Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Final de proiect ETIC

Comunicat de presa

Final de proiect ETIC

Fundaţia Agora Oradea, SC eDava Innovation SRL și SC Consult Plus SRL au organizat în data de 4 noiembrie, în Sala Albastră a Fundaţiei Agora, din Piaţa Tineretului, nr. 8, Conferința de final a proiectului: ,,ETIC - Cariere de Impact Social, program de consiliere profesională și practică studențească", Contract nr. POSDRU/161/2.1/G/138622.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi vizează dezvoltarea abilităților de muncă ale studenților în vederea creșterii șanselor de ocupare și a integrării cu succes a acestora pe piața muncii.
Obiectivul general al proiectului urmărește facilitarea tranziției de la școală la viața activă prin creșterea relevanței educației universitare pentru piața muncii, eficientizarea stagiilor de practică şi organizarea unui program de orientare, consiliere vocaţională, în vederea continuarii studiilor, orientarii în carieră și integrării pe piaţa muncii.
Obiective specifice ale proiectului sunt: 1.Creșterea gradului de informare-conștientizare asupra nevoii de cunoaştere şi management a oportunităţilor care facilitează tranziţia de la şcoală la viaţa activă în cariere CIS (Cariere de impact Social), în rândul studenţilor; 2.Crearea unei Aliante regionale CIS - parteneriate universităţi - mediu angajator pentru consilierea profesională si practica studenților în CIS prin: parteneriat funcțional cu minimum 1 instituţie universitară din regiune; parteneriate functionale cu 30 institutii potenţial angajatoare publice, private, asociative, care se dezvoltă în domeniul Impactului Social, pentru organizarea stagiilor de practică eficiente şi vizite de studii; 3.Creșterea abilităţii studenţilor de a-și alege și adapta parcursul de carieră la capacităţile, nevoile proprii şi cerinţele angajatorilor prin participarea acestora la sesiuni de orientare şi consiliere de carieră şi crearea portofoliilor proprii; 4. Eficientizarea stagiilor de practică ca parte a curriculei universitare, prin organizarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea stagiilor de practică pentru studenții institutiei solicitante şi a univeristăţilor partenere, la potentiali angajatori.
La conferinţa de închidere a proiectului au participat peste 100 de studenţi și persoane implicate in actiuni de voluntariat la nivelul Regiunii NV.
Managerul de proiect, conf. univ. dr. Gabriela Bologa, a deschis conferinta adresand un salut tuturor participantilor, atat studenți de la specializarile management, medicină si psihologie, care fac parte din grupul tinta al proiectului, cat si expertilor din cadrul proiectului, precum si reprezentantilor din mediul economic-social prezenti.
Reprezentantul legal al Fundației Agora, domnul prof. univ. dr. Manolescu Misu Jan a multumit participantilor, echipei de proiect si partenerilor din cadrul proiectului precizand că Fundatia Agora este deschisa si pe viitor sa colaboreze cu mediul universitar din regiune în alte proiecte pe care doreste sa le implementze.
Doamna prof. univ. Dr. Adriana Manolescu, presedintele Senatului Universitatii Agora a precizat ca acest proiect a fost un proiect prin care studentii au putut sa inteleaga ca practica reprezinta unul din factorii principali in dezvoltarea fiecaruia din punct de vedere profesional si a îndemnat studentii sa se gandeasca sa acumuleze experienta chiar din perioada studiilor prin aceste stagii de practica.
Reprezentantul partenerului 1, doamna David Florina, a adresat studentilor, echipei de proiect si tuturor partenerilor implicati, multumiri pentru ca au inteles ca acest proiect trebuie sa fie altfel, trebuie sa fie inteles acel impact social, iar grupul tinta al proiectului a fost exact ceea ce cauta acest proiect.
Din partea reprezentantilor grupului tinta au luat cuvantul o studenta de la management si o studenta de la psihologie, cele doua reprezentante precizand ca acest proiect a fost ,,altceva", iar participarea lor in acest proiect a reprezentat o experienta, atat in plan personal, cat si profesional. Toti cei prezenti, din grupul tinta al proiectului au tinut sa precizeze ca aceasta idee de proiect trebuie sa continue.
Managerul de proiect a prezentat în finalul conferintei nivelul indicatorilor atinsi in cadrul proiectului, acestia fiind depasiti si in ceea ce priveste grupul tinta al proiectului, dar si pe alte planuri, deoarece inca de la inceput acest proiect a starnit interesul studentilor de la diverse specializari. ,,Proiectul a fost o provocare pentru mine, iar faptul ca am fost managerul unui proiect greu, inovativ, unde component de voluntariat s-a simtit in toate actiunile intreprinse - este un lucru ce mă face sa spun ca profesional sunt mai implinita si cu dorinta de a implementa si alte proiecte de gen" - a spus managerul de proiect in finalul conferintei.
Manager de proiect,
conf. univ. dr. Bologa Gabriela
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Final de proiect ETIC.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020