Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Festivitatea de premiere

“Bune practici” în educația pentru protecția mediului

Festivitatea de premiere

Luni (16 iunie 2008), a debutat, la Oradea, prima ediție a concursului național “Bune practici” în educația pentru protecția mediului, competiție inițiată și organizată de Inspectoratul Școlar al județului Bihor.

Timp de patru zile, cei 36 de concurenți din 11 județe ale țării (Alba, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș – Severin, Ialomița, Ilfov, Prahova, Satu Mare și Suceava) au participat la o suită de manifestări. În prima zi, cele 18 echipaje (zece la gimnaziu și opt la liceu) și-au prezentat portofoliile și proiectele, iar în zilele următoare au desfășurat activități de investigare în cadrul Rezervației de stârci din pădurea Rădvani, comuna Cefa și la lacul cu nuferi din Băile 1 Mai, marți, au participat la simpozionul „“Bune practici” în educația pentru protecția mediului (în cadrul căruia au fost prezentate 31 de lucrări, din care 16 au fost semnate de profesori coordonatori ai echipajelor prezente la concurs), iar miercuri, au luat parte la un curs de formare organizat de Casa Corpului Didactic Bihor. Festivitatea de încheiere a avut loc joi dimineața, fiind prezidată de generalul Inspectoratului Școlar al județului Bihor, prof. Ioan Șereș, care a înmânat diplomele profesorilor coordonatorilor și premiile câștigătorilor celei dintâi ediții a concursului național “Bune practici” în educația pentru protecția mediului.
Clasamentul echipajelor de gimnaziu:
1. echipajul Ecoșcolii “Miron Costin” din Suceava (Ana Maria Rusu și Dragoș Parasca, însoțiți de prof. Valerica Ignătescu)
2. echipajul Școlii cu clasele I-VIII “Mihai Eminescu” din Brăila (Corina Dabija și Luciana Moroianu, prof. ing. Ileana Savu)
3. echipajul Palatului Copiilor și Elevilor din Botoșani (Eliza Giuboruncă și Andreea Iosub, prof. Cecila Vicoveanu)
4. echipajul Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea, județul Bihor (surorile gemene Bianca și Patricia Bibarț, prof. Adina Stancu)
5. echipajul Școlii cu clasele I-VIII din Valea Călugărească, județul Prahova (Florina Toma și Camelia Tănase, prof. Georgeta Stavri)
6.  echipajul Școlii cu clasele I-VIII „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, județul Alba (Irina Poiană și Paul Călin Cosma, prof. Codruța Lodroman)
7. echipajul Școlii de Arte și Meserii din Bordușani, județul Ialomița (Ana Marcel și Laura Potop, prof. Cornelia Stoicescu)
8. echipajul Școlii cu clasele I-VIII nr. 31 din Brașov, județul Brașov (Gabriela Mihăilă și Marius Florea, prof. Tatiana Giossanu)
9. echipajul Școlii cu clasele I-VIII din Ciclova-Română, județul Caraș-Severin (Valentina Goje și Cătălin Chisăliță, prof. Cristina Lungu)
10. echipajul  Colegiului Național „Ioan Slavici” din Satu Mare, județul Satu Mare (Iulia Câcău-Leș și Banyasz Bianca, prof. Crina Câcău-Leș).
Clasamentul echipajelor de liceu
1.județul Caraș-Severin (Mihaela Lungauer și Bogdan Ivan, prof. Mimi Ionescu și Lucia Munteanu, de la Gr. Șc. Ind. „Ștefan Anghel” din Reșița)
2.județul Brăila (Mădălina Iosif și Emanuela Găman, prof. Mimi Iosif și Gabriel Pascu, de la Colegiul Național „Gh. Munteanu Murgoci” din Brăila)
3.județul Brașov (Georgiana Istrate și Horvath Izabella, prof. Tatiana Giossanu, de la Colegiul de Științe “Grigore Antipa” din Brașov)
4.județul Bihor (Oana Pițurcă și Sorina Miheș, prof. Ionela Radu, de la Colegiul Tehnic „Transilvania” din Oradea)
