Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Formaţia Dirty Shirt a lansat videoclipul melodiei Maramu

„Dirty Shirt - 20 de ani”

Formaţia Dirty Shirt a lansat videoclipul melodiei Maramu

Aşa cum ne-a promis, formaţia DIRTY SHIRT a lansat videoclipul piesei Maramu'.

Melodia face parte de pe cea mai recentă apariţie discografică a grupului, albumul „Dirtylicious" (2015), considerat unul dintre cele mai bune albume metal realizate în Europa în 2015. 
Produs de  Cristian Balanean (Om Creatives/ chitara Dirty Shirt) şi Sergiu Negrean (Pixel Battalion)  materialul transmite ambianţa specifică Maramureşului: muzicienii sunt îmbrăcaţi în costume populare, iar videoclipul a fost filmat în Sugau (Sighetu' Marmaţiei), într-un cadru 100% autentic. Formaţia a utilizat ca decor locuinţa familiei Turda, ai cărei membrii au contribuit din plin la originalitatatea poveştii. 
Pâinea proaspătă se coace fix în faţa ochilor noştri, cheful este în toi şi se petrec tot felul de năzbâtii! Scenele hazlii abundă, iar artiştii nu se sfiesc în ceea ce priveşte abilităţile lor actoriceşti, punând în scenă momente savuroase. 
Încântaţi de felul în care a decurs totul, membrii trupei au declarat următoarele: „Ultimul weekend din luna august, când am filmat videoclipul Maramu', va rămâne unul memorabil pentru trupă. Deşi eram obosiţi după concertul susţinut la Festivalul medieval din Sighet şi a trebuit să ne trezim foarte devreme sub comanda lui Cristi, odată ce ne-am îmbrăcat în costumele tradiţionale maramureşene, ambianţa a devenit excelentă. Toata ziua a rămas la fel, combinând utilul (filmarea videoclipului) cu plăcutul (practic a fost un chef ce a ţinut toată ziua). Felul cum am fost primiţi de familia Turda e de nedescris, şi le mulţumim din tot sufletul: de la mese copioase până la rezolvarea nevoilor tehnice şi logistice pentru videoclip".
"MARAMU'" POATE FI VIZIONAT AICI
În 2015 se împlinesc 20 de ani de la întemeierea grupului, ocazie care va fi sărbătorită aşa cum se cuvine, printr-un turneu aniversar special, care va avea loc in luna noiembrie.
Dirty Shirt va cânta în trei oraşe importante
Bucureşti: 12 noiembrie 2015 / Club Colectiv
Timişoara: 13 noiembrie 2015 / Club Daos
Cluj-Napoca: 14 noiembrie 2015 / Club The Shelter.
Fiecare dintre spectacole va fi special. În primul rând, formaţia va cânta un playlist vast, care va include şi melodii de pe vechile albume şi chiar şi de pe demo-uri. La concerte vor lua parte numeroşi invitaţi, iar fanii vor putea viziona în exclusivitate extrase din documentarul artistic  „Dirty Shirt - 20 de ani", ce va fi publicat integral ulterior.
Ce mai! Cheful va fi în toi, va curge cu surprize şi cu licori bahice, iar Dirty Shirt va face ce ştie mai bine - va oferi un spectacol metal la cele mai înalte standarde, dovedind, încă o dată, de ce grupul a ajuns atât de departe, numărându-se printre cele mai apreciate formaţii de Crossover Metal din Europa!
Pe lângă concertele din cadrul turneului aniversar,
Dirty Shirt va cânta în 7 noiembrie la Festivalul Top T Buzău
Din 1995 şi până acum, prin muncă, devotament, talent şi originalitate, Dirty Shirt  a prezentat pe cele mai mari scene din România şi din lume un brand 100% autentic de metal. Dirty Shirt a câştigat locul 2 la Wacken Metal Battle în 2014, cel mai prestigios concurs metal din lume şi a plecat acasă cu trofeele pentru  „Best Rock Ambassador"  (Metalhead Awards) şi  „Best Romanian Metal Act" (Maximum Rock Awards), acordate în cadrul celor mai mari ceremonii de premiere din România, în sfera muzicii rock.
În 29 aprilie 2015, formaţia a lansat cel de-al patrulea album din carieră, „Dirtylicious", care a cucerit piaţa europeană, obţinând exclusiv recenzii pozitive din partea publicaţiilor renumite de pe continent. „Dirtylicious" este follow-up-ul precedentelor „Same Shirt, Different Day" -2010 şi „Freak Show" - 2013, şi ele foarte apreciate de public şi de criticii de specialitate.
În ultimii 5 ani, Dirty Shirt a susţinut peste 200 de concerte, atât pe plan local, cât şi internaţional, în cadrul turneelor de anvergură. Recent, formaţia a obţinut sprijinul Wacken Foundation (Dirty Shirt este prima formaţie care a primit acest privilegiu) pentru a pune în scenă o producţie remarcabilă, care a făcut ca formaţia să fie lăudată, obţinând titulatura de „cea mai profesionsită trupa din România".
Dirty Shirt este endorser oficial Washburn şi Randall, după ce a fost contactată de către reprezentanţii celebrelor firme, care au fost încântate de muzica trupei şi de rezultatele excepţionale ale acesteia la show-urile susţinute în străinătate.
Bilete turneu aniversar
Biletele se pot achiziţiona exclusiv Online, prin  www.AmBilet.ro
Bucureşti: 20 lei (primele 50 de bucăţi), 25 lei  (presales) /30 lei (at the door) Eveniment FB.
Timişoara: 15 lei (primele 50 de bucăţi), 20 lei (presales) /25 lei (at the door) Eveniment FB.
Cluj-Napoca: 15 lei (primele 50 de bucăţi), 20 lei (presales)/25 lei (at the door) Eveniment FB.
În ziua concertelor biletele se achiziţionează doar de la intrarea în locaţie, în limita locurilor disponibile!
De reţinut: Biletele comandate prin  www.AmBilet.ro sunt livrate automat pe e-mail, în format electronic, sub forma unui PDF ce conţine un cod de bare şi datele evenimentului. Acestea pot fi tipărite de cumpărător sau pot fi prezentate la intrare direct de pe ecranul telefonului.
Nelu Brînduşan

Trimite email
sâmbătă, 20 aprilie 2024, 00:39:59 Ora de vară a Europei de Est