Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Final de proiect ETIC

Comunicat de presa

Final de proiect ETIC

Fundaţia Agora Oradea, SC eDava Innovation SRL și SC Consult Plus SRL au organizat în data de 4 noiembrie, în Sala Albastră a Fundaţiei Agora, din Piaţa Tineretului, nr. 8, Conferința de final a proiectului: ,,ETIC - Cariere de Impact Social, program de consiliere profesională și practică studențească", Contract nr. POSDRU/161/2.1/G/138622.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi vizează dezvoltarea abilităților de muncă ale studenților în vederea creșterii șanselor de ocupare și a integrării cu succes a acestora pe piața muncii.
Obiectivul general al proiectului urmărește facilitarea tranziției de la școală la viața activă prin creșterea relevanței educației universitare pentru piața muncii, eficientizarea stagiilor de practică şi organizarea unui program de orientare, consiliere vocaţională, în vederea continuarii studiilor, orientarii în carieră și integrării pe piaţa muncii.
Obiective specifice ale proiectului sunt: 1.Creșterea gradului de informare-conștientizare asupra nevoii de cunoaştere şi management a oportunităţilor care facilitează tranziţia de la şcoală la viaţa activă în cariere CIS (Cariere de impact Social), în rândul studenţilor; 2.Crearea unei Aliante regionale CIS - parteneriate universităţi - mediu angajator pentru consilierea profesională si practica studenților în CIS prin: parteneriat funcțional cu minimum 1 instituţie universitară din regiune; parteneriate functionale cu 30 institutii potenţial angajatoare publice, private, asociative, care se dezvoltă în domeniul Impactului Social, pentru organizarea stagiilor de practică eficiente şi vizite de studii; 3.Creșterea abilităţii studenţilor de a-și alege și adapta parcursul de carieră la capacităţile, nevoile proprii şi cerinţele angajatorilor prin participarea acestora la sesiuni de orientare şi consiliere de carieră şi crearea portofoliilor proprii; 4. Eficientizarea stagiilor de practică ca parte a curriculei universitare, prin organizarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea stagiilor de practică pentru studenții institutiei solicitante şi a univeristăţilor partenere, la potentiali angajatori.
La conferinţa de închidere a proiectului au participat peste 100 de studenţi și persoane implicate in actiuni de voluntariat la nivelul Regiunii NV.
Managerul de proiect, conf. univ. dr. Gabriela Bologa, a deschis conferinta adresand un salut tuturor participantilor, atat studenți de la specializarile management, medicină si psihologie, care fac parte din grupul tinta al proiectului, cat si expertilor din cadrul proiectului, precum si reprezentantilor din mediul economic-social prezenti.
Reprezentantul legal al Fundației Agora, domnul prof. univ. dr. Manolescu Misu Jan a multumit participantilor, echipei de proiect si partenerilor din cadrul proiectului precizand că Fundatia Agora este deschisa si pe viitor sa colaboreze cu mediul universitar din regiune în alte proiecte pe care doreste sa le implementze.
Doamna prof. univ. Dr. Adriana Manolescu, presedintele Senatului Universitatii Agora a precizat ca acest proiect a fost un proiect prin care studentii au putut sa inteleaga ca practica reprezinta unul din factorii principali in dezvoltarea fiecaruia din punct de vedere profesional si a îndemnat studentii sa se gandeasca sa acumuleze experienta chiar din perioada studiilor prin aceste stagii de practica.
Reprezentantul partenerului 1, doamna David Florina, a adresat studentilor, echipei de proiect si tuturor partenerilor implicati, multumiri pentru ca au inteles ca acest proiect trebuie sa fie altfel, trebuie sa fie inteles acel impact social, iar grupul tinta al proiectului a fost exact ceea ce cauta acest proiect.
Din partea reprezentantilor grupului tinta au luat cuvantul o studenta de la management si o studenta de la psihologie, cele doua reprezentante precizand ca acest proiect a fost ,,altceva", iar participarea lor in acest proiect a reprezentat o experienta, atat in plan personal, cat si profesional. Toti cei prezenti, din grupul tinta al proiectului au tinut sa precizeze ca aceasta idee de proiect trebuie sa continue.
Managerul de proiect a prezentat în finalul conferintei nivelul indicatorilor atinsi in cadrul proiectului, acestia fiind depasiti si in ceea ce priveste grupul tinta al proiectului, dar si pe alte planuri, deoarece inca de la inceput acest proiect a starnit interesul studentilor de la diverse specializari. ,,Proiectul a fost o provocare pentru mine, iar faptul ca am fost managerul unui proiect greu, inovativ, unde component de voluntariat s-a simtit in toate actiunile intreprinse - este un lucru ce mă face sa spun ca profesional sunt mai implinita si cu dorinta de a implementa si alte proiecte de gen" - a spus managerul de proiect in finalul conferintei.
Manager de proiect,
conf. univ. dr. Bologa Gabriela
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Final de proiect ETIC.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021