Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Două evenimente la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Bihor

Astăzi și luni

Două evenimente la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Bihor

Astăzi (vineri, 20 nov. 2015, de la ora 16.00), va avea loc cea de-a doua întâlnire în cadrul seriei de conferinţe ,,Cunoaşte-te pe tine însuţi!" - sesiuni de autocunoaştere şi dezvoltare personală susţinute de Maria Livia Tăutu, astrolog numerolog.

Dna Tăutu are 26 de ani de studii în domeniul astrologiei şi numerologiei, dar şi o bogată experienţă de viaţă, activităţi de consiliere şi participări la congrese naţionale şi internaţionale.
Despre aceste întâlniri, dna Tăutu spune: „Vom descoperi noi perspective asupra evoluţiei personale, care ajută la creşterea gradului de spiritualitate, dar şi asupra tipurilor de energie dominante şi a lecţiilor de viaţă majore care străbat Zodiile, Planetele şi aspectele lor în vieţile noastre. Cu ocazia acestor întâlniri se va face un program de proiecţie pentru a putea înţelege mai bine ce reprezintă astrologia şi numerologia pentru noi şi cum putem să ne planificăm mai bine viaţa în funcţie de fazele, ritmurile şi ciclurile Universului. Fiind informaţi despre aspectele planetare majore, vom descoperi tainele Horoscopului European şi ale celui Chinezesc, al Maimuţei Roşii de Foc în 2016, dar şi ce reprezintă Anul numerologic în interpretarea individuală, în anul Universal al numărului 9 în 2016".
 Datele de contact ale dnei Tăutu sunt: tel. 0752.024.380, email: astreopal@yahoo.com
Luni - Vernisajul expoziției de desene „Parfum de toamnă"
Luni, 23 noiembrie 2015, de la ora 14.30, va avea loc vernisajul expoziției de desene „Parfum de toamnă", din cadrul proiectului județean cu participare internațională „Paleta anotimpurilor".
Expoziția va fi organizată de Biblioteca Județeană „Gheorge Şincai" Bihor, reprezentată de doamna director - prof. Ligia-Antonia Mirişan - și doamna Mariana Barna, în parteneriat cu Colegiul Național „Iosif Vulcan" Oradea, reprezentat de doamna director - prof. Alexandrina Teușdea.
În cadrul expoziției vor fi prezentate lucrări plastice realizate de elevi din clasele V-XII. Proiectul este coordonat de prof. Ana Patricia Marcu, profesor de educație plastică, în colaborare cu echipa de proiect alcătuită din profesorii: Sara Ferenti, Sânziana Nesiu, Simona Martin, Sonia Luque-Martin, Alina Vidican și Maria Lucaciu. Alături de elevi ai Colegiului Național „Iosif Vulcan" Oradea vor participa și elevi de la alte școli din județul Bihor (Grupul Şcolar Romano-Catolic ,,Szent Laszlo", Liceul Teoretic „Aurel Lazăr", Şcoala Gimnazială Nr. 11, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu", Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu", Clubul Copiilor și Elevilor Marghita, Liceul Teoretic „Lucian Blaga", Liceul cu Program Sportiv ,,Bihorul", Liceul Teologic Reformat „Lorántffy Zsuzsanna", Colegiul Național „Emanuil Gojdu"), dar și din alte țări (Ungaria și Spania).
Lucrările vor fi evaluate pe categorii de vârstă, de către un juriu alcătuit din cadre didactice de specialitate.
 În cadrul vernisajului va exista un moment muzical susținut de elevi ai Colegiului Național „Iosif Vulcan" Oradea, coordonați de prof. Alina Vidican.
Paul Zoț   

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:54:50 Ora de vară a Europei de Est