Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

A fost inaugurat un sediu performant al firmelor de exerciţiu

La Liceul Teologic Romano – Catolic ,,Szent László”

A fost inaugurat un sediu performant al firmelor de exerciţiu

Activităţile agenţilor economice precum şi succesul acestora depind în mare măsură de dotarea clădirii.

La fel se manifestă acest lucru în cazul firmelor virtuale utilizate de-a lungul anilor şcolari. Atât profesorii catedrei de tehnologii cât şi conducerea Liceului Teologic Romano - Catolic „Szent László" au avut drept obiectiv dezvoltarea unui „loc de muncă" pentru clasele de profil economic. Ştim cu toţii că firma de exerciţiu este o metodă didactică modernă şi interactivă care are ca scop dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor,  integrarea lor pe piaţa muncii.
Această metodă a firmelor de exercițiu se utilizează în şcoală încă din anul 2011. În cei cinci ani elevii claselor cu profil economic au participat la diferite concursuri în țară și în străinătate cu reale succese și au fost organizatori a mai multor competiții cu teme economice la care au participat echipe din mai multe regiuni ale țării (Bihor, Covasna, Cluj, Satu Mare), dar și din Ungaria.
Activitatea elevilor se desfăşoară într-un laborator bine dotat, inaugurat miercuri, 3 februarie 2016, în cadrul unui eveniment festiv organizat de profesoarele de discipline economice Kele Tünde, Kor Erika și Albert Andrea.
Festivitatea a fost onorată de prezența domnului prof. Florian Mieluț (inspector şcolar pentru învăţământ profesional şi tehnic), prof. Zsigó Tamás (inspector școlar), domnul Szabó Géza (director Banca OTP), prof. Zalder Éva-Mária (directorul Liceului „Szent László"), Harácsek Klementina (director adjunct), pr. Szabó Ervin (directorul spiritual al școlii). Laboratorul, dotat cu calculatoare performante, echipament de birotică şi Smart Board, imită departamentele dintr-o unitate economică: departamentul de resurse umane, contabilitate, comercial și marketing, biroul managerului general. Sediul poartă numele lui dr. Emil Adorján, un antreprenor orădean demn pentru epoca în care a trăit, sprijinind din punct de vedere financiar activități social - caritative și culturale. Avocat, scriitor, promotor al stenografiei, bancher și antreprenor,  Emil Adorján a lăsat o moștenire spirituală și materială deosebită construind clădirile cunoscute sub numele de ,,Casele Adorján" situate în vecinătatea Teatrului Regina Maria și una dintre cele mai frumoase clădiri în stil secesion din Transilvania, Palatul Vulturul Negru fiind una dintre cele mai reprezentative ale orașului nostru.
 Prin stilul de viață și devotamentul său față de orașul natal, poate fi considerat un model pentru tineretul zilelor noastre.
Profesorii şi conducerea şcolii şi-au exprimat mulţumirile excelenței sale Böcskei László, episcop diacezan pentru susținerea spirituală și materială a acestui profil, precum şi directorului Băncii OTP, domnul Szabó Géza, pentru donația generoasă datorită căreia au reușit să doteze acest laborator cu calculatoare performante. 
Cu ocazia discursurilor, atât domnul inspector Mieluț Florian, cât şi domnul director Szabó Géza au mulţumit pentru invitaţie și au felicitat conducerea liceului pentru investiția făcută, exprimându-și speranţele că elevii îşi vor continua succesele în acest domeniu. Elevii clasei a X-a A  Bádon Dávid și Benedek Krisztina au prezentat viaţa de model a lui Emil Adorján, iar după cuvintele doamnei director Zalder Éva, binecuvântarea laboratorului a venit din partea directorului spiritual al școlii, pr. Szabó Ervin.
La finele momentelor festive, invitații, profesorii și elevii prezenți au avut posibilitatea de a face cunoștință cu echipamentul și materialele utilizate în laborator. Au fost expuse și diplomele obținute de elevi de la profilul economic, precum și materialele realizate de aceștia în cadrul firmelor de exercițiu: cataloage și diferite materiale publicitare.
Prof. Kele Tünde
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: A fost inaugurat un sediu performant al firmelor de exerciţiu.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 31 mai 2020