Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Spectacol folcloric extraordinar, concerte Horia Brenciu, Vama şi Loredana

În cadrul „Toamnei orădene”

Spectacol folcloric extraordinar, concerte Horia Brenciu, Vama şi Loredana

Pentru weekendul care se apropie, Primăria Oradea în calitatea de organizator al Festivalului „Toamna orădeană" - ediţia 2015, le pregăteşte orădenilor o serie de momente frumoase, precum: expoziţii, întreceri sportive, activităţi astronomice, tabere medievale şi ateliere meşteşugăreşti, tururi ghidate ale Cetăţii Oradea, proiecţii cu istoria cetăţii, spectacole şi concerte în aer liber. Cea mai mare parte a acestor activităţi vor avea loc în Cetatea Oradea.

Seara de joi, 8 octombrie, este dedicată iubitorilor de folclor, care îi vor putea asculta pe scena în aer liber de la Cetatea Oradea, de la ora 17.30, într-un concert extraordinar, pe soliştii: Nicolae Furdui Iancu, Dinu Iancu Sălăjanu, Cristian Pomohaci, Dumitru Fărcaş, Florica Zaha, Maria Haiduc, Nicoleta Voica, Maria Sidea, Florentina şi Petre Giurgi, Cristian Fodor, Ovidiu Olari, Florin Mariş Hinsu, Ionel Ban, Antonela Ferche Buţiu, Ansamblul Nuntaşii Bihorului şi Orchestra Rapsodia Bihoreană.
Seara de vineri, 9 octombrie, va cuprinde mai multe concerte în aer liber, cu începere de la ora 19.00, în Cetatea Oradea, unde vor concerta: EM-STREET, BANEŞ PARTY BAND, RANDI & JO, HORIA BRENCIU & HBO Orchestra.
Sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 18.00, la Filarmonica Oradea va avea loc concertul simfonic extraordinar Belle Epoque, sub îndrumarea dirijorului Romeo Rîmbu, cu participarea soliştilor: Florin Estefan, Gabriella Varvari, Remus Rîmbu, Cosmin Ifrim şi a Orchestrei Filarmonicii Oradea . Intrarea va fi liberă.
Tot sâmbătă, în Cetatea Oradea, de la ora 17.00,va avea loc concertul de muzică clasică de pian susţinut de THURZO ZOLTAN, după care vor urma concertele susţinute de PIRAMIS (Ungaria), FAMELESS - TIBI ALBU (câştigător Vocea României 2015) şi VAMA.
Duminică seara, orădenii îi vor putea asculta, de la  ora 19.00, pe BRIGITTA BALOG, FLY PROJECT, iar în încheierea serii,  pe LOREDANA & NADIR cu Orchestra AGURIDA.
În încheierea manifestărilor „Toamnei orădene", orădenii sunt invitaţi de la ora 22.30 să asiste la un spectacol cu focuri de artificii şi efecte speciale.
Programul integral al manifestărilor Festivalului „Toamna orădeană", care vor avea loc în acest weekend
Joi, 8 octombrie
Cetatea Oradea - Corp C (sălile Galeriei de Artă) (acces liber)
- ora 1000 - Expoziţie de desene ale copiilor despre Cetatea Oradea
Cetatea Oradea - Corp C (sălile Galeriei de Artă) (acces liber)
- ora 1000 - Expoziţie „Oradea în Carte Poştală Veche"
Cetatea Oradea - Corp A (Sala cu Grifoni) (acces liber)
- ora 1000 - Expoziţie „Arheologia Cetăţii Oradea"
Întrecere sportivă - Parcul I. C. Brătianu (acces liber)
- ora 1300 - Cupa „Toamna orădeană" 2015 la streetball, pentru elevi ai unităţilor de învăţământ din municipiu
Cetatea Oradea - Intrarea principală
- ora 1700 - Tur ghidat prin Cetatea Oradea (în limba maghiară, acces liber)
- ora 1730 - Tur ghidat prin Cetatea Oradea (în limba română, acces liber)
Cetatea Oradea - Zonele dedicate copiilor
- ora 1700 - Ateliere de creaţie şi animație pentru copii, organizate de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor
Cetatea Oradea - Concert în aer liber (la scenă)
