Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Conferința de științe economice ,,Competitivitate și performanță în economia EU”

Ieri, la Universitatea Agora, s-a deschis

Conferința de științe economice ,,Competitivitate și performanță în economia EU”

Facultatea de Științe Economice a Universității Agora din Oradea organizează, în colaborare cu Centrul de informare europeană EUROPE DIRECT Agora Oradea, în perioada 5-7 noiembrie 2015, Conferința de științe economice, aflată la cea de-a IX-a ediție, cu tema ,,Competitivitate și performanță în economia UE".

Manifestările au început ieri (joi, 5 noiembrie),  în Aula Albastră a Universității Agora, cu comunicări în plen, în cadrul cărora domnul academician Florin Gheorghe Filip (primul Doctor Honoris Causa al Universității Agora) a prezentat lucrarea invitată ,,Economia culturii".  Momentul festiv al conferinței l-a constituit ceremonia de înmânare a diplomei de Doctor Honoris Causa al Universității Agora domnului academician Gheorghe Păun.
Universitatea Agora - universitate antreprenorială
În deschiderea conferinței, decanul Facultății de Științe Economice, doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa, a salutat și a prezentat invitații conferinței, pe academicianul Florin Gheorghe Filip, academicianul Gheorghe Păun și inginerul Gheorghe Griguța, membri ai prezidiului, alături de fondatorii Universității Agora, domnul prof. univ. dr. ing. Mișu Jan Manolescu, președintele Consiliului de Administrație și doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu, președinte al Senatului universitar, și de rectorul Universității, domnul prof. univ. dr. Ioan Dzițac.
În cuvântul său, domnul rector Ioan Dzițac a salutat distinșii invitați, arătându-se onorat de prezența domniilor lor, apreciindu-i drept modele științifice pentru colectivul de cadre universitare ale Universității Agora, instituție cotată de comisia europeană de experți care a vizitat-o în 2014 și 2015, drept o universitate antreprenorială.
Tot despre modele, ca ,,exemple sănătoase din economia românească" a vorbit și președintele Senatului universitar, doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu, referindu-se la domnul inginer Gheorghe Griguța, manager de succes (administrator al unei firme de top în construcții din județul Argeș, având lucrări angajate în 27 de județe ale țării), sponsor generos al educației și culturii. Pentru modelul și meritele domniei sale, pentru bursele oferite studenților agoriști economiști eminenți, domnul inginer Gheorghe Griguța a devenit membru de onoare al Senatului universitar, alături de ceilalți opt senatori de onoare, din România, Franța, Grecia, Chile, Columbia, China, USA și India, primul fiind dl academician Florin Gheorghe Filip.
În replică, domnul inginer Gheorghe Griguța a mulțumit pentru titlul oferit. ,,Mă  simt un tip norocos, ca să-l citez de domnul academician Gheorghe Păun. Cu cât muncesc mai mult cu atât sunt mai norocos. Vă mulțumesc pentru onoarea ce mi-ați făcut-o. Mă voi strădui să fiu cât mai mult timp alături de dumneavoastră", a mai spus domnul inginer.
,,Economia culturii: TI și valorificarea patrimoniului cultural"
Înainte să ne prezinte lucrarea invitată, domnul academician Florin Gheorghe Filip, director al Bibliotecii Academiei Române, ne-a oferit câteva informații relevante despre Academia Română și Biblioteca Academiei - cea mai mare din sud-estul Europei (ca număr de exponate), însoțite de imagini importante, edificatoare și rare...
Să mai spunem că luni, domnia sa a fost prezent în Universitatea Agora cu proiectul de țară al Academiei Române.
În dezvoltarea temei ,,Economia culturii: TI și valorificarea patrimoniului cultural", domnul academician s-a referit la sectorul cultural și industriile creative în UE, contextul și evoluțiile percepute, convergențe și scenarii de evoluție, TI și Biblioteca Academiei Române...  
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conferința de științe economice ,,Competitivitate și performanță în economia EU”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020