
Nimeni nu a fost uitat, iar acest suflet special şi minunat, doamna director, a vibrat pentru fiecare la ceas de sărbătoare!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (147 de poze), accesaţi Galeria foto: Arc peste timp la 85 de ani de la înfiinţare.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:07:22 Ora de vară a Europei de Est