Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiectul național ,,Micii sanitari”

La Şcoala Gimnazială Nr. 11

Proiectul național ,,Micii sanitari”

,,Micii Sanitari" este un proiect naţional ce se desfăşoară în departamentul SCOPH - Standing Committee on Public Helath (sănătate publică) din cadrul FASMR (Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Medicinişti din România).

 Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, adresându-se elevilor din clasele II-IV şi studenţilor de la Facultatea de Medicină Generală, care abordează împreună cu aceşti elevi diferite domenii ale educaţiei pentru sănătate. 
Dintre obiectivele proiectului enumerăm:
*promovarea sănătăţii în rândul elevilor participanţi (dezvoltarea unui stil de viaţă sănătos, explicarea unor termeni şi acţiuni necesare funcţionării optime din punct de vedere somatic, fiziologic, mintal şi social);
*dezvoltarea personală a elevului (autocunoaşterea şi construirea unei imagini pozitive despre sine, lucrul în echipă, spiritul de competiţie);
*prevenţia (comportamentelor cu risc pentru sănătate, a atitudinii negative faţă de sine şi faţă de ceilalţi, a conflictelor interpersonale);
*implicarea studenţilor în activităţi de voluntariat (activităţi de comunicare şi interacţiune cu copii, activităţi de predare şi explicarea unor noţiuni teoretice şi practice, facilitarea la training-uri de comunicare, interacţiunea cu copiii dificili şi abilităţi de prezentare).
Esențial este ca sănătatea să fie promovată chiar de la o vârstă fragedă, pentru ca toţi copiii să se dezvolte corect, urmând un stil de viaţă sănătos.
La clasa a III-a A Freinet (prof. Osvald Gabriela) acest proiect este derulat de trei studenţi voluntari ai Facultăţii de Medicină, care predau într-un mod atractiv, modern şi explicit copiilor, câte două ore pe săptămână, timp de 7-8 săptămâni temele propuse, concepute în acord cu nivelul de vârstă şi cu programele existente şi unice la nivel naţional, aceleaşi în fiecare centru universitar: Activitate şi odihnă, Alimentaţie sănătoasă, Igienă, Cunoaşterea corpului uman: Anatomie şi fiziologie, Primul ajutor, Mediul înconjurător, Anti-tabac, Siguranţa în trafic, Abuz şi violenţă.
Copiii sunt încântaţi de acest proiect deoarece lecţiile sunt corelate cu jocuri, de cele mai multe ori dinamice, studenţii sunt spirituali și deschiși, atmosfera din clasă este una activă, dinamică și plăcută. Ne bucurăm că avem şansa să participăm la proiectul ,,Micii sanitari" şi ne străduim să acumulăm cât mai multe cunoştinţe pe care să le valorificăm la concursurile care ne aşteaptă. (O.G.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul național ,,Micii sanitari".

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:53:26 Ora de vară a Europei de Est