Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Zdob și Zdub lansează un nou videoclip înaintea showului aniversar!

Duminică, 17 ian., la Arenele Romane

Zdob și Zdub lansează un nou videoclip înaintea showului aniversar!

Pe 17 ianuarie 2016, de la ora 19.00, trupa ,,Zdob și Zdub" va susține un concert aniversar la Arenele Romane (cort încălzit).

Și va lansa și live un nou album sub forma unei compilații cu piese needitate cu titlul, ,,20 de veri" sub egida MediaPro Music în cadrul unui show BestMusic Live Concerts cu sprijinul Europa Royale și Rock Fm!
Moldovenii vor fi protagoniștii unui show de excepție. Acest concert se va ține pentru toți fanii ,,Zdob și Zdub" cu prilejul a 20 de ani de activitate muzicală a ,,lăutarilor etno-rock".  Chiar în primele zile ale noului an, zdubii prezintă publicului său un nou videoclip live a piesei ,,Caloian", piesa de pe noul album ,,20 de veri".
Acesta poate fi urmărit aici: VIDEOCLIP NOU ZDOB SI ZDUB
Ritmurile focoase ale zdubilor nu te vor lăsa să îngheți nici pe cel mai tare ger! Hai la Hard Hora!
Pe scena Arenelor Romane veți avea parte de cele mai tari hituri zdubești, adunate în acești 20 de ani de activitate, iar pe noul CD veți ,,gusta" din 16 piese needitate, inclusiv 3 single-uri noi.
Anul aceasta Zdob și Zdub strânge cea mai bogată roadă pentru voi!
Zdubii vor serba jubileul împreună cu  invitați speciali - artiști și persoane publice care le-au marcat cariera. Veți avea parte de featuring-uri cu Teo Trandafir, Boonika, originală din Văleni, MC Vasile, Radu Almășan (Bosquito), Anatol Ștefăneț (Trigon), Mitos Micleușan (Planeta Moldova), Franz Meir-Dini (Germania). În deschidere va cânta trupa cult din Chișinău, ,,Cuibul" cu solistii Lidia Scarlat și Igor Dinga.
Mai tineri ca niociodata, zdubii vă așteaptă să cinstim muzica împreună!
Biletele se găsesc pe www.iabilet.ro și în rețeaua iaBilet (Magazinul Muzica, magazinele Uman și IQ BOX,  rețeaua de magazine Say - partener Orange, pe terminalele self-service ZebraPay din toată țara) dar și în rețeaua Eventim, la următoarele prețuri: Golden circle în fața scenei - 80 de lei; acces general - 50 de lei.
Este un eveniment BestMusic Live Concerts & Cuibul, cu sprijinul MediaPro Music și ROCK FM.
Nelu Brîndușan

Trimite email
vineri, 29 martie 2024, 00:54:31 Ora standard a Europei de Est