- ora 1730 - Concert folcloric extraordinar, prezentat de IULIANA TUDOR, cu participarea soliştilor: NICOLAE FURDUI IANCU, DINU IANCU SĂLĂJANU, CRISTIAN POMOHACI, DUMITRU FĂRCAŞ, FLORICA ZAHA, MARIA HAIDUC, NICOLETA VOICA, MARIA SIDEA, FLORENTINA şi PETRE GIURGI, CRISTIAN FODOR, OVIDIU OLARI, FLORIN MARIŞ HINSU, IONEL BAN, ANTONELA FERCHE BUŢIU, ANSAMBLUL NUNTAŞII BIHORULUI şi ORCHESTRA RAPSODIA BIHOREANĂ
Cetatea Oradea - Teatrul de Vară (acces liber)
- ora 1930 - Activităţi de observaţie astronomică prin telescop în cadrul Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic
Vineri, 9 octombrie
Cetatea Oradea - Corp C (sălile Galeriei de Artă) (acces liber)
- ora 1000 - Expoziţie de desene ale copiilor despre Cetatea Oradea
Cetatea Oradea - Corp C (sălile Galeriei de Artă) (acces liber)
- ora 1000 - Expoziţie „Oradea în Carte Poştală Veche"
Cetatea Oradea - Corp A (Sala cu Grifoni) (acces liber)
- ora 1000 - Expoziţie „Arheologia Cetăţii Oradea"
Întrecere sportivă - Parcul I. C. Brătianu (acces liber)
- ora 1200 - Cupa „Toamna orădeană" 2015 la cross, pentru elevi ai unităţilor de învăţământ din municipiu
Cetatea Oradea - Deschiderea taberelor medievale şi a atelierelor meşteşugăreşti (Cavalerii Cetăţilor Bârsei - Zărneşti şi Compania Draco Nigrus Cluj-Napoca)
- ora 1700 - Expoziție de arme și armuri, prezentarea costumației, prezentarea de arme specifice perioadei medievale cu scurte lupte demonstrative, activităţi interactive cu publicul participant - inițierea în mânuirea armelor de luptă, lecţii de duel, probe de îndemânare sub îndrumarea cavalerilor, alte surprize
- ora 1700 - Expoziţie de obiecte meşteşugăreşti, prezentarea tehnicii de lucru şi realizare a acestora, activităţi interactive cu publicul participant - iniţierea în realizarea obiectelor meşteşugăreşti sub îndrumarea meşterilor
- ora 1730 - Spectacole de dansuri medievale şi renascentiste, în interpretări şi coregrafii proprii ale taberelor medievale
Cetatea Oradea - Zonele dedicate copiilor
- ora 1700 - Ateliere de creaţie şi animaţie pentru copii, organizate de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor
Cetatea Oradea - Intrarea principală
- ora 1730 - Tur ghidat prin Cetatea Oradea (în limba maghiară, acces liber)
- ora 1800 - Tur ghidat prin Cetatea Oradea (în limba română, acces liber)
Cetatea Oradea - Teatrul de Vară (acces liber)
- ora 1930 - Activităţi deobservaţie astronomică prin telescop în cadrul Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic
Cetatea Oradea - Concert în aer liber (la scenă)
- ora 1900 - Concert în aer liber susţinut de EM-STREET
- ora 1950 - Concert în aer liber susţinut de BANEŞ PARTY BAND
- ora 2010 - Concert în aer liber susţinut de RANDI & JO
- ora 2100 - Concert în aer liber susţinut de HORIA BRENCIU & HBO Orchestra
Sâmbătă 10 octombrie 2015
Cetatea Oradea - Corp C (sălile Galeriei de Artă) (acces liber)
- ora 1000 - Expoziţie de desene ale copiilor despre Cetatea Oradea
Cetatea Oradea - Corp C (sălile Galeriei de Artă) (acces liber)
- ora 1000 - Expoziţie „Oradea în Carte Poştală Veche"
Cetatea Oradea - Corp A (Sala cu Grifoni) (acces liber)
- ora 1000 - Expoziţie „Arheologia Cetăţii Oradea"
Întrecere sportivă - Orăşelul Copiilor (acces liber)
- ora 1000 - Cupa „Toamna orădeană" 2015 la şah pentru elevi ai unităţilor de învăţământ din municipiu
