Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Prima ediţie a Festivalului internaţional European Music Open, la Oradea

În perioada 9-12 iunie

Prima ediţie a Festivalului internaţional European Music Open, la Oradea

Primăria Municipiului Oradea, cu sprijinul domnului Alexandru Badea, a Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea, Teatrului de Stat „Regina Maria", Episcopiei Romano-Catolice de Oradea şi a Muzeului Ţării Crişurilor organizează un festival cultural de talie europeană, intitulat European Music Open.

Festivalul se va desfăşura în 4 locaţii reprezentative din Oradea (Teatrul ,,Regina Maria", Cetatea Oradea, Sinagoga Neologă Zion şi Palatul Baroc) timp de 4 zile, în perioada 9-12 iunie 2016.
Detalii privind acest eveniment au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă de către organizatorii evenimentului, dl Alexandru Badea - tenor, Mihai Jurca -  directorul executiv al Asociaţiei de Promovare a Turismului, dl. Aurel Chiriac - directorul Muzeului Ţării Crişurilor şi Daniel Vulcu - directorul Teatrului ,,Regina Maria".
Legat de iniţierea acestui eveniment, Alexandru Badea, de origine orădean, tenor renumit pe plan internaţional, a menţionat că anul trecut a susţinut în Oradea un concert caritabil, prilej cu care a discutat cu primarul Ilie Bolojan despre oportunitatea unui eveniment cultural major care să aibă loc la Oradea. ,,Provocarea nu a fost deloc uşoară, deoarece vorbim de o vechime culturală deosebită în Oradea, cu două teatre, cu o Filarmonică cunoscută. Acest festival se doreşte să fie  complementar evenimentelor existente, un loc de întâlnire anuală a personalităţilor europene. Dorim ca acest festival să devină cu timpul un festival căutat", a declarat dl Alexandru Badea.
,,Sub cupola unor evenimente culturale de cea mai înaltă ţinută, proiectul promovează prin dialogul ideilor un spirit creativ şi performant, capabil să contribuie la dezvoltarea şi susţinerea valorilor, indiferent de sfera în care acestea se manifestă", a adăugat tenorul.
Totodată, prima ediţie  a festivalului oferă publicului ocazia unei întâlniri unice cu nume sonore din lumea artelor, literelor, managementului şi a muzicii, printre care putem aminti: Ioan Holender - unul dintre cei mai importanţi manageri culturali pe plan mondial - director al Operei de Stat din Viena (1992-2010), fiind cel mai longeviv director al acestei prestigioase instituţii în întreaga sa istorie; Emil Hurezeanu - ambasadorul României în Germania; Francois-Henri Houbart - organist principal al Catedralei „La Madeleine" din Paris, „Officier de L`ordre des Arts et des Lettres", Medaille de Vermeil de la Ville de Paris; prof. univ. dr. Dan Dediu - rectorul Universităţii de Muzică din Bucureşti 2008 - 2016, a cărui creaţie componistică este recunoscută pe plan european; Kurt Rydl - cel mai de seamă reprezentant al lumii operei din Austria, decorat în anul 2001 cu ordinul „Crucea de Onoare pentru ştiinţe şi Arte a Austriei"; Cristian Mandeal - dirijor român, datorită căruia Filarmonica George Enescu, al cărei director a devenit în anul 1991, şi-a recuperat locul între ansamblurile europene de vârf.
Programul evenimentului a fost prezentat de către Mihai Jurca. Domnia sa a menţionat că festivalul se va întinde pe durata a 4 zile, după cum urmează:
9 iunie 2016
17.00 Concert, Sinagoga Neologă Zion - Cantor Shmuel Barzilai
19.00 Vernisaj expoziţie de fotografie, Muzeul Ţării Crişurilor - fotograf Iosif Kiraly
10 iunie
16.00 Lansare de carte: ,,Festivalul George Enescu în era Holender", Cetatea Oradea - prezintă Adriana Babeţi
19.30 Concert ,,Carmina Burana - Carl Orff", Teatrul ,,Regina Maria", Orchestra şi Corul Filarmonicii ,,Banatul". solişti: Theodora Varga, Marian Pop, Alessandro Luciano. dirijor - Cristian Mandeal
11 iunie
13.00 Concert de orgă, Basilica Romano-Catolică: Francois-Henri Houbart, organist principal ,,La Madeleine" - Paris
19.30 Colocviu, Teatrul ,,Regina Maria". Invitaţi de onoare: Ioan Holender în dialog cu Emil Hurezeanu, amfitrion: prof. univ. dr. Dan Dediu
12 iunie
19.30 Concertul de închidere, Gala de Operă, Teatrul ,,Regina Maria". Corul şi orchestra Filarmonicii ,,Banatul" din Timişoara. solişti: K.S Kurt Rydl, Sorina Munteanu, Liviu Holender, Alessandro Luciano, Ovidiu Ciucuriţă, dirijor: Cristian Mandeal.
Organizatorii au anunţat că o delegaţie formată din 15 prestigioşi oameni de afaceri, avocaţi şi medici francezi, condusă de domnul Pierre Bachelet, şi-a anunţat deja prezenţa la Oradea în perioada 9 - 12 iunie 2016.
Aceşti adevăraţi susţinători ai ideii de europenitate au făcut posibilă prezenţa în cadrul evenimentului cultural de la Oradea a organistului Francois-Henri Houbart, majoritatea artiştilor au venit în mod gratuit sau cu onorarii simbolice deoarece doresc să susţină festivalul European Music Open. (B.P.)

Trimite email
vineri, 19 aprilie 2024, 06:31:24 Ora de vară a Europei de Est