Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Părerea muzicienilor rock români contează peste hotare!

Presa internaţională cere părerea formaţiei Dirty Shirt

Părerea muzicienilor rock români contează peste hotare!

Mihai Tivadar, liderul formaţiei DIRTY SHIRT, a fost intervievat de prestigioasa revista franceză Hard Rock cu privire la părerea lui despre genul crossover, care se regăseşte şi în munca formaţiei autohtone.

Hard Rock Mag  este una dintre cele mai citite publicaţii din Franţa şi are reputaţia de a fi foarte exigentă. Pe lângă acest scurt interviu, Dirty Shirt a avut un loc de onoare în acest număr, ultimul album Dirty Shirt, „Dirtylicious", obţinând o cronică excelentă, notată cu 10/10 şi fiind selecţionat ca şi „albumul lunii".
Iată ce spun criticii:
"Dirtylicious se impune ca şi apogeul fuziunii între metalul modern şi muzica balcanică, cele 11 piese ale albumului fiind toate hituri, fără excepţie".
De asemenea, trupa a acordat un interviu amplu de două pagini, iar piesa „Balkanique" a fost inclusă în CD-ul oferit gratuit de revistă.
Noul număr al revistei tratează tema crossover-ului, aşa încât mai mulţi artişti emblematici au fost luaţi la întrebări cu privire la acesta. Alături de muzicieni precum cei de la Skindred, Dog Fashion Disco, Kontrust, Twelve Foot Ninja şi Kultur Shock, s-au regăsit şi cei de la Dirty Shirt, fapt care nu poate decât să ne bucure.
Iată ce răspunsuri a oferit Mihai Tivadar la întrebările din interviu.
-Ce reprezintă pentru tine scena crossover (amintiri din acea perioada, albume şi trupe care v-au marcat)?
-Crossover-ul reprezintă fără îndoială una dintre cele mai frumoase mişcări rock/metal. Faith No More e una dintre trupele care m-au marcat cel mai mult ca artist. I-am descoperit la începutul anilor'90 în Romania, imediat după Revoluţie, pe o casetă poloneză cumpărată la piaţă. În vremea respectivă, singura posibilitate de a descoperi muzica bună era cumpărând casete piratate aduse din Polonia. Şi bineînţeles, schimburile de casete cu prietenii. De obicei, principalul criteriu de alegere a casetelor era coperta, fără să ai habar ce muzică e acolo. Nu îmi amintesc exact cum am dat de albumul Angel Dust, dar cum l-am ascultat, am devenit fan pe viaţă: o incredibilă originalitate şi libertate artistică, păstrând un sound omogen. Pur şi simplu era ceva incredibil. Ţin minte că pe urmă am căutat timp de doi ani caseta cu albumul care conţinea în bonus piesa „Easy", imposibil de găsit în vremea respectivă...
-Credeţi că în 2015 calea e deschisă pentru un come-back al acestui gen? Credeţi că publicul e mai receptiv în prezent?
-Deseori muzica (ca de altfel arta şi moda în general) evoluează în cicluri şi am văzut multe comeb-back-uri în trecut. Aşa că, de ce nu o revenire a crossover-ului? În orice caz, calitatea muzicii a crescut mult în ultima perioadă (în special datorită mijloacelor de producţie digitală şi circulaţiei informaţiei pe internet), iar publicul a devenit mult mai variat. Astfel, cred că poate fi o perioadă  propice pentru o revenire a crossoverului.
-Aveţi aşteptări speciale privind „Sol Invictus", ultimul album Faith No More?
-Am ascultat primul single „Super Hero" când piesa avea doar câteva sute de vizualizări. Mi s-a părut genială, în stilul inimitabil Faith No More, cu un final grandios. Însă nu am aşteptări speciale pentru album: cred că va fi un album excelent, poate mai experimental decât albumele lor de succes, deoarece sunt liberi să facă ce muzică vor, fiind semnaţi cu Ipecac (notă: casa de discuri condusă de Mike Patton, solistul formaţiei).
După un turneu naţional excepţional, intitulat „Dirtylicious Tour" (Baia Mare, Timişoara, Oradea, Satu Mare, Sighet, Târgu-Mureş, Braşov, Bucureşti şi Cluj- Napoca), formaţia Dirty Shirt îşi continuă şirul de aventuri metal cu noi succese!
Trupa urmează să urce pe scenă la Rockstadt Extreme Fest, unul dintre cele mai iubite evenimente româneşti dedicate metalului. Aici, Dirty Shirt va cânta alături de grupuri ca: At The Gates, Moonspell, Ensiferum, Enslaved şi lista poate continua.
Cel mai recent videoclip al trupei a fost realizat pentru melodia „My Art". Videoclipul conţine imagini inedite din turneul „Dirtylicious Tour".
Urmăreşte „My Art" AICI - https://www.youtube.com/watch?v=ki0FkkyJ1L8
Iată ce au declarat membrii trupei:
Formaţia Dirty Shirt a lansat pe data de 26 aprilie 2015 noul album „Dirtylicious". Discul a fost unul dintre cele mai aşteptate noi materiale metal şi nu a dezamăgit. 
Primele recenzii la material au apărut deja şi au fost unanim pozitive. Feedback-ul fanilor a fost şi el pe măsura aşteptărilor trupei, care este încântată de succesul pe care îl are încă de pe acum „Dirtylicious", considerat un disc de căpătâi în creaţia formaţiei maramureşene.
Materialul poate fi comandat de la acest LINK,  unde fanii pot sa şi asculte integral albumul. Mai mult, „Dirtylicious" poate fi achiziţionat şi la concerte, prin poştă (45 de lei + taxe, prin mail cu datele personale la adresa info@dirty-shirt.com) sau de la sediul Promusic Events şi Maximum Rock din Bucureşti, Str. Traian Demetrescu 9, Sector 3.
Nelu Brînduşan

Trimite email

duminică, 20 octombrie 2019