Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

24 de elevi au fost răsplătiți pentru că au învățat bine

La Concursului Școlar Județean ,,Învață Bine”

24 de elevi au fost răsplătiți pentru că au învățat bine

Gala de premiere a Concursului Școlar Județean ,,Învață Bine", ediția a V-a a avut loc marți, 17 noiembrie 2015, la Hotel Silver, în cadrul căreia au fost premiați elevii câștigători la disciplinele concursului: Limba și literatura română, Limba engleză, Matematică, Geografie, Istorie, Biologie, Fizică și Chimie.

Premiul I pentru fiecare disciplină a constat într-un monitor BenQ GL2040M, pentru premiul II s-a oferit o imprimantă multifuncțională, iar premiul III a însemnat o rachetă și o minge de tenis, toți elevii câștigători primind diplome și câte un ghiozdan, un suport CD și 2 agende personalizate, oferite de unul din sponsorii noștri.
Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al județului Bihor a oferit Cupa ,,Învață Bine" elevei Turcu-Nistreanu Raisa (Școala Gimnazială ,,Dacia"), care a avut cea mai mare nota din concurs, 9,10.
Tot eleva cu cea mai mare notă în concurs (Turcu-Nistreanu Raisa) a primit un voucher la paintball pentru ea și încă alți 5 prieteni, oferit de II Zuchiati Csaba Lumea Paintball.
La concurs s-au înscris peste 1.500 de elevi
La cea de-a V-a ediție a Concursului Școlar Județean ,,Învață Bine" s-au înscris peste 1.500 de elevi din clasele V-VIII din județul Bihor, au fost stabilite 15 unități școlare ca centre de examinare, au fost implicate peste 200 de cadre didactice și în jur de 40 de voluntari, dintre care o mare parte fiind studenți ai Universității din Oradea.
Toate cadrele didactice implicate în concurs, în calitate de: profesor coordonator, profesor îndrumător, profesor supraveghetor, profesor implicat în organizarea concursului prin întocmirea subiectelor, profesor evaluator, dar și voluntarii au primit adeverințe din partea Asociației Piticot. De asemenea, au fost oferite diplome de excelență pentru acțiuni de responsabilitate socială, unităților școlare de învățământ, centre de examinare.
Câștigătorii ediției a V-a
Locul I

Sabău Jessica, clasa a VI-a, Școala Gimnazială ,,Dacia" - Biologie; Mălan Cosmina, clasa a VIII-a, Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu" - Chimie; Turcu-Nistreanu Raisa, clasa a V-a, Șc. Gim. ,,Dacia" - Limba engleză; Iștoc Justin, clasa a VII-a, Colegiul Național ,,Iosif Vulcan"- Fizică; Abrudan Ștefan, clasa a V-a, Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu" - Geografie; Curta Ruben, clasa a VI-a, Liceul Teologic Penticostal ,,Betel" Oradea - Istorie; Chiș Corina, clasa a V-a, Lic. T. P. ,,Betel" - Matematică; Buzle Rebeca, clasa a V-a, Lic.T.P. ,,Betel" - Limba și literatura romană.
Locul II
Costea Ciprian, cls. a VII-a, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller" - Biologie; Sidea Andreea, cls. a VIII-a, Şc. Gim. ,,Dacia" - Chimie; Szekedi David, cls. a VI-a, Şcoala Gimnazială Nr. 16 - Limba engleză; Ghiulai Şerban, cls. a VIII-a, C.N. ,,I.Vulcan"- Fizică; Cherecheş Mihai, cls. a VII-a, Şc. Gim. ,,Dacia" - Geografie; Popescu Andrei, cls. a V-a, Lic.T. G. „F. Schiller"- Istorie; Cosma Andrei, cls. a V-a, C.N. ,,E. Gojdu"- Matematică; Chişe Oana, cls. a VI-a, Lic.T.P. ,,Betel" - Limba și literatura romană.
Locul III
Blidar Luciana Larisa, cls. a VII-a, Școala Gimnazială ,,Miron Pompiliu" Ștei - Biologie; Trandafir Alex, cls. a VIII-a, Lic.G.-C. ,,I. Maniu" - Chimie; Ruzsa Anda, cls. a VI-a, Șc. Gim. ,,Dacia" - Limba engleză; Ţiţ Dragoş, cls. a VII-a Şcoala Gimnazială „Nicolae Popoviciu" Beiuş - Fizică; Nagy Richard, cls. a VII-a C.N. ,,I.Vulcan" - Geografie; Hochhauser David, cls. a VI-a, Lic.T.G. „F.Schiller" - Istorie; Slavoia Alexandru, cls. a VII-a, C.N. ,,E. Gojdu" - Matematică; Bărbănţan Antonia, cls. a VIII-a, Şc.Gim. ..Dacia" - Limba și literatura română.
Asociația Piticot mulțumește tuturor partenerilor, colaboratorilor, voluntarilor, cadrelor didactice și tuturor celor implicați în buna desfășurare a concursului.
Denisa  Hora,
director coordonator evenimente
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: 24 de elevi au fost răsplătiți pentru că au învățat bine.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:21:25 Ora de vară a Europei de Est