Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea

Ziua eroului naţional Avram Iancu înseamnă şi

Ziua Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea

Ziua eroului naţional Avram Iancu a fost sărbătorită la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" din Oradea ca zi a instituţiei de învăţământ orădene.

În data de 24 iunie 2015, Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „AVRAM IANCU" - Oradea a sărbătorit împlinirea a 23 de ani de existenţă instituţională. A fost o zi specială, la aceeaşi dată sărbătorindu-se şi 191 de ani de la naşterea lui AVRAM IANCU, patronul spiritual al Şcolii.
Cu această ocazie, în cadrul Şcolii, începând cu ora 10.00, au avut loc activităţi cultural-educative care au marcat evenimentul atât de important din viaţa instituţiei.
Invitaţii au asistat la discursuri susţinute de conducerea şcolii şi au urmărit un material care prezintă, în imagini, evoluţia instituţiei noastre de la înfiinţare şi până în prezent. În pauzele dintre aceste momente, formaţia de muzică a şcolii a susţinut scurte momente artistice.
La festivitate au fost invitaţi prefectul judeţului Bihor, domnul Claudiu Pop, primarul municipiului Oradea, domnul inginer Ilie Bolojan, domnul comisar-şef de poliţie Marin Bondar - inspector-şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, domnul comisar-şef de poliţie Septimiu Pătcaş - şef serviciu teritorial al Poliţiei de Frontieră Bihor, comisar-şef de poliţie Gal Ioan Gavril - şeful Punctului de contact Oradea, comisar-şef de poliţie Vidican Dorin - şeful Punctului comun de contact Artand - Borş, care au ţinut să fie alături de Şcoală şi să transmită mesaje de apreciere cu privire la activitatea desfăşurată de această instituţie, şi contribuţia adusă în pregătirea agenţilor poliţiei de frontieră de-a lungul timpului.
De asemenea, au fost invitaţi şefi şi comandanţi ai structurilor MAI şi MApN din Oradea, precum şi reprezentanţi ai altor instituţii sau organizaţii cu care Şcoala colaborează. Nu în ultimul rând au fost invitaţi toţi cei care de-a lungul timpului şi-au desfăşurat activitatea în această instituţie, iar acum se află în rezervă sau retragere.  Înfiinţată în anul 1992, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „AVRAM IANCU" Oradea este continuatoarea învăţământului de ordine publică şi siguranţă naţională, atestat în Oradea din 1919 şi funcţionează în fosta locaţie a Centrului de Instrucţie al grănicerilor din Oradea. Încă de la înfiinţarea sa Şcoala s-a bucurat de o deosebită apreciere atât din partea Ministerului Afacerilor Interne, cât şi a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră datorită rezultatelor bune şi foarte bune obţinute în procesul de învăţământ de către promoţiile de elevi şi cursanţi şcolarizaţi aici.
Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „AVRAM IANCU" Oradea este o instituţie de învăţământ postliceal din structura MAI care se subordonează nemijlocit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, iar principala sarcină a instituţiei noastre este aceea de a forma agenţi operativi de poliţie de frontieră prin cursuri de zi cu durata de 2 ani şi vorbind despre acest lucru dorim să informăm că din 1992 până în prezent aici au fost şcolarizaţi şi au absolvit 23 de promoţii de elevi  - 2.386 absolvenţi cu durata de şcolarizare de 1-2 ani, 17 promoţii de agenţi proveniţi din sursă externă - 9.421 absolvenţi cu durata de şcolarizare de 3-6 luni, pregătiţi în 6 centre de instrucţie, numeroase cursuri de formare iniţială, reprezentând un număr de 4.715 cursanţi, şase promoţii de ofiţeri în rezervă cu durata de şcolarizare de 6 luni - 602 absolvenţi.
Prin rezultatele acestor promoţii de elevi şi cursanţi, prin activitatea desfăşurată de aceştia după absolvirea şcolii, instituţia noastră şi-a format o imagine şi un renume între celelalte instituţii de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, imagine şi renume care azi ne fac mândri că suntem parte a acestei instituţii.
În încheierea festivităţii, locţiitorul directorului şcolii, comisar-şef de poliţie Ionel Hotnoga a ţinut să mulţumească tuturor celor prezenţi pentru că au fost alături de noi în această zi aniversară şi au fost înmânate plachete şi diplome aniversare celor prezenţi.
Purtător de cuvânt,
comisar de poliţie
Eugen Micheş

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:45:36 Ora de vară a Europei de Est