Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Crișana tineret - 1

Istoria rubricii și paginii

Crișana tineret - 1

Pornesc astăzi (sâmbătă, 26 iulie 2008), motoarele în redescoperirea a ceea ce a fost și a însemnat, vreme de mai bine de 10 ani, rubrica, și mai apoi pagina Crișana tineret (20 ianuarie 1994- martie 2004), o inițiativă de-a mea care a prins contur în paginile ziarului la care lucram – ziarul CRIȘANA.

Nașterea rubricii o plănuisem pentru data de 15 ianuarie (1994), în și de ziua Luceafărului, dar nu s-a vrut, redactorul-șef, Petru Șandor, dorea să am pregătite mai multe numere, să fie sigur că am „marfă” suficientă, și că putem ieși, zilnic, cu rubrica, așa după cum i-am promis.
Prin urmare, a trebuit să-mi adun „marfă” pentru câteva zile, iar pe 20 ianuarie 1994, apărea prima rubrică Crișana tineret (în nr. 1060, anul VI, joi-20 ianuarie 1994), în pagina a II-a.
Plănuisem să coordonez o rubrică scrisă de tineri pentru tineri, o premieră în ziaristica românească, tinerii având astfel, zilnic, o rubrică numai a lor, scrisă de ei pentru ei, nu de ziariști, cum se practica prin ziare (cam săptămânal).
Cuprins:
În loc de motto:
Cuvânt înainte, către cititori
Cei ce sunt tineri sau cei ce se simt (și vor să rămână) tineri să citească rubrica de față, ceilalți... numai dacă aveți timp, răbdare și plăcere!
De-ale lui Bulă
-Spune, Bulă, lecția despre aparatul respirator!
-Cel mai important organ al aparatului respirator este nasul care îndeplinește următoarele funcțiuni: servește pentru miros și respirație în general, iar în particular, uneori, se vâră unde nu-i fierbe oala, alteori stă în vânt și în cele mai multe cazuri se ia la purtare... (Tr. Gardus)
Tinerilor „obosiți” din tramvaie
Dacă ei pe bancă stau,/ Să-nțeleagă tot poporul:/ Se-odihnesc pentru că au/ De parcurs tot viitorul! (G. Vătavu)
Topul liceenilor
1. THAT – BABE
2. MR. RIG – WILD WORLD
3. GUNS’N ROSES – AIN’T  IT FUN
4. HADDAWAY – J MISS YOU
5. CAPELLA – 2 GOT TO LET THE MUSIC.
Topul zilei a fost alcătuit de Larisa Fofiu și Ramona Coste, clasa a X-a, Liceul „Emanuil Gojdu” Oradea.
Concursul 5x5/ nr.1
1.În ce localitate din vestul țării se află una din cele mai mari cetăți patrulatere de pământ din România și Europa centrală?
2.Când și de către cine au fost descoperite cele două elemente, radiul și poloniul?
3.Cine a fost Pavel Chinezu?
4.Ce se ascunde sub numele de „Castrum Temesiensis”?
5.Cei trei mușchetari au fost până la urmă patru (prin contribuția lui Andre Dumas-tatăl). Cum se numeau?
Directe și indirecte
Sunt unii care, dacă nu mușcă, turbează.
Nu tot ce e întipărit în minte e bun de tipar.
Mă vinde și zice că mă pune în valoare.
Grivei e loial: mușcă, dar în prealabil mârâie.
I s-a spus să bea cu măsură, dar nu i s-a spus în ce măsură. (A. Pârvulescu)
„Perle” ... școlare
*Cei doi se întâlnesc sub salcâmul din strofa întâi.
*Ancorați odată harta aia!
*O porți de dragul Cocii-Cola? (Mioara Pituț)
Rubrică coordonată de Ovidiu DAN (telefon 11-36-06)  
V-am redat, așadar, conținutul primului număr al rubricii Crișana tineret.

Trimite email

joi, 17 iunie 2021