Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cu RomActiv Business Consulting ai șansa ta!

Târgul locurilor de muncă de vineri

Cu RomActiv Business Consulting ai șansa ta!

Vineri,13 noiembrie 2015, la Trade Center din Oradea, a avut loc cea de-a XI-a ediție a Târgului de locuri de muncă ,,E șansa ta".

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului ,,E șansa ta - Program integrat de ocupare pe piața muncii din regiunile Nord Vest, Vest și Centru" POSDRU/125/5. 1/S/131450, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!"
,,La eveniment au participat 36 de angajatori care au pus la dispoziția celor interesați 1.031 de locuri de muncă (muncitor necalificat, tâmplar, sculptor, inginer mecanic, operator CNC construcții finisaje, colector creanţe/debite, operator producție, operatori vânzări prin telefon etc.) disponibile și pe website-ul www.sansata.romactiv.ro și 250 de șomeri sau persoane în căutarea unui loc de muncă.
Proiectul „E șansa ta!" este implementat în perioada 31 martie 2014 - 15 decembrie 2015, de RomActiv Business Consulting SRL, în parteneriat cu agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă din Bihor și Mureș, și Dyana Business Consulting SRL.
Prin proiect funcționează 4 centre de consiliere profesională și antreprenorială (în Cluj, Târgu Mureș, Arad și Oradea) și au fost organizate până la data de 31 octombrie 2015: 40 de cursuri de specializare, de calificare și de competențe antreprenoriale, 10 târguri de locuri de muncă, fiind oferite gratuit servicii de informare, consiliere profesională și de asistență antreprenorială, de care au beneficiat peste 600 de persoane", după am aflat de la Cristian Dehelean, director regional al RomActiv Business Consulting. ,,În discuțiile pe care le-am avut cu angajatorii, ei se plâng de lipsa de reacție din partea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a șomerilor. Acum, piața muncii din Oradea e oarecum ciudată din punctul nostru de vedere. Și noi am întâmpinat o serie de probleme. Pe lângă acest târg, oferim cu titlu gratuit servicii de informare, consiliere profesională și mediere, inclusiv consultanță. Suntem o firmă de consultanță pentru accesare fonduri europene în cadrul acestui proiect. Chiar ajutăm persoanele cu spirit antreprenorial care au o firmă sau doresc să-și înființeze o firmă, în principal șomerii. Avem centre de informare în Cluj, Târgu Mureș, Arad și Oradea; în Sălaj nu am fost, dar în Satu Mare, am organizat târg, dar și seminar și curs la Halmeu. În județul nostru, am organizat cursuri la Beiuș și Marghita, în Oradea, trei sau patru. Am mai avut un târg în cadrul proiectului la Casa de Cultură a Sindicatelor cu 15 firme, dar cu o participare modestă, s-au prezentat vreo 60 de persoane. Am organizat târguri în Aleșd și Salonta în 29 și 30 octombrie". Și ne-a mai relatat dl director un caz care l-a mâhnit foarte tare: ,,Discutând cu un patron care are o firmă de confecții în Beiuș, am aflat că are nevoie de 30 de confecționeri de articole textile. Decât să-ți cauți tu 30 de oameni pe care să-i scolești și apoi să-ți plece, ți-i găsesc eu, i-am zis. Îi scolesc eu, facem practica la tine în fabrică, iar tu îți alegi persoanele competente. Zis și făcut. Am mers la A.J.O.F.M. Beiuș să găsim oamenii pe care să-i școlim prin cursuri de calificare. Celor peste 200 de șomeri, care s-au prezentat le-am vorbit personal despre acest curs gratuit, despre faptul că le oferim 500 de lei subvenție la absolvirea cursului și alți 500 de lei bonnus la angajare, le decontăm transporul din satele limitrofe, le dăm apă minerală, apă plată și câte un sandviș zilnic. Ce credeți, din cele 272 de persoane, câte s-au înscris la curs? Niciunul! E trist că pe absolvenții de astăzi nu-i interesează nici măcar un curs gratuit", a conchis dl director Cristian Dehelean.
Apropo de proiectul firmei RomActiv Business Consulting, dacă, totuși, sunt unii interesați să facă parte din grupul țintă sau să afle detalii privind implementarea proiectului se pot adresa centrului regional, la următoarea adresă: RomActiv Business Consulting SRL, Aleea Emanuil Gojdu, Nr. 7, Ap. 8-9, Oradea; persoană de contact: Patricia Majoran; telefon: 0733 773 955 / Email: sansata@romactiv.ro
Noutăți despre proiect puteți găsi atât pe pagina de web www.sansata.romactiv.ro cât și pe pagina de Facebook a proiectului www.facebook.com/Proiect.SansaTa.
Ovidiu DANP.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cu RomActiv Business Consulting ai șansa ta!  

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 08:02:30 Ora de vară a Europei de Est