Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Conferința de științe economice ,,Competitivitate și performanță în economia EU”

Ieri, la Universitatea Agora, s-a deschis

Conferința de științe economice ,,Competitivitate și performanță în economia EU”

Facultatea de Științe Economice a Universității Agora din Oradea organizează, în colaborare cu Centrul de informare europeană EUROPE DIRECT Agora Oradea, în perioada 5-7 noiembrie 2015, Conferința de științe economice, aflată la cea de-a IX-a ediție, cu tema ,,Competitivitate și performanță în economia UE".

Manifestările au început ieri (joi, 5 noiembrie),  în Aula Albastră a Universității Agora, cu comunicări în plen, în cadrul cărora domnul academician Florin Gheorghe Filip (primul Doctor Honoris Causa al Universității Agora) a prezentat lucrarea invitată ,,Economia culturii".  Momentul festiv al conferinței l-a constituit ceremonia de înmânare a diplomei de Doctor Honoris Causa al Universității Agora domnului academician Gheorghe Păun.
Universitatea Agora - universitate antreprenorială
În deschiderea conferinței, decanul Facultății de Științe Economice, doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa, a salutat și a prezentat invitații conferinței, pe academicianul Florin Gheorghe Filip, academicianul Gheorghe Păun și inginerul Gheorghe Griguța, membri ai prezidiului, alături de fondatorii Universității Agora, domnul prof. univ. dr. ing. Mișu Jan Manolescu, președintele Consiliului de Administrație și doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu, președinte al Senatului universitar, și de rectorul Universității, domnul prof. univ. dr. Ioan Dzițac.
În cuvântul său, domnul rector Ioan Dzițac a salutat distinșii invitați, arătându-se onorat de prezența domniilor lor, apreciindu-i drept modele științifice pentru colectivul de cadre universitare ale Universității Agora, instituție cotată de comisia europeană de experți care a vizitat-o în 2014 și 2015, drept o universitate antreprenorială.
Tot despre modele, ca ,,exemple sănătoase din economia românească" a vorbit și președintele Senatului universitar, doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu, referindu-se la domnul inginer Gheorghe Griguța, manager de succes (administrator al unei firme de top în construcții din județul Argeș, având lucrări angajate în 27 de județe ale țării), sponsor generos al educației și culturii. Pentru modelul și meritele domniei sale, pentru bursele oferite studenților agoriști economiști eminenți, domnul inginer Gheorghe Griguța a devenit membru de onoare al Senatului universitar, alături de ceilalți opt senatori de onoare, din România, Franța, Grecia, Chile, Columbia, China, USA și India, primul fiind dl academician Florin Gheorghe Filip.
În replică, domnul inginer Gheorghe Griguța a mulțumit pentru titlul oferit. ,,Mă  simt un tip norocos, ca să-l citez de domnul academician Gheorghe Păun. Cu cât muncesc mai mult cu atât sunt mai norocos. Vă mulțumesc pentru onoarea ce mi-ați făcut-o. Mă voi strădui să fiu cât mai mult timp alături de dumneavoastră", a mai spus domnul inginer.
,,Economia culturii: TI și valorificarea patrimoniului cultural"
Înainte să ne prezinte lucrarea invitată, domnul academician Florin Gheorghe Filip, director al Bibliotecii Academiei Române, ne-a oferit câteva informații relevante despre Academia Română și Biblioteca Academiei - cea mai mare din sud-estul Europei (ca număr de exponate), însoțite de imagini importante, edificatoare și rare...
Să mai spunem că luni, domnia sa a fost prezent în Universitatea Agora cu proiectul de țară al Academiei Române.
În dezvoltarea temei ,,Economia culturii: TI și valorificarea patrimoniului cultural", domnul academician s-a referit la sectorul cultural și industriile creative în UE, contextul și evoluțiile percepute, convergențe și scenarii de evoluție, TI și Biblioteca Academiei Române...  
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conferința de științe economice ,,Competitivitate și performanță în economia EU”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021