Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Vineri, la Oradea, o nouă „Fereastră deschisă spre Europa”

6 care alegorice cu peste 200 de însoțitori la Carnavalul Florilor

Vineri, la Oradea, o nouă „Fereastră deschisă spre Europa”

Vineri, 21 august 2015, va avea loc o nouă ediţie a evenimentului „Fereastră deschisă spre Europa", în cadrul căruia mai multe care alegorice însoţite de alaiul dansatorilor populari şi majorete din regiune vor defila în municipiu.

Evenimentul „Carnavalul Florilor" este organizat în Debreţin de 46 de ani, iar în urma colaborării dintre administraţiile locale şi judeţene din Bihor şi Hajdu-Bihar unele dintre carele alegorice pot fi admirate din anul 2005 şi în Oradea.
Cu ocazia acestui eveniment, viceprimarul Huszar Istvan şi Mircea Oaie, responsabilul Direcţiei de Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Oradea au prezentat detalii legate de evenimentele din 21 august 2015.
Astfel, viceprimarul a anunţat că Oradea va fi reprezentată în acest an de un car comun Oradea-Debreţin şi de două grupuri artistice care vor defila alături de cei 2.000 de artişti la carnavalul florilor din Debreţin. Cele două formaţiuni, Exclusive Dance Oradea (clubul de dans modern care la finalul săptămânii trecute a obţinut la Berlin locul 5 la dans modern), respectiv Csillagocska Neptancegyuttes (formaţiune de dans popular cu o tradiţie de peste 11 ani în Oradea) vor lua parte şi a doua zi, la Oradea, la evenimentul „Fereastră deschisă spre Europa".
„În acest an vom pregăti peste două sute de persoane, formaţii de dans popular şi trupe pop, majorete şi Şcoli de dans de renume din Oradea şi multe altele, care vor însoţi carele alegorice pe traseul tradiţional, iar în Parcul 1 Decembrie, orădenii vor avea posibilitatea să se pozeze cu carele alegorice şi să ia parte la diferite activităţi de creaţie", a menţionat Mircea Oaie.
Huszar Istvan a informat că la Carnavalul Florilor din Debreţin din data de 20 august vor defila 16 care alegorice, urmând ca a doua zi orădenii să aibă posibilitatea să admire 6 dintre aceste care alegorice şi la noi în municipiu. Carul comun Oradea-Debreţin, care va fi prezent atât la Debreţin, cât şi la Oradea, va fi împodobit cu pasărea Phoenix - emblema oraşului Debrecen, o fereastră, leul şi îngerul din stema Oradiei, respectiv macheta Cetăţii Oradea.
Carele alegorice vor sosi în municipiu, ca şi în anii anteriori, la blocurile Zig-zag de pe Bulevardul Dacia, urmând ca la finalul defilării să poposească câteva ore în Parcul 1 Decembrie, unde va fi amenajată o scenă pentru spectacole.
Alaiul format din cele 6 care şi artiştii care le însoţesc vor porni la ora 16 pe traseul blocuri Zig-Zag - Bdul Dacia - Parcul Petofi - Bdul Magheru - Parcul 1 Decembrie, unde vor poposi până la ora 19.30, când carele alegorice vor porni înapoi spre Ungaria.
 
PROGRAM CARNAVALUL FLORILOR
I. Formare alai paradă - Carnavalul Florilor
Vineri - 21 august 2015, ora 15,00 (cu pornire la ora 16,00 în formaţie completă), Bd. Dacia parcare taxiuri, zona blocurilor zig zag
II. Traseul:     Bulevardul Dacia (blocurile zig zag) - Parcul Petofi - Bulevardul Magheru - Parcul 1 Decembrie (zona de statuie) / intrarea se va realiza vizavi de Facultatea de Medicină
III. Componenţă alai paradă:
- Trăsură cu 2 cai
- 4 călăreţi
- Car alegoric nr. 1
- 10 arcaşi din grupul Lupii din Pustă - clanul Ordaş şi Solyom din Oradea şi Aleşd, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul - coord. Mircea Stroe
- 5 personaje de basm care împart flori publicului participant de pe traseu
- 7 mascote din grupul Prietenii Veseliei - Mickey şi Minnie Mouse, Minion, Olaf, Hello Kitty, Winnie de pluş, Bugs Bunny - care împart flori publicului participant de pe traseu
- Car alegoric nr. 2
- Ansamblul Folcloric Crişul Oradea - coord. Ciontoş Cristian
- Ansamblul Folcloric Junii Bihorului din Oradea - coord. Larisa Chirtoc
- Grupul Vocal Florile Bihorului din Oradea - coordonator Gal Anamaria
- Car alegoric nr. 3
- Formaţia de dans popular maghiar Gorboc din Mişca
- Formaţia de dans popular maghiar Csillagocska din Oradea
- Car alegoric nr. 4
- Trupa de majorete Mystique Oradea - coord. Varga Friderika
- Camion muzică boxe
- Trupa de majorete Koral de la Şcoala Gimnazială Nr. 11 Oradea
- Car alegoric nr. 5
- Clubul de dans Exclusive din Oradea - coord. Florin Culda - (0743/859611) - 8 p
- Camion muzică boxe - dj (asigurat de către Primăria Oradea)
- Clubul de dans Unique Dance Studio - coord. Simon Noemi (0743/564058) - 60 p
- Formaţia de gimnastică acrobatică Sunshine Oradea - coord. Szabo Timea (0747/878462) - 30 p
- Car alegoric nr. 6
- Trupa de dans Replay Dance - coord. Căvăjdan Mihai
- Clubul de dans Quasar din Oradea - coord. Velcu Radu
IV. Parcul 1 Decembrie:
- În Parcul 1 Decembrie carele alegorice vor ajunge în jurul orei 17,10 - 17,30 şi vor fi amplasate în jurul Statuii Ostaşului Român, unde vor sta până în jurul orei 19,30. în acest interval de timp se vor putea admira, fotografia, etc. nefiind permisă nici o atingere ce ar putea să le aducă distrugeri.
DE REŢINUT:
- în incinta parcului se vor asigura zone în care personajele de basm, mascotele, arcaşii, trăsura cu cai şi călareţi, vor face poze gratuit cu doritorii din publicul participant.
- se va asigura o zonă în care copiii vor putea opta pentru pictură pe faţă cu modele florale, gratuit.
V. La ora 19,30 carele alegorice vor pleca din parc.
IMPORTANT pentru participanţi:
Rugăm toţi participanţii ca SĂ RESPECTE orarul prezentat mai sus în vederea unei desfăşurări a evenimentului în condiţii eficiente.
Vă mulţumim!
Organizatorii evenimentului

 

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 06:13:44 Ora de vară a Europei de Est