Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Votezi muzica bună și dai o semnătură pentru natură

La Stufstock TM 6,

Votezi muzica bună și dai o semnătură pentru natură

StufstockTM6 înseamnă muzică, diversitate și o cauză bună.
În cele trei zile ale StufstockTM 6, vor concerta 11 trupe din străinătate și 15 din România pe scenele din Vama Veche, de la Marina Park și Spice Club.
Capetele de afiș ale acestei ediții sunt celebrii metalo-violonceliști de la Apocalyptica (14 august), dEus (15 august), cu noul lor album Vantage Point, lansat în Europa, în aprile 2008, și violonistul Jean-Luc Ponty (16 august), cel care a cântat alături de Frank Zappa, într-un proiect fusion jazz-rock.

Început acum 6 ani ca un concert de protest, StufstockTM 6 a ajuns la maturitatea de a se pune la dispoziția campaniilor de mediu nu numai pentru Vama Veche, ci și pentru alte zone ale țării aflate în suferință.
Anul acesta, împreună cu Petrom, unul dintre susținătorii StufstockTM, demarăm proiectul „Constituția zonelor protejate". Scopul proiectului este de a crea „Constituția zonelor protejate", un decalog pentru zonele naturale protejate din România și un set de informații și recomandări pentru un management sănătos al acestor spații. Documentul va fi redactat în colaborare cu mai multe organizații neguvernamentale de mediu care se ocupă de rezervațiile și parcurile naturale din țara noastră și va fi înaintat Ministerului Mediului spre adoptare. La StufstockTM6, vom informa publicul cu privire la problemele parcurilor naționale, ale rezervațiilor naturale de orice fel și la soluțiile pentru protejarea lor. În același timp, vom strânge semnături de susținere pentru textul „Constituției zonelor protejate".
De asemenea, în cadrul proiectului susținut de Petrom, la StufstockTM6 vor fi prezente organizațiile neguvernamentale care derulează proiecte de mediu și care vor informa publicul despre programele lor și zonele de care se ocupă.
De asemenea, vom găzdui, la standurile din incinta evenimentului, alte organizații neguvernamentale care derulează proiecte de mediu, pentru a informa publicul StufstockTM6 despre programele acestora și despre diversele zone de care se ocupă.
Muzica de calitate și diversitate culturală 
 Invitații din străinătate care vor urca pe scena mare a StufstockTM6 vin din zone geografice și muzicale din cele mai diverse: Air Traffic din indie rock și Marea Britanie, Konq istador din rock și Australia, Gradwohl din Austria și jazz-rock, Kora Jazz Trio, din continentul care a generat jazz-ul, Africa. Despre Kultur Shock se poate spune sigur că vin numai din punk și muzica romani, pentru că cei șase membri ai trupei acoperă trei continente. Nguyên Lê, cu rădăcini în Vietnam, vine din Franța și din jazz, pentru a-l celebra la Vama Veche pe Jimi Hendrix. Farfarello, pentru a doua oară la StufstockTM vine din Germania, având în compoziție doi membri ai trupei Phoenix și pe Nippy Noya,  un percuționist de primă clasă.
Din România, vor participa Harri Tavitian în seara de jazz, iar în primele două seri, pe lângă The Amsterdams și Byron, va intra o a treia trupă, ca urmare e unei selecții făcute de StufstockTM și Orange.
Tinere talente în competiție pentru StufstockTM6
Deși de dată recentă, a intrat în tradiția festivalului StufstockTM ca, în paralel cu desfășurarea de forțe de pe scena principală, să aibă loc un mini-festival al trupelor noi și foarte noi, tinere. Anul acesta, Spice Club va găzdui acest proiect, la  scena mică.
Echipa de organizare StufstockTM și Orange dau o șansă, la această ediție a festivalului, zecilor de formații, să își măsoare puterile și să își exerseze talentul în fața unui public dedicat. Din peste 70 de trupe care au trimis demo-uri, am selectat 18, cele mai reprezentative pentru stilurile alternative-indie, electro, trip-hop, new-prog și grunge.
Începând de la 1 iulie, în fiecare marți și miercuri, câte trei dintre cele 18 trupe vor susține un concert cu public, la Orange Concept Store, cu intrare liberă. Un juriu format din organizatorii StufstockTM și echipa Orange Concept Store va nota fiecare prestație. Câte o piesă din concertul fiecărei trupe va fi postată pe internet. Doritorii vor putea să voteze trupele preferate accesând site-urile www.stufstock.com sau www.orangeconcept.ro. Câștigătoarea votului publicului va urca pe scena de la Spice. Celelalte nouă locuri vor fi desemnate de juriu, luand în calcul și popularitatea confirmată prin vot, pe cele două site-uri, și vor cânta în cele trei după-amiezi de StufstockTM6, la terasa Spice Club din Vamă.
Bilete și abonamente
Bilete și abonamente pot fi procurate prin www.bilet.ro, www.eventim.ro și www.ticketpoint.ro, precum și de la punctele de vânzare ale acestora: rețelele de magazine Carrefour Voiaj, Diverta, Flamingo, Flanco, Germanos. În București, biletele pot fi cumpărate și de la Green Hours, Flamingo Unirii, Flanco Dorobanți, magazinul Muzica, Sala Palatului, Music Shop Batistei și Victoriei. (Teo ZABAVA)
Foto: Mircea Oculeanu și Cătălin Grădinariu

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 15:23:24 Ora de vară a Europei de Est