Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Școala de vară: Proiectare și evaluare didactică în contextul învățării prin cooperare (curs pentru avansați) și Învățarea prin cooperare – ABC-ul cooperării (curs de bază)

În perioada 30 iunie – 11 iulie, la Universitatea din Oradea

Școala de vară: Proiectare și evaluare didactică în contextul învățării prin cooperare (curs pentru avansați) și Învățarea prin cooperare – ABC-ul cooperării (curs de bază)

Asociația pentru promovarea cooperării în educație (A.P.C.E.), în parteneriat cu Universitatea din Oradea – Facultatea de Științe Socio-Umane, Catedra de Științe ale Educației, Casa Corpului Didactic Oradea și Inspectoratul Școlar județean Bihor va organiza în perioada 30 iunie – 11 iulie 2008, Școala de vară: Proiectare și evaluare didactică în contextul învățării prin cooperare (curs pentru avansați) și Învățarea prin cooperare – ABC-ul cooperării (curs de bază).

Mesele rotunde și atelierele de lucru se vor desfășura la Universitatea Oradea (strada Universității, nr. 1, clădirea Facultății de Științe Socio-Umane, et.1).
Profesor formator pe tema Învățării prin cooperare este Carlton J. Fitzgerald, Ph.D., directorul Programului de master în educație al New England College, din New Hampshire, SUA și totodată formator pe tema Învățării prin cooperare al Centrului de Învățare prin Cooperare (The Center for Cooperative Learning), Universitatea din Minnesota, SUA.
La acest simpozion s-au înscris 26 de persoane (cursul pentru avansați) și 36 de persoane (cursul de bază) - cadre didactice din învățământul preunivesitar și superior, respectiv studenți interesați de însușirea unor strategii interactive de predare pentru optimizarea interrelațiilor psihosociale la nivelul grupurilor de elevi.
Motivația manifestării:
În rândul cadrelor didactice este foarte larg răspândită opinia că doar relațiile competitive generează o motivație adecvată pentru învățare. Individualismul și competiția promovate în majoritatea claselor de elevi pot fi echilibrate de practici educaționale democratice și colaborative. Modelul învățării prin cooperare este un model de predare centrat pe elevi, oferindu-le ocazia de a-și concretiza nevoia de a lucra împreună într-un climat de întrajutorare și sprijin reciproc.
Asociația pentru promovarea cooperării în educație, împreună cu catedra de Științe ale Educației a Universității din Oradea vine în sprijinul cadrelor didactice interesate în a-și dezvolta, respectiv a le dezvolta elevilor lor, deprinderi de comunicare și învățare de muncă în grupuri cooperante. Prin intermediul Școlii de vară cu tema: Învățarea prin cooperare – Proiectare și evaluare didactică în contextul învățării prin cooperare și Învățarea prin cooperare – Abc-ul cooperării, ne propunem sensibilizarea celor care lucrează în învățământ față de problema cooperării în educație, ca o alternativă viabilă la practicile școlare tradiționale.
Prezența formatorului american reprezintă o excelentă oportunitate oferită participanților la cursuri de a lua contact cu modele de predare alternative, lărgindu-și astfel viziunea asupra procesului educațional. De asemenea, colaborarea cu profesorii americani este o premisă a unor posibile proiecte de parteneriat și dezvoltare internațională, pe care A.P.C.E. o oferă cadrelor didactice din România.
Ce este A.P.C.E.
Asociația pentru promovarea cooperării în educație (A.P.C.E.), cu sediul în Oradea, str. Universității, nr. 1, înființată în martie 2006, are ca misiune dezvoltarea unei societăți deschise, bazată pe respect și cooperare între toți actorii sociali.
Scopul asociației: promovarea unor valori precum cooperarea, egalitatea șanselor și respectul între diferiți parteneri sociali
Obiectivele asociației: *dezvoltarea cooperării la nivelul factorilor sociali cu impact în educație *promovarea participării active în viața socială *promovarea egalității de șanse între indivizi, indiferent de categoriile sociale din care provin *dezvoltarea toleranței și a respectului față de semeni *dezvoltarea personală și întărirea imaginii de sine a actorilor sociali *formarea continuă și dezvoltarea profesională a membrilor societății.
Programul general al cursului pentru avansați
Luni, 30 iunie, la ora 9.00 - deschiderea neoficială a manifestării (etajul 1, Facultatea de Științe Socio-Umane), de la 9.30 - cursuri și dezbateri în plen, iar de la 14.00 - ateliere de lucru; marți, miercuri și joi, de la 9.00 - cursuri și dezbateri în plen, iar de la 13.30 – ateliere de lucru; vineri, de la ora 9.00 – ateliere de lucru, iar la ora 12.00 – încheierea festivității și înmânarea diplomelor.
Programul general al cursului de bază
Luni, 7 iulie 2008, la ora 9.00 - deschiderea festivă (etajul 1, Facultatea de Științe Socio-Umane), de la 9.30 - cursuri și dezbateri în plen, iar de la 14.00 - ateliere de lucru; marți, miercuri și joi, de la 9.00 - cursuri și dezbateri în plen, iar de la 13.30 – ateliere de lucru; vineri, de la ora 9.00 – ateliere de lucru, iar la ora 12.00 – încheierea festivității și înmânarea diplomelor.
Pentru mai multe detalii, accesați www.cooperare.ro
Persoană de contact, asistent univ. drd. Simona Laurian – președinte A.P.C.E., tel. 0723/ 779.647, email mmonalaurian@yahoo.co.uk

Trimite email

luni, 27 septembrie 2021