5.județul Satu Mare (Denisa Horotan și Sebastian Sabo, prof. Elena Dragoș, de la Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare)
6.județul Ilfov (Georgiana Chiru și Daniela Liscan, prof. Maria și Dumitru-Dan Nicolau, de la Lic. Teoretic „Tr. Lalescu” din Brănești)
7.județul Prahova (Andrada Dumitru și Coramia Moțoi, prof. Gabriela Nedelcu, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești)
8.județul Alba (Anca Jurj și Amalia Morar, prof. Felicia Furdui, de la Seminarul Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Ștefan” din Alba Iulia).
În urma jurizării portofoliilor (cuprinzând imagini, afișe și pliante), echipajele au fost premiate cu diplome, după cum urmează: la liceu *pentru imagini sugestive: echipajele județelor: Brăila, Satu Mare, Ilfov și Alba *pentru mesajul afișului, echipajele județelor: Prahova, Brașov și Bihor *pentru valoarea pliantului, echipajele județelor: Brașov, Satu Mare și Caraș-Severin; la gimnaziu *pentru imagini sugestive, echipajele județelor: Brăila, Botoșani, Caraș-Severin și Brașov *pentru mesajul afișului, echipajele județelor: Brăila, Ialomița, Prahova, Suceava, Alba, Bihor și Satu Mare.
Alte premii
Conf. univ. dr. Ribana Linc, de la Facultatea de Istorie – Geografie, Relații Internaționale a Universității din Oradea a ținut să acorde două premii speciale (diplome) echipajelor de la S.A.M. Bordușani, județului Ialomița și echipajului liceenilor sătmăreni de la C.N. „I. Slavici”.
Reprezentanții Muzeului Þării Crișurilor au acordat câte o diplomă reprezentanților județului Bihor, respectiv, echipajelor de la Liceul Teologic Greco-Catolic și Colegiul Tehnic „Transilvania”, iar reprezentanții Autostrăzii „Transilvania” au premiat toate echipajele cu tricouri, iar pe cei de pe locul I, cu ghiozdane reflectorizante.
Marele premiu...
În afara concursului, noi acordăm marele premiu doamnei profesoare Valerica Ignătescu, de la Ecoșcoala „Miron Costin” Suceava pentru frumoasa și realista poezie compusă organizatorilor și participanților la prima ediție a concursului național “Bune practici” în educația pentru protecția mediului.
“Din Suceava lui Ștefan cel Mare
Spre Oradea, noi ne-am îndreptat
Să fim aici la un concurs de mediu
Ce-n calendar este și promovat.
Primul ecologist din top
Noi la Oradea l-am găsit
E doamna inspectoare Roșu,
Care pe toți ne-a-nsuflețit,
De-am venit din toată țara,
Bune practici să-nvățăm
Și-mpreună să-ncercăm
Terra noi să o salvăm.
Prin pădure am umblat,
Specii am identificat,
De țânțari am fost pișcați
Și de stârci chiar … însemnați.
Bucuria a fost mare
Dup-atâta cercetare!
Foarte bine-am fost tratați:
Slană, borș, crap fript și mămăligă,
Dar și foarte des pozați
De domnul Viorel, cel care
Ne-a-nsoțit și-n cercetare!
Chiar nori de am avut,
Nuferii tot i-am văzut.
Ne-am și bălăcit un pic,
Până ploaia a pornit.
Înainte de plecare,
Vrem să vă mulțumim
Că ne-ați chemat,
Să mulțumim tuturor celor care
S-au implicat în organizare,
Cazare, plimbare și ne-au dat mâncare.
Începutul a fost făcut,
Calificativul, “superlativul absolut”.
Toți cei prezenți, cu mic cu mare,
Așteptăm deci… vara viitoare!
Și-acum când suntem în prag de plecare,
Noi, cei din Suceava, vă oferim o floare,
De lege, ea nu-i ocrotită,
Din suflet vă este oferită!”
 (Ovi DAN)
P. S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivitatea de premiere.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 22 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!