Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„O sărbătoare a lucrului bine făcut”

Vineri, Gaudeamusul absolvenților economiști

„O sărbătoare a lucrului bine făcut”

Vineri, 20 iunie 2008, la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea, a răsunat Gaudeamusul care a prefațat festivitatea specială pentru cei 311 absolvenți economiști după patru și respectiv, cinci ani de „apostolat”.

 „Închidem astăzi încă o filă din marea carte a vieții. Pe ea sunt înscrise rezultatele eforturilor voastre și a celor care au fost alături de voi, sprijinindu-vă în a desluși tainele cunoașterii...
Aveți și voi o parte din meritul de a contribui la recunoașterea europeană a învățământului românesc. Cu puțin timp în urmă, locul II obținut la Campionatul european de simulare economică managerială, care a confirmat precedentele evidențieri de la  Paris și San Diego, stă mărturie în acest sens.
Rezultatele cu care ne prezentăm acum, la ceas de sărbătoare, sunt îmbucurătoare. Astfel, procentul de promovabilitate la învățământul liceal – rezultate preliminare – este de 97%. La clasele a XII-a, rută directă, este de 99%, în timp ce la clasele a XIII-a liceu, rută progresivă (prima serie de absolvenți), el este de 90%. Mediile generale de peste 9,00 înregistrate la mai mult de 60% din clasele liceale dovedesc deopotrivă străduința voastră, a elevilor, dar și efortul și tenacitatea profesorilor voștri.
Și în acest an, olimpiadele și concursurile școlare au constituit prilej de afirmare pe plan județean, național și internațional, elevii Colegiului Economic „Partenie Cosma” obținând 58 de premii și mențiuni, dintre care aș remarca în mod deosebit cele patru mențiuni de la faza națională a concursului pentru disciplinele tehnologice obținute de către elevii Leac Dafina (din clasa a XII-a D), Silaghi Bianca (a XI-a B), Pentea Mihaela (a XII-a F), Suciu Daniela (a X-a B), mențiunea obținută de elevul Ungur Marius, din clasa a XII-a B, la concursul național de matematică, precum și locul I la concursul național de simulare economică și managerială obținut de către elevele Luncan Olga și Pente Carmen, din clasa a XII-a B.”
Sunt rezultate evidențiate de managerul colegiului, prof. Ioan Corba, în cuvântul rostit la „sărbătoare lucrului bine făcut”. 19 din cele 58 de premii și mențiuni aveau să fie câștigate de absolvenți, pe care prof. Antiana Man, directorul adjunct, avea să-i premieze, înmânându-le câte un plic cu 200, 150, 100... de lei, după caz.
Premierea absolvenților a continuat apoi la nivelul fiecărei clase, diriginții acordând diplome și premii (în cărți) celor care s-au evidențiat prin rezultate deosebite la învățătură.
De la masa prezidiului, Dafina Roxana Leac, șefa de promoție a economiștilor, avea să mulțumească dascălilor și conducerii școlii pentru toate realizării sale și ale colegilor de promoție, iar dl Mihai Chindlea, unul dintre cei care au absolvit liceul în urmă cu 56 de ani, a felicitat absolvenții și dascălii colegiului pentru frumoasele rezultate obținute și în acest an școlar.
Părinții, frații și prietenii prezenți la festivitate au purces apoi la felicitarea absolvenților, dăruindu-le florile recunoștinței și dragostei și imortalizând momentele pe camerele aparatelor de fotografiat și de filmat. (Ovidiu DAN) 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „O sărbătoare a lucrului bine făcut”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020