Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Lansarea cărţii „Epoca Vărsătorului”

Vineri, la Librăria Humanitas va avea loc

Lansarea cărţii „Epoca Vărsătorului”

Lansarea cărţii „Epoca Vărsătorului" va avea loc vineri, 24 iulie, ora 18.00, la Librăria Humanitas (Oradea, Bulevardul Republicii, Nr. 11).

Programul evenimentului:
Prelegere filosofică - Epoca Vărsătorului
Conferenţiar: Andreea Neacşu
Germenii viitorului cresc din experiența trecutului, totuși momentul nostru istoric se afirmă prin carcteristici proprii. Acesta invită la o reflecţie profundă despre individ şi relaţiile lui cu societatea şi cu lumea, lansând provocarea unei reînnoiri interioare şi a unei renaşteri culturale indispensabile pentru construirea unei societăţi mai juste şi mai solidare.
(Prelegerea va porni de la ideile cuprinse în volumul Epoca Vărsătorului, Laura Winckler)
Sâmbătă, 25 iulie, ora 12.00
Cafenea filosofică - Provocarea individualizării
Epoca Vărsătorului, după cum reiese din studiul realizat de Laura Winckler este momentul reconcilierii opuselor, unirea contrariilor graţie forţei sintetice a simbolului. Un binom central al fiinţei umane fiind problema paradoxului: individualizare sau apartenența la comunitate. În cadrul cafenelei filosofice de sâmbătă, 25 iulie, pornind de la tendinţele epocii Vărsătorului vom aborda sub forma dialogului filosofic acest subiect esenţial - cum să nu renunţ la mine, dar nici la ceilalţi?
Luni, 27 iulie, ora 18.00
Prelegere filosofică - Enigma timpului: Epocile şi sensul istoriei
Conferenţiar: Andreea Neacşu
„Căutarea sensului este suprema funcţie vitală a gândirii şi a simţirii intuitive a omului" - Victor Frankl
Dincolo de vălul misterios al mitului sau aparentele contradicţii ale istoriei ştiinţifice, putem întrevedea un fir roşu al sensului, mai ales când includem în ecuaţia noastră o nouă variabilă, ritmul. Totul în univers este ritm. În câmpul experienţei umane putem recunoaşte o multitudine de ritmuri, fiecare determinând un proces ciclic. La fel, putem observa în istoria umanităţii o ciclicitate, care s-ar putea traduce prin epoci istorice cu tendinţe predominante, complementare între ele.
(Prelegerea va porni de ideile cuprinse în volumul Epoca Vărsătorului, Laura Winckler)
Loc de desfăşurare: Librăria Humanitas (Bd. Republicii, Nr. 11)
Intrarea este liberă!
Mai multe informaţii la telefon 0755 292 542 sau prin e-mail: na-oradea@noua-acropola.ro (A.N.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:54:16 Ora de vară a Europei de Est