Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cu RomActiv Business Consulting ai șansa ta!

Târgul locurilor de muncă de vineri

Cu RomActiv Business Consulting ai șansa ta!

Vineri,13 noiembrie 2015, la Trade Center din Oradea, a avut loc cea de-a XI-a ediție a Târgului de locuri de muncă ,,E șansa ta".

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului ,,E șansa ta - Program integrat de ocupare pe piața muncii din regiunile Nord Vest, Vest și Centru" POSDRU/125/5. 1/S/131450, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!"
,,La eveniment au participat 36 de angajatori care au pus la dispoziția celor interesați 1.031 de locuri de muncă (muncitor necalificat, tâmplar, sculptor, inginer mecanic, operator CNC construcții finisaje, colector creanţe/debite, operator producție, operatori vânzări prin telefon etc.) disponibile și pe website-ul www.sansata.romactiv.ro și 250 de șomeri sau persoane în căutarea unui loc de muncă.
Proiectul „E șansa ta!" este implementat în perioada 31 martie 2014 - 15 decembrie 2015, de RomActiv Business Consulting SRL, în parteneriat cu agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă din Bihor și Mureș, și Dyana Business Consulting SRL.
Prin proiect funcționează 4 centre de consiliere profesională și antreprenorială (în Cluj, Târgu Mureș, Arad și Oradea) și au fost organizate până la data de 31 octombrie 2015: 40 de cursuri de specializare, de calificare și de competențe antreprenoriale, 10 târguri de locuri de muncă, fiind oferite gratuit servicii de informare, consiliere profesională și de asistență antreprenorială, de care au beneficiat peste 600 de persoane", după am aflat de la Cristian Dehelean, director regional al RomActiv Business Consulting. ,,În discuțiile pe care le-am avut cu angajatorii, ei se plâng de lipsa de reacție din partea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a șomerilor. Acum, piața muncii din Oradea e oarecum ciudată din punctul nostru de vedere. Și noi am întâmpinat o serie de probleme. Pe lângă acest târg, oferim cu titlu gratuit servicii de informare, consiliere profesională și mediere, inclusiv consultanță. Suntem o firmă de consultanță pentru accesare fonduri europene în cadrul acestui proiect. Chiar ajutăm persoanele cu spirit antreprenorial care au o firmă sau doresc să-și înființeze o firmă, în principal șomerii. Avem centre de informare în Cluj, Târgu Mureș, Arad și Oradea; în Sălaj nu am fost, dar în Satu Mare, am organizat târg, dar și seminar și curs la Halmeu. În județul nostru, am organizat cursuri la Beiuș și Marghita, în Oradea, trei sau patru. Am mai avut un târg în cadrul proiectului la Casa de Cultură a Sindicatelor cu 15 firme, dar cu o participare modestă, s-au prezentat vreo 60 de persoane. Am organizat târguri în Aleșd și Salonta în 29 și 30 octombrie". Și ne-a mai relatat dl director un caz care l-a mâhnit foarte tare: ,,Discutând cu un patron care are o firmă de confecții în Beiuș, am aflat că are nevoie de 30 de confecționeri de articole textile. Decât să-ți cauți tu 30 de oameni pe care să-i scolești și apoi să-ți plece, ți-i găsesc eu, i-am zis. Îi scolesc eu, facem practica la tine în fabrică, iar tu îți alegi persoanele competente. Zis și făcut. Am mers la A.J.O.F.M. Beiuș să găsim oamenii pe care să-i școlim prin cursuri de calificare. Celor peste 200 de șomeri, care s-au prezentat le-am vorbit personal despre acest curs gratuit, despre faptul că le oferim 500 de lei subvenție la absolvirea cursului și alți 500 de lei bonnus la angajare, le decontăm transporul din satele limitrofe, le dăm apă minerală, apă plată și câte un sandviș zilnic. Ce credeți, din cele 272 de persoane, câte s-au înscris la curs? Niciunul! E trist că pe absolvenții de astăzi nu-i interesează nici măcar un curs gratuit", a conchis dl director Cristian Dehelean.
Apropo de proiectul firmei RomActiv Business Consulting, dacă, totuși, sunt unii interesați să facă parte din grupul țintă sau să afle detalii privind implementarea proiectului se pot adresa centrului regional, la următoarea adresă: RomActiv Business Consulting SRL, Aleea Emanuil Gojdu, Nr. 7, Ap. 8-9, Oradea; persoană de contact: Patricia Majoran; telefon: 0733 773 955 / Email: sansata@romactiv.ro
Noutăți despre proiect puteți găsi atât pe pagina de web www.sansata.romactiv.ro cât și pe pagina de Facebook a proiectului www.facebook.com/Proiect.SansaTa.
Ovidiu DANP.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cu RomActiv Business Consulting ai șansa ta!  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 26 septembrie 2020

Poza zilei

Elena - absolventa de aur a familiei Avram!

Astăzi (joi, 24 septembrie 2020), aveam să-i cunoaștem pe absolvenții de 10 ai Bihorului, care au fost premiați cu diplome și sume de bani, potrivit bunelor rânduieli instituite pentru a stimula competiția și performanța.
Printre cei 19 absolvenți de aur ai Bihorului (cinci absolvenți de liceu și 14 absolvenți de gimnaziu), se numără și Elena Avram, absolventă de 10 a Colegiului  Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea.
Întâmplarea a făcut ca după premiere, să o revăd pe Elena, alături de părinții săi, fericiți, în grădinița de flori a gospodăriei, unde tatăl tocmai și-a propus o ,,ședință foto".
Cum să nu fie fericiți mami și tati cu fetița lor de aur!
(OviDan)