Întrecere sportivă - Parcul Cetăţii - intrarea dinspre Calea Clujului (acces liber)
- ora 1000 - Cupa „Toamna orădeană" 2015 la Tir cu Arcul
Cetatea Oradea - Deschiderea taberelor medievale şi a atelierelor meşteşugăreşti (Cavalerii Cetăţilor Bârsei - Zărneşti şi Compania Draco Nigrus Cluj-Napoca)
- ora 1000 - Expoziție de arme şi armuri, prezentarea costumaţiei, prezentarea de arme specifice perioadei medievale cu scurte lupte demonstrative, activităţi interactive cu publicul participant - iniţierea în mânuirea armelor de luptă, lecţii de duel, probe de îndemânare sub îndrumarea cavalerilor, alte surprize
- ora 1000 - Expoziţie de obiecte meşteşugăreşti, prezentarea tehnicii de lucru şi realizare a acestora, activităţi interactive cu publicul participant - iniţierea în realizarea obiectelor meşteşugăreşti sub îndrumarea meşterilor
- ora 1030 - Spectacole de dansuri medievale şi renascentiste, în interpretări şi coregrafii proprii ale taberelor medievale
Cetatea Oradea - Intrarea principală
- ora 1030 - Tur ghidat prin Cetatea Oradea (în limba română, acces liber)
- ora 1100 - Tur ghidat prin Cetatea Oradea (în limba maghiară, acces liber)
Cetatea Oradea - Zonele dedicate copiilor
- ora 1100 - Ateliere de creaţie pentru copii, de divertisment şi diverse concursuri, organizate de către Cercetaşii României, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, Helen Doron Early English, My Kids Baby Shop
Cetatea Oradea - Intrarea principală
- ora 1600 - Tur ghidat prin Cetatea Oradea (în limba maghiară, acces liber)
- ora 1630 - Tur ghidat prin Cetatea Oradea (în limba română, acces liber)
Cetatea Oradea - Biserica Romano-Catolică (acces liber)
- ora 1730 - Concert de muzică clasică de pian susţinut de THURZO ZOLTAN
Filarmonica Oradea  - intrarea liberă
Ora 18:00 - Concert simfonic extraordinar Belle Epoque, sub îndrumarea dirijorului Romeo Rîmbu, cu participarea soliştilor: Florin Estefan, Gabriella Varvari, Remus Rîmbu, Cosmin Ifrim şi a Orchestrei Filarmonicii Oradea
Cetatea Oradea - Concert în aer liber (la scenă)
- ora 1900 - Concert în aer liber susţinut de PIRAMIS
- ora 2030 - Concert în aer liber susţinut de FAMELESS - TIBI ALBU (câştigător Vocea României 2015)
- ora 2130 - Concert în aer liber susţinut de VAMA
Duminică 11 octombrie 2015
Cetatea Oradea - Corp C (sălile Galeriei de Artă) (acces liber)
- ora 1000 - Expoziţie de desene ale copiilor despre Cetatea Oradea
Cetatea Oradea - Corp C (sălile Galeriei de Artă) (acces liber)
- ora 1000 - Expoziţie „Oradea în Carte Poştală Veche"
Cetatea Oradea - Corp A (Sala cu Grifoni) (acces liber)
- ora 1000 - Expoziţie „Arheologia Cetăţii Oradea"
Întrecere sportivă - Parcul Cetăţii - intrarea dinspre Calea Clujului (acces liber)
- ora 1000 - Cupa „Toamna orădeană" 2015 la Tir cu Arcul
Cetatea Oradea - Deschiderea taberelor medievale şi a atelierelor meşteşugăreşti (Cavalerii Cetăţilor Bârsei - Zărneşti şi Compania Draco Nigrus Cluj-Napoca)
- ora 1000 - Expoziţie de arme şi armuri, prezentarea costumaţiei, prezentarea de arme specifice perioadei medievale cu scurte lupte demonstrative, activităţi interactive cu publicul participant - iniţierea în mânuirea armelor de luptă, lecţii de duel, probe de îndemânare sub îndrumarea cavalerilor, alte surprize
- ora 1000 - Expoziţie de obiecte meşteşugăreşti, prezentarea tehnicii de lucru şi realizare a acestora, activităţi interactive cu publicul participant - iniţierea în realizarea obiectelor meşteşugăreşti sub îndrumarea meşterilor
- ora 1030 - Spectacole de dansuri medievale şi renascentiste, în interpretări şi coregrafii proprii ale taberelor medievale
Cetatea Oradea - Zonele dedicate copiilor
- ora 1100 - Ateliere de creaţie pentru copii, de divertisment şi diverse concursuri, organizate de către Cercetaşii României, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, Helen Doron Early English, My Kids Baby Shop
Alte activităţi - Turnul Primăriei Oradea (acces liber)
- ora 1230 - Acces gratuit în Turnul Primăriei
Cetatea Oradea - Intrarea principală
- ora 1030 - Tur ghidat prin Cetatea Oradea (în limba română, acces liber)
- ora 1100 - Tur ghidat prin Cetatea Oradea (în limba maghiară, acces liber)
Cetatea Oradea - Intrarea principală
- ora 1600 - Tur ghidat prin Cetatea Oradea (în limba maghiară, acces liber)
- ora 1630 - Tur ghidat prin Cetatea Oradea (în limba română, acces liber)
Cetatea Oradea - Corp J (Sala Multifuncţională Grota Roşie) (acces liber)
- ora 1700 - Proiecţie de film cu istoria Cetăţii Oradea, în limba română
Cetatea Oradea - Teatrul de Vară (acces liber)
- ora 1800 - Spectacol de muzică şi poezie „Incursiune în visare" de şi cu actorul Emil Sauciuc (Asociaţia Ecoart Oradea)
Marşul Roz organizat de către AVON Cosmetics România
- ora 1730 - Marş pentru promovarea sănătăţii şi prevenirea cancerului la sân, pe traseul Strada Republicii (Pietonală) - Strada Iosif Vulcan - Parcul Libertăţii- Podul Intelectualilor - Parcul 1 Decembrie - Cetatea Oradea (intrarea se va face pe podul de lemn din spatele Catedralei Ortodoxe)
Retragerea cu torţe a cadrelor militare
- ora 1930 - Retragerea cu torţe a cadrelor militare pe traseul Parcul Traian - Bd. Magheru - TurboGiraţie - Cetatea Oradea (intrarea se va face pe podul de lemn din spatele Catedralei Ortodoxe)
Intrarea cu torţe în Cetatea Oradea a cadrelor militare
- ora 1945 - Intrarea cu torţe a cadrelor militare şi defilarea în incinta Cetăţii Oradea
Cetatea Oradea - Concert în aer liber (la scenă)
- ora 1900 - Concert în aer liber susţinut de BRIGITTA BALOG
- ora 1945 - Intonarea Imnului de Stat al României de către cadrele militare participante la defilare şi retragere cu torţe
- ora 2000 - Concert în aer liber susţinut de FLY PROJECT
- ora 2100 - Concert în aer liber susţinut de LOREDANA & NADIR cu Orchestra AGURIDA
- ora 2230 - Spectacol cu focuri de artificii şi efecte speciale
- ora 2245 - Închiderea oficială a programului artistic al „Toamnei orădene" 2015
Toate evenimentele şi manifestările din cadrul „Toamnei orădene" 2015 sunt realizate de către Primăria Municipiului Oradea, cu sprijinul următorilor sponsori și parteneri:
Sponsor principal: KAUFLAND ROMÂNIA
Sponsori: HEINEKEN ROMÂNIA, BCR, AVON, SELGROS, ARABESQUE
Parteneri: Asociaţia pentru Promovarea Turismului Oradea, Administraţia Imobiliară Oradea, Oradea Transport Local, Administraţia Domeniului Public, Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, Şcoala de Arte Francisc Hubic, Asociaţia Judeţeană de Atletism / Fotbal / Baschet / Şah, Poliţia Locală Oradea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor, Garnizoana Oradea, Carrefour Market Oradea, mass-media locală. (Biroul de presă)

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 14:11:39 Ora de vară a Europei